Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:2943, Did:0, useCase: 3

Zviedru pirmā pāra aizsargam Lundkvistam pēc četru punktu spēles čempionāts galā

Agris Suveizda

Zviedru pirmā pāra aizsargam Lundkvistam pēc četru punktu spēles čempionāts galā
Nilss Lundkvists pret Mortenu Madsenu. Foto: Oksana Džadana/AP/Scanpix

Zviedrijas hokeja izlase paziņojusi, ka savainojuma dēļ tā ir zaudējusi arī 20 gadus veco spēlētāju Nilsu Lundkvistu, kurš pašlaik ir rezultatīvākais aizsargs pasaules čempionātā Rīgā.

"Pēc šodien veiktās izmeklēšanas diemžēl ir skaidrs, ka Lundkvista savainojums liegs viņam spēlēt pasaules čempionāta turpinājumā. Viņš atgriezīsies Zviedrijā, lai veiktu dziļāku izpēti un precīzāk noteiktu nepieciešamo savainojuma ārstēšanas metodi," sacījis Zviedrijas izlases ārsts Jūnass Kalmans.

Zviedrijas pirmā pāra aizsargs Lundkvists vakar ar vārtiem un trim rezultatīvām piespēlēm kaldināja Zviedrijas graujošo uzvaru pār Šveici (7:0), tomēr sešas minūtes līdz pamatlaika beigām iedzīvojās savainojumā un pameta laukumu. Sīkākas informācijas par savainojumu pagaidām nav. Lundkvists debijas pasaules čempionātā trīs spēlēs sakrāja piecus (1+4) punktus, divas soda minūtes un pozitīvu lietderību +2.

Pirms trim gadiem Lunkdvistu ar 28. numuru pirmajā kārtā draftēja Ņujorkas "Rangers", taču viņš turpina spēlēt Zviedrijas komandā "Lulea", kuras rindās šosezon 52 spēlēs sakrāja 32 (14+18) punktus. Atgādinām, ka Zviedrijai šajā pasaules čempionātā vairs nepalīdzēs arī Šveices kluba "Zug" uzbrucējs Kārls Klingberjs, kurš Rīgā divās spēlēs tika pie trim (2+1) punktiem.

Zviedrija pasaules čempionātu sāka ar zaudējumiem Dānijai (3:4) un Baltkrievijai (0:1), vakar ar 7:0 sagrāva Šveici, bet nākamo spēli aizvadīs rīt pret Čehiju.

Izmantotie resursi:
https://twitter.com/Trekronorse/sta...