Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:1392, Did:0, useCase: 3

Melburnas junioru tituli Austrālijai un Horvātijai

Valdis Bērziņš
Valdis Bērziņš

Melburnas junioru tituli Austrālijai un Horvātijai
Ana Konjuha
Foto: Reuters/Scanpix

Sestdien noslēdzās "Australian Open" junioru vienspēļu turnīri. Zēnu sacensībās otro gadu pēc kārtas panākums mājiniekiem, titulu izcīnot Nikam Kirigosam. Savukārt meiteņu turnīrā triumfēja Horvātijas pārstāve Ana Konjuha.

Austrālija turpina dominēt zēnu sacensībās

Pagājušajā gadā Melburnā triumfēja Lūks Savilss, kurš pārgājis pieaugušo statusā, tādējādi savu titulu nedrīkstēja aizstāvēt. Toties bez viņa Austrālijai pietika citu tenisistu, kuriem just līdzi. Ar pirmajiem diviem numuriem izliktie Nikola Milojevičs (Horvātija) un Džanluidži Kvinci (Itālija) netika tālāk par ceturtdaļfināliem.

Savukārt finālā pirmo reizi kopš 1994. gada spēlēja divi Austrālijas tenisisti – ar trešo numuru izliktais Niks Kirgioss (17, junioru ranga līderis) un Tanasi Kokinakiss, kuram bija "wild card" un kuru daudzi noteikti atceras no mačiem Hopmana kausā, kur 16 gadus vecais puisis aizstāja Džonu Isneru un Tomiju Hāsu.

Abi finālisti kopā spēlēja dubultspēlēs, kur tika līdz ceturtdaļfinālam, bet vienspēļu sacensībās viens pret otru līdz šim nebija spēlējuši. Kokinakiss finālmaču aizvadīja, neskatoties uz muguras savainojumu, un zaudēja ar 6:7(4), 3:6. Kirgioss pirmajā setā ar "eisu" atspēlēja setbumbu.

Austrālijai panākums arī dubultspēļu turnīrā, kurā triumfēja Džejs Andrijičs un Bredlijs Mouslijs.

Pēdējo 10 gadu čempioni

GadsČempionsValsts
2013.Niks KirgiossAustrālija
2012.Lūks SavillsAustrālija
2011.Jirži VeselijsČehija
2010.Tjagu FernandešsBrazīlija
2009.Juki BhambriIndija
2008.Bernards TomiksAustrālija
2007.Bridans KlainsAustrālija
2006.Aleksandrs SidorenkoFrancija
2005.Donalds JangsASV
2004.Gaels MonfīssFrancija

Horvātijai triumfs pēc 16 gadu pārtraukuma

Pagājušā gada titulu nolēma neaizstāvēt amerikāniete Teilore Taunsenda (pašreizējā junioru reitinga līdere), savukārt ar pirmo numuru izliktā Kazahstānu pārstāvošā krieviete Jūlija Putinceva junioru sacensībās nepiedalījās, galveno uzmanību pievēršot pieaugušo turnīram, kur tika līdz 2. kārtai.

Nestartējot abām pieminētājam tenisistēm, finālu sasniedza ar augstākajiem atlikušajiem numuriem izsētās tenisistes – sacensību 2. rakete Katerina Sinjakova (16) no Čehijas (viņa ceturtdaļfinālā uzveica Aļonu Ostapenko) un ar trešo numuru izsētā Horvātijas tenisiste Ana Konjuha (15). Viņa vakar ar Kanādas tenisiste Kerolu Žao triumfēja dubultspēļu turnīrā.

Abās līdzšinējās šo tenisistu spēlēs pārāka bija Konjuha, 2012. gadā Sinjakovu divreiz apspēlējot prestižos junioru turnīros uz māla seguma. Un arī šoreiz uzvarētājas godā Konjuha – 6:3, 6:4. Otrajā setā Horvātijas tenisiste bija iedzinējos ar 1:4, taču veica iespaidīgu atspēlēšanos un maču pabeidza ar pieciem pēc kārtas uzvarētiem geimiem. Horvātijai Melburnā trešo reizi izdevies tikt pie junioru titula meitenēm. 1997. gadā Austrālijā uzvarēja Mirjana Lučiča Barona, bet gadu vēlāk Jeļena Kostaniča Tošiča.

Pēdējo 10 gadu čempiones

GadsČempioneValsts
2013.Ana KonjuhaHorvātija
2012.Teilore TaunsendaASV
2011.Ana-Sofija MestahaBeļģija
2010.Karolīna PliškovaČehija
2009.Ksenija PervakaKrievija*
2008.Aranča RusaNīderlande
2007.Anastasija PavļučenkovaKrievija
2006.Anastasija PavļučenkovaKrievija
2005.Viktorija AzarenkaBaltkrievija
2004.Šahara PēraIzraēla

Krievija* - tagad pārstāv Kazahstānu