Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:8, Did:0, useCase: 3

"Latgols" handbolistes salauž "Salaspils SS" pretestību un izcīna trešo uzvaru

Jānis Pārums

"Latgols" handbolistes salauž "Salaspils SS" pretestību un izcīna trešo uzvaru
"Latgols" handbolistes
Foto: Laura Grišāne

Latvijas sieviešu handbola čempionāta spēlē svētdien pie trešā panākuma tika pērnās sezonas vicečempiones "Latgols" (3-1), kas savā laukumā ar 29:22 pieveica "Salaspils SS" (2-2) komandu.

Spēli ļoti veiksmīgi iesāka salaspilietes, kas pēc Lauras Kristas Siliņas, Anastasijas Agarkovas un Kristīnes Kalvas gūtajiem vārtiem izvirzījās vadībā ar 3:0. Turklāt viešņas veiksmīgu sniegumu demonstrēja arī puslaika turpinājumā, vēlāk sasniedzot arī četru vārtu pārsvaru (7:3, 10:6). Puslaiku "Salaspils SS" noslēdza ar 10:8.

Otrā puslaika ievadā Inese Umarjova un Kristīne Kalva atjaunoja četru vārtu pārsvaru (12:8), taču pamazām mājinieces, savu līdzjutēju atbalstītas, sāka atspēlēties, spēles 42.minūtē panākot neizšķirtu (17:17), bet nedaudz vēlāk, pēc Vilmas Matisones metiena pirmoreiz izvirzoties arī vadībā – 18:17. Tas arī bija lūzuma punkts mačā, jo atgūt vadību salaspilietes tā arī nespēja un "Latgols" pārsvars pieauga ļoti strauji. Galarezultātā "Latgols" trešā uzvara četrās spēlēs – 29:22.

Bez zaudējumiem šosezon pagaidām cīnās vienīgi aizvadītās sezonas ceturtās vietas ieguvējas Dobeles "SS/REIR" handbolistes (četras uzvaras un neizšķirts), kam tieši pret "Latgols" jāaizvada nākamā spēle - savā laukumā 1. novembrī plkst. 14:00 (tieši pirms Latvijas vīriešu izlases spēles Eiropas čempionāta kvalifikācijā pret Slovēniju - aut.).

Inese Šļubčenko bija rezultatīvākā "Latgols" rindās ar septiņiem vārtiem, bet "Salaspils SS" sastāvā Dace Potapova un Inese Umarjova guva pa četriem vārtiem.

Latvijas čempionāts handbolā sievietēm

Latgols – Salaspils SS 29:22 (8:10)
Latgols: Šļubčenko 7/1, Sidorova 4, Daņiļenko 4, Matisāne 4, Rutkovska 4, Zaharāne 3, Kukurāne 2, Borisenko 1.
Salaspils SS: Umarjova 4, Potapova 4, Borisanova 3/1, Agarkova 3, Kalva 3, Rudziša 2, Mažuka 2, Siliņa 1.

Kalendārs/Rezultāti
Turnīra tabula
Statistika

Izmantotie resursi:
Latvijas Handbola federācija - Handball.lv

  +2 [+] [-]

, 2014-10-26 22:36, pirms 10 gadiem
Vai tiešām es esmu vienīgais, kam Salaspils SS nosaukums šķiet, kā minimums, ļoti mulsinošs?
Ņemot vērā vēsturi par Salaspils nāves nometni, kurā saimniekoja SS vienības, šāds komandas nosaukums ir izcili neveiksmīgs.