Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:845, Did:0, useCase: 3

Sezona beigusies vienam no HK "Rīga" līderiem Zabusovam un aizsargam Šmitam

Agris Suveizda

Sezona beigusies vienam no HK "Rīga" līderiem Zabusovam un aizsargam Šmitam
Patriks Zabusovs un Harijs Šmits. Foto: HK "Rīga"

Hokeja klubs "Rīga" pavēstījis, ka aizsargam Harijam Šmitam un uzbrucējam Patrikam Zabusovam sezona priekšlaicīgi beigusies savainojumu dēļ. Šmitam operācija jau ir veikta, bet Zabusovam tā vēl ir priekšā.

19 gadus vecais Zabusovs sezonu sāka Rīgas "Dinamo", Kontinentālajā hokeja līgā aizvadot desmit spēles, gūstot vienus vārtus un nopelnot divas soda minūtes un neitrālu lietderības koeficientu. Uz ledus Zabusovs bija vidēji 10,5 minūtes. Savukārt Jaunatnes hokeja līgā viņš šosezon 16 mačos sakrāja 12 (7+5) punktus, astoņas soda minūtes un negatīvu lietderību -2. Zabusova vidējais spēles laiks bija 22,3 minūtes.

Savukārt 18 gadus vecais Šmits, kurš iepriekš pārstāvēja "Mogo" un "Ako"/"Mārupe", debijas sezonā HK "Rīga" nospēlēja 22 mačus, vidēji laukumā pavadot nedaudz vairāk par 14 minūtēm un tiekot pie pieciem (2+3) punktiem, 14 soda minūtēm un negatīvas lietderības -2. Šmits nav spēlējis kopš 21. decembra.

HK "Rīga" ar 36 punktiem 40 spēlēs Rietumu konferencē ieņem 12. vietu 17 komandu konkurencē. Parīt un aizparīt rīdzinieki viesosies pie Sanktpēterburgas "SKA-1946", pēc tam 1. un 2. februārī dosies pie Maskavas "Dynamo", bet mājās atgriezīsies ar spēlēm 5. un 6. februārī pret "Tayfun". Februārī kopumā paredzētas astoņas mājas spēles, kuras varēsiet vērot arī Sportacentrs.com tiešraidēs. Rezultatīvākie spēlētāji gan kopējo punktu, gan vidējo punktu ziņā ir Deniss Fjodorovs (28 spēlēs 4+25) un Daņila Larionovs (24 spēlēs 12+10).

Izmantotie resursi:
https://www.hkr.lv/lv/hk-riga-zinas...