Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:261, Did:0, useCase: 3

Gimajevs: "Daudzi SKA spēlētāji domā, ka ir zvaigznes, bet tā nav"

Agris Suveizda

Gimajevs: "Daudzi SKA spēlētāji domā, ka ir zvaigznes, bet tā nav"
SKA vārtsargs Iļja Ježovs pēc ielaistiem vārtiem
Foto: ITAR-TASS

Sanktpēterburgas SKA piedzīvoja zaudējumus pirmajās divās Gagarina kausa izcīņas konferences finālspēlēs pret Maskavas "Dynamo". Jaroslavļas "Lokomotiv" treneris Dmitrijs Juškevičs uzskata, ka SKA potenciālie līderi neattaisno uz sevi liktās cerības, savukārt hokeja eksperts Sergejs Gimajevs domā, ka SKA spēlētāji pārvērtē savas spējas.

"Kopumā SKA ir augsts vidējais spēlētāju līmenis. Bet kurš SKA ir zvaigzne? Kurš var spēlēt tādās grūtās situācijās? Viduvējos spēlētājus vienkārši izslēdza. Un izrādījās, ka komanda nav gatava presingam, kuru pretinieks tiem sarūpēja. Pats galvenais, ka SKA psiholoģiski izrādījās pilnīgi negatava pacietīgai spēlei," sacīja Sergejs Gimajevs.

"Daudzi SKA spēlētāji uzskata sevi par lielām zvaigznēm, kaut arī viņi tādas nav pat tuvu. Izlases kandidāti SKA ir divi trīs cilvēki, bet neredzu, kurš tur ir stabils izlases spēlētājs. SKA hokejistu problēma ir tā, ka sava statistika un savs līgums viņiem ir svarīgāks. Daudzi SKA spēlētāji acīmredzami pārspīlē savas spējas, un kluba vadībai nāksies pilnībā pārvērtēt daudzus no viņiem," Gimajevs turpināja.

"Negribas būt skarbam, bet kur ir SKA līderi? Uz papīra SKA pietiek pieklājīga līmeņa spēlētāju, bet ir jāskatās arī uz komandas ķīmiju, kopdarbību. SKA nav krievu līderu, varbūt tur arī ir problēma. Līderi, uz kuriem SKA izdarīja likmi, ir ārzemnieki, bet viņi sevi nepierāda. Arī pats treneris to redz, tāpēc tā nebija nejaušība, ka pēdējās mača minūtēs seši pret pieciem izgāja krievu puiši, turklāt gados jaunie. Teiksim tā - SKA ir komanda, kas nav izveidota līdz galam," uzskata Dmitrijs Juškevičs.

"Un varbūt pat komanda, kas uzbūvēta pilnīgi nepareizi. Pat diletants zina, ka komanda tiek būvēta no vārtsarga, pēc tam nāk aizsargi un uzbrukums. Pēc principa - neielaidīsim, bet vienu iemetīsim un uzvarēsim. SKA ir labs uzbrukums un vairums aizsargu ir uzbrūkošā plāna, bet vārtsargu līnija nav laba," Juškevičs turpināja. Sanktpēterburgas SKA pirmās sērijas spēles savā laukumā zaudēja ar rezultātiem 2:3 un 2:4. Šodien Maskavā notika sērijas trešā spēle, un SKA, nenoturot divu vārtu pārsvaru, piedzīvoja vēl vienu zaudējumu - 2:4.

Izmantotie resursi:
Хоккей на AllHockey.Ru - новости и статистика...