Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:128, Did:0, useCase: 3

Ben Jeders ar "hat-trick" iznīcina "Maribor", "Spartak" un "Liverpool" cīņā neizšķirts

Artjoms Jeļisejevs
Artjoms Jeļisejevs

Ben Jeders ar "hat-trick" iznīcina "Maribor", "Spartak" un "Liverpool" cīņā neizšķirts
Robertu Firminju atkal neizdevās pārspēt "Spartak" vārtsargu Artjomu Rebrovu
www.standard.co.uk

UEFA Čempionu līgas E grupā par vienīgo līderi pēc otrās kārtas spēlēm kļuva Spānijas klubs "Sevilla', kas savā laukumā ar 3:0 sagrāva Slovēnijas "Maribor" futbolistus."Hat-trick" Visama Ben Jedera kontā. Savukārt kārtas centrālajā mačā Maskavā vietējā "Spartak" un Anglijas "Liverpool" punktus dalīja uz pusēm, cīnoties neizšķirti 1:1.

Maskavā tikās komandas, kuras pēdējā laikā pamatīgi klūp – Maskavas „Spartak” uzņēma „Liverpool”. „Spartak” Krievijas čempionātā ieņem tikai astoto. vietu, no līdervienības Sanktpēterburgas „Zenit” atpaliekot jau par 13 punktiem. Pēdējā mačā Maskavas klubs tikai kompensācijas laikā izglābās no zaudējuma spēlē pret pastarīti Mahačkalas „Anzhi” (2:2). Arī starts Čempionu līgā „Spartak” izdevās ne tāds, kā cerēts – izbraukumā pret Slovēnijas „Maribor” maskavieši zaudēja vārtus piecas minūtes pirms beigu signāla, kas lika samierināties ar neizšķirti (1:1).

Arī „Liverpool” uzvarēja tikai vienā no pēdējām piecām spēlēm, tāpat kā „Spartak”, Čempionu līgu uzsākot ar neizšķirti – 2:2 savā laukumā pret „Sevilla”.

Mača sākumā abas komandas veica nelielu „izlūkošanas darbu”, bet tad aktīvām darbībām klāt ķērās viesi. „Liverpool” arvien drošāk tuvojās „Spartak” soda laukumam un ap desmito minūti izdarīja pāris sitienus vārtu virzienā, kā arī tika pie stūra sitiena. Mača 18. minūtē spēlē nācās iesaistīties „Spartak” vārtsargam Artjomam Rebrovam, kurš ar pūlēm atvairīja Mohameda Salāha sitienu ar galvu. Nosargājot savus vārtus, „Spartak” mača 23. minūtē atklāja rezultātu. Fernando lieliski izpildīja soda sitienu no 24 metriem – bumba virs „Liverpool” futbolistu sieniņas skaiti ielidoja vārtu devītnieka – 1:0 „Spartak” labā.

Arī pēc zaudētajiem vārtiem aktīvāk izskatījās „Liverpool” futbolisti, turpinot darboties „Spartak” vārtu tuvumā. Ar vairākiem sitieniem tika galā Rebrovs, bet 31. minūtē arī viņš bija bezspēcīgs pēc „Liverpool” kā pēc notīm izspēlētas kombinācijas – Sadio Mane ar izcilu piespēli izvirzīja lieliskā pozīcijā Filipi Koutinju, kurš aukstasinīgi panāca izlīdzinājumu – 1:1. Mača 39. minūtē „Liverpool” varēja izvirzīties vadībā, kad bumbu vārtu tuvumā neviena netraucēts saņēma Robertu Firminju, taču sitiens viņam nesanāca un bumbu savāca Rebrovs.

Arī otrā puslaika sākumā bumbu vairāk pārvaldīja viesi, taču desmit minūtes pēc spēles atsākšanas laba iespēja bija laukuma saimniekiem – no soda laukuma līnijas sita Andrejs Ješčenko un Anglijas kluba Loris Kariušs ar grūtībām lēcienā izvilka zem vārtu pārliktņa lidojošu bumbu. Mača 68. minūtē „Spartak” galvenais treneris bija spiest nomainīt vārtsargu Artjomu Rebrovu, kurš vienā no epizodēm guva savainojumu. Viņa vietā vārtos stājās Aleksandrs Seļihovs. Minūti vēlāk „Spartak” aizsargi ar grūtībām likvidēja briesmas pie saviem vārtiem.

Spēles 81. minūtē pēc mājinieku aizsargu kļūdas no soda laukuma līnijas sita Firminju, taču bumba lidoja krietni virs vārtu pārliktņa. Pateicoties Rebrova traumai, kompensācija laiks ritēja astoņas minūtes. Šajā laikā savainojumu guva arī spartakietis Aleksandrs Mamedovs. Kompensācija laika sestajā minūtē Mohameds Salāhs varēja izraut „Liverpool” uzvaru, no tuvās distances sitot ar galvu, taču lielisks vārtos bija Seļihovs. Galarezultātā neizšķirts 1:1.

Ben Jeders ar 'hat-trick" iznīcina „Maribor”

Citā H grupas spēlē „Sevilla” uzņēma Slovēnijas „Maribor”. Pirmajā puslaikā „Sevilla” pakāpeniski pārņēma iniciatīvu, palielinot savu pārsvaru un ik pa laikam apdraudēja slovēņu vārtus. Spēles 27. minūtē krita pirmie vārti. Juakins Korea ar izcilu piespēli atrada soda laukumā Visamu Ben Jederu, kurš no tuvās distances sita nekļūdīgi, atklājot rezultātu (1:0). 11 minūtēs vēlāk „Sevilla” pārsvaru dubultoja un atkal rezultatīvs bija Ben Jeders. Saņemot lielisku piespēli no Franko Vaskesa, viņš veica solo gājienu un neatvairāmi sita labajā apakšējā stūrī, panākot 2:0.

Arī pēc pārtraukuma pārsvars piederēja „Sevilla” futbolistiem, taču arī „Maribor” mēģināja meklēt laimi pie sāncenšu vārtiem, organizējot pretuzbrukumus. Mača 62. minūtē Ben Jeders varēja gūt „hat-trick”, tīri izejot viens pret vienu ar Slovēnijas kluba vārtsargu Jasminu Handanoviču, taču vārtsargs šajā duelī bija pārāks. Taču sešas minūtes pirms mača beigām Ben Jeders tomēr tika pie „hat-trick”. „Maribor” aizsargi savā soda laukumā netika galā ar pretiniekiem un piešķirto 11 metru soda sitienu precīzi realizēja Ben Jeders, panākot 3:0.

UEFA Čempionu līga, 26. septembris

E grupa

DuelisRezultātsVārtu guvēji
Spartak - Liverpol1:1 (1:1)Fernando 23' – Koutinju 31'
Sevilla – Maribor3:0 (2:0)Ben Jeders 27' 38' 84' (11 m)

E grupa

VKomandaUNZVP
1.Sevilla1105:24
2.Spartak0202:22
3.Liverpool0203:32
4.Maribor0111:41

Izmantotie resursi:
The official website for European football –...

  +1 [+] [-]

, 2017-09-26 23:45, pirms 7 gadiem
Klops mad bija. Spartakam diezgan paveicās atkal.

     [+] [-]

, 2017-09-26 23:45, pirms 7 gadiem
Spartak paveicās, vārtsargi pavilka. UK un RUS duelī uzvarēja Brazīlija.

     [+] [-]

, 2017-09-26 23:49, pirms 7 gadiem
Spartakam nereāli noplauka!
Kaitināja Match TV komentētāji. Liekas , ka nezin, ka no tādas slodzes krampji var sākt rasties kājās.
Bet Liverpūle paši vainīgi, ka nerealizēja momentus, kāda bumbas kontrole otrajā taimā? 80-20?

  -1 [+] [-]

, 2017-09-26 23:50, pirms 7 gadiem
Liverpoolei sūdi briest.

  +2 [+] [-]

, 2017-09-26 23:57, pirms 7 gadiem
Kádi súdi, nemurgo...

     [+] [-]

, 2017-09-26 23:57, pirms 7 gadiem
Leonards Raiļans rakstīja: Bet Liverpūle paši vainīgi, ka nerealizēja momentus, kāda bumbas kontrole otrajā taimā? 80-20?
Kopējā 60-40. Liverpūlei pēc Rebrova savainojuma bija maz bīstamu momentu. Nez tur bija pārkāpums, kad Fernando iesita?

  -2 [+] [-]

, 2017-09-26 23:58, pirms 7 gadiem
M8archa rakstīja: Klops mad bija. Spartakam diezgan paveicās atkal.
Paveicaas, nevar nepiekrist. Bet kad tad Spartakam veel ir veicies?

  -2 [+] [-]

, 2017-09-27 00:06, pirms 7 gadiem
FinnHarp rakstīja: Kádi súdi, nemurgo...
Briest un vēl kādi

     [+] [-]

, 2017-09-27 00:28, pirms 7 gadiem
Autor, kā var būt hat-trick, ja Tu rezultātu ailē esi ielicis 2:0????

     [+] [-]

, 2017-09-27 12:34, pirms 7 gadiem
Matlss rakstīja: Liverpoolei sūdi briest.
Pret Maribor jau tā kā būtu jāpaņem 2 dežūruzvaras, plus atlikusi spēle mājās ar Spartaku, kas pirmkārt jau ir pazaudējis punktus pret Maribor, un otrkārt tā īsti pret Pool neko neparādīja pat savā laukumā..