Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:261, Did:0, useCase: 3

Dārziņa vārti 93. minūtē ieved "Ak Bars" otrajā kārtā

Andrejs Siliņš

Dārziņa vārti 93. minūtē ieved "Ak Bars" otrajā kārtā
Lauris Dārziņš
Foto: ak-bars.ru

Otrdien Gagarina kausa izcīņas pirmās kārtas ceturtajā spēlē divu Latvijas aizsargu pārstāvēto komandu duelī Georgija Pujaca Omskas "Avangard" viesos ar 5:2 apspēlēja Artūra Kuldas Novosibirskas "Sibir", atjaunojot līdzsvaru sērijā (2:2). Lauris Dārziņš guva uzvaras vārtus otrajā papildlaikā, palīdzot Kazaņas "Ak Bars" ar 3:2 pieveikt Ņižņekamskas "Neftekhimik" un sērijā triumfēt ar 4:0.

Lauris Dārziņš kļuva par galveno varoni Ņižņekamskā, kur Kazaņas "Ak Bars" viesojās pie vietējās "Neftekhimik" vienības. Viesi divas reizes izvirzījās vadībā (1:0, 2:1) spēles gaitā, bet "Neftekhimik" allaž atspēlējās. Pēc 60 spēlētām minūtēm uz tablo mirgoja neizšķirts - 2:2. Arī papildlaikā turpinājās līdzīga cīņa, abas komandas vārtiem nekautrējās uzbrukt, bet tos gūt neizdevās. Pirmās papildu 20 minūtes rezultāts nemainījās, bet vairāk nekā 12 ar pusi minūtes pēc otrā papildlaika sākuma Lauris Dārziņš bija tas, kura metiens pārtrauca ieilgušo spēli - Lauris guva uzvaras vārtus, panākot 3:2 mačā un 4:0 sērijā!

Dārziņš laukumā bija 19 minūtes un 30 sekundes, guva vienus vārtus, pa vārtiem meta trīs reizes un saņēma divas soda minūtes.

Pēc pārliecinošās uzvaras (4:1) iepriekšējā spēlē šodien "Sibir" neilgi pirms otrās trešdaļas beigām sasvēra uzvaras kausus par labu sev (2:1), taču vien uz mirkli. Viesi no Omskas aptuveni divu minūšu laikā atjaunoja vadību (3:2), ko tā arī vairs nezaudēja. Gluži pretēji - pēdējā mača trešdaļā "Avangard" to nostiprināja ar Ivanova un Valentenko vārtu guvumiem, svinot panākumu ar rezultātu 5:2.

Mājinieku sastāvā Artūrs Kulda spēlēja otrajā aizsargu pārī kopā ar pieredzējušo slovāku Kristianu Kodruču, laukumā pavadīja 22 minūtes un 11 sekundes, pie punktiem netika, soda minūtes neizpelnījās, bet izdarīja divus metienus pa pretinieku vārtiem. Uzvarētāju "Avangard" trešajā aizsargu pārī spēlēja Georgijs Pujacs, laukumā pavadot 18 minūtes un septiņas sekundes, pa vārtiem nemetot un pie noraidījumiem netiekot.

Sērijā rezultāts kļuvis 2:2, un nākamo maču komandas aizvadīs 1. martā Omskā.

Vārtsarga Edgara Masaļska pārstāvētā Hantimansijskas "Yugra" bez latviešu hokejista sastāvā Cerību kausa pirmo kārtu sāka ar zaudējumu Jekaterinburgas "Avtomobilist" vienībai. Uzvaras vārtus mājinieki guva papildlaika otrajā minūtē. Mihails Birjukovs "Yugra" vārtos atvairīja 24 no 26 metieniem.