Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:131, Did:0, useCase: 3

Autors: Jānis Rubulis

"Jēkabpils" un "Jūrmala/Fēnikss" noskaidros "Ventspils" pretinieku pusfinālā

"Jēkabpils" un "Jūrmala/Fēnikss" noskaidros "Ventspils" pretinieku pusfinālā
Rinalds Sirsniņš un Edgars Jeromanovs
Foto: Lāsma Irša

Latvijas Basketbola līgas (LBL) ceturtdaļfināla izšķirošajā – piektajā – spēlē šodien tiksies "Jūrmala/Fēnikss" un "Jēkabpils", lai noskaidrotu čempiones "Ventspils" pretinieci turnīra pusfinālā. Spēles sākums – plkst. 16:00.

LBL izslēgšanas spēlēs viens pusfināla pāris jau ir zināms – "VEF Rīga" spēkosies ar "Liepāju/Triobet". Regulārās sezonas spēcīgākā komanda un pagājušā gada čempione "Ventspils" tikmēr vēl gaida, kas tai stāsies pretī. Šodien Lapmežciemā tiks noskaidrots, kura komanda stāsies pretī ventspilniekiem.

Ceturtdaļfināla sērija starp "Jēkabpili" un "Jūrmalu/Fēniksu" sākās ar divām jēkabpiliešu uzvarām, taču jūrmalnieki spēja atgūties un atbildēt ar diviem panākumiem pašu izpildījumā. Komandas pa reizei ir uzvarējušas savā laukumā un viesos. Katra cīņa bija ļoti sīva – lielākais pārsvars, ar kādu Jēkabpils vai Jūrmalas klubs izcīnīja uzvaru, bija četri punkti.

"Jūrmalas/Fēniksa" galvenais vilcējspēks šajās spēlēs bija Edgars Jeromanovs ar vidēji 14 punktiem, 3,5 rezultatīvām piespēlēm, Ervīns Jonāts ar 11,8 punktiem, 8,5 atlēkušajām bumbām un Mārtiņš Laksa ar 14,5 punktiem un 4,5 bumbām zem groziem. Atsevišķās spēlēs produktīvi bija arī Iļja Gromovs, Uģis Pinete un Artūrs Ausējs.

"Jēkabpils" sastāvā tikmēr izceļas Pāvels Veselovs (14,3 p.; 3,8 atl.b.), Maikls Entonijs Burvels (13,3 p.; 3,8 atl.b.) un Rinalds Sirsniņš (8 p.; 3,5 atl.b.; 4,3 rez.p.). Būtisku ieguldījumu sniedz arī Mikus Sokolovs (8,5 p.; 3 atl.b.; 5,5 rez.p.) un Devins Teilors (7,8 p.; 3,5 atl.b.).

Izšķirošā spēle sāksies plkst. 16:00. Pusfināla sērija starp "Ventspili" un "Jēkabpils"/"Jūrmalas/Fēniksa" dueļa uzvarētāju sāksies 29. aprīlī.

Izmantotie resursi:
Latvijas Basketbola savienība


Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
, 2015-04-26 11:04, pirms 9 gadiem
Cerams, gan, ka vecajiem vairs vispar speka nebus un Jurmala sanemsies un uzvares, ko ir pelnijusi!
, 2015-04-26 11:22, pirms 9 gadiem
Kaut esmu par Jēkabpils uzvaru, bet jāsaka, ka ikviena no šīm divām komandām sagādās raizes BKV un cerams iekodīs visā sērijā arī
, 2015-04-26 11:26, pirms 9 gadiem
Ja liepāja uzvar vef (vietējo spēlētāju komadu) tad manispēc ventspils var pakāst jūrmalai, kura šodien varētu uzvarēt. Redzēsim bet man kaut kā liekas ka jūrmalai jaņem šodien.

Un sporta novērotāj. Jēkabpilij nebūs ko likt pretī ventspilij. Labāk lai ir jūrmala.
, 2015-04-26 11:40, pirms 9 gadiem
Jūrmala ir uzvarējusi pēdējās 2 spēlēs, tad kāpēc, lai neuzvarētu arī trešo - izšķirošo pie tam savā laukumā! Nedomāju, ka Jēkabpils "veči" varēs "pavilkt kājas", jo sāpīgs zaudējums savā laukumā, izlaists pārsvars sērijā un pārbrauciens uz pretinieku zāli nerada lielas cerības! Par Jūrmalu!
, 2015-04-26 11:46, pirms 9 gadiem
RajonRondo rakstīja: Ja liepāja uzvar vef (vietējo spēlētāju komadu) tad manispēc ventspils var pakāst jūrmalai, kura šodien varētu uzvarēt. Redzēsim bet man kaut kā liekas ka jūrmalai jaņem šodien.

Un sporta novērotāj. Jēkabpilij nebūs ko likt pretī ventspilij. Labāk lai ir jūrmala.
tāpēc es teicu, ka ikviena no tām, tādējādi es norādu, ka jūrmala arī varētu šodien uzvarēt un tikt pusfinālā....Bet es īsti nepiekritīšu, ka jekabpilij nav ko pretī likt, iespējams izbraukumā, bet mājās būtu iespējas
, 2015-04-26 13:23, pirms 9 gadiem
Redzot, kā spēlē "Liepāja" nemaz nebrīnītos, ja viņi arī uzvilktu VEF visā sērijā, tāpat arī gan "Jūrmala", gan "Jēkabpils" varētu pusfinālā pieveikt, manuprāt, šosezon vāji spēlējošo BKV. BKV spēle visas sezonas garumā, it sevišķi sezonas otrajā pusē manī izraisa lielas šaubas.. Savā ziņā pat uzskatu, ka BKV paveicās, ka nav pusfinālā jāspēlē ar "Liepāju", kuriem šosezon ir jau vairākas reizes zaudējuši.
, 2015-04-26 13:28, pirms 9 gadiem
bubba rakstīja: Redzot, kā spēlē "Liepāja" nemaz nebrīnītos, ja viņi arī uzvilktu VEF visā sērijā, tāpat arī gan "Jūrmala", gan "Jēkabpils" varētu pusfinālā pieveikt, manuprāt, šosezon vāji spēlējošo BKV. BKV spēle visas sezonas garumā, it sevišķi sezonas otrajā pusē manī izraisa lielas šaubas.. Savā ziņā pat uzskatu, ka BKV paveicās, ka nav pusfinālā jāspēlē ar "Liepāju", kuriem šosezon ir jau vairākas reizes zaudējuši.
Bubba nevajadzētu ignorēt Liepājas relatīvi īso soliņu, it īpaši aizsargu pozīcijā, kur nespēs skriet visas sērijas garumā
, 2015-04-26 13:38, pirms 9 gadiem
Sporta novērotājs rakstīja: Bubba nevajadzētu ignorēt Liepājas relatīvi īso soliņu, it īpaši aizsargu pozīcijā, kur nespēs skriet visas sērijas garumā
Es gan vairāk teiktu, ka "Liepājai" pietrūkst rezerves garajā galā.
, 2015-04-26 13:39, pirms 9 gadiem
bubba rakstīja: Es gan vairāk teiktu, ka "Liepājai" pietrūkst rezerves garajā galā.
nu izskatās, ka VEF garajā galā paliek ar Mejeri, Bērziņu un Zaķi....Kur vēl īsāk
, 2015-04-26 13:56, pirms 9 gadiem
Sodien jau psihologiskais parsvars ir jurmalnieku puse. Ja lusiem isti nebus plintes pieladejusi abi mori, tad nebus viegli. Jo ar Sirsninu laikam jurmalniekiem puslidz skaidrs, ka un ko darit, bet viens pats Sokolovs nepavilks... Nu, ta apmeram 51:49 Jurmalai.
''Prometey'' komanda pēc titula iegūšanas. Foto: Paf League
14

Oficiāli: ''Prometey'' noslēdz Eiropas projektu un izstājas no LAT-EST līgas

Ukrainas basketbola komanda ''Prometey'' oficiāli paziņojusi, ka neturpinās projektu Eiropā, kura laikā divas sezonas tā bāzējās Latvijas galvaspilsētā Rīgā un kļuva par divkārtējo Latvijas - Igaunijas līgas čempioni.
Dairis Bertāns. Foto: Mikus Kļaviņš
49

Bertāns ar trejačiem izšķir sēriju, Vefiņš kļūst par tituliem bagātāko LBL klubu

"Pafbet" Latvijas Basketbola līgas (LBL) sezonas kulminācijā tika sasniegta 22. maija vakarā, kad finālsērijas piektajā spēlē "VEF Rīga" ar 80:74 pieveica "Rīgas Zeļļus", saglabājot savu iesildīto vietu valsts čempionu tronī. Ar 27 gūtiem punktiem savu karjeras piekto titulu izkārtoja Dairis Bertāns.
Māris Gulbis un Aiga Gulbe. Foto: Mikus Kļaviņš, VEF Rīga
2

No Lielupes līdz Gaujai par viņiem brīnījās. LBL leģendas 2024

VEF treneri Jānis Gailītis un Jevgeņijs Kosuškins tuvojas sestajam titulam pēc kārtas, ceļā kļūstot par uzvarām bagātāko duetu Latvijas Basketbola līgas vēsturē. Uzmanību pelna arī Māra Gulbja vienpadsmitā kvalificēšanās līgas finālam.