Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:10, Did:0, useCase: 3

"Ķekavai" iespējams turpināt attīstīt rekordu

Dāvis Dedumets
Dāvis Dedumets

"Ķekavai" iespējams turpināt attīstīt rekordu
Čempionāta rezultatīvākais florbolists Klāvs Jansons
to: PPB Media

Elvi vīriešu florbola virslīgā šovakar tiks aizvadītas trīs cīņas. Centrālais mačs gaidāms Cēsīs, kur pie vietējā "Lekrings" viesosies FBK "Valmiera". Tikmēr "Ķekava" lūkos izcīnīt jau trešo uzvaru pēc kārtas.

"Irlava/Avant" – "Bauska" (pulksten 20:00 Irlavas SN)

Irlavas vienība daudzus patīkami pārsteidza pagājušajā sezonā, lieliski atgriežoties spēcīgāko apritē pēc daudzu gadu pārtraukuma. Parasti šādos gadījumos saka, ka otrais gads ir grūtāks par pirmo. Tomēr ar pirmo uzdevumu irlavnieki tika galā sekmīgi, sezonas pirmajā mačā izcīnot principiālu 5:3 uzvaru pār ģeogrāfiskajiem kaimiņiem no Talsiem. Par labāko spēlētāju ar diviem vārtu guvumiem tajā mačā izcēlās Kristers Tiltiņš, kurš virslīgā ļoti sekmīgi debitēja, pārstāvot "Bausku", pret kuriem šodien būs jādodas laukumā. Iepriekš pieminētais mačs Talsos bija zīmīgs ar to, ka neviena no komandām nespēja izdarīt pat 20 metienu, kas lidotu vārtu taisnstūrī. Pašlaik irlavnieki ar izcīnītajiem trim punktiem atrodas turnīra tabulas sestajā pozīcijā. Bez šīvakara cīņas "Irlava/Avant" ieplānota spēle arī svētdien, kad pie viņiem viesosies Stalbes "Pārgauja".

Spēlējot dziļi no aizsardzības, "Bauska" sezonas ievadā aizvadīja divas ļoti sekmīgas trešdaļas pret "Oxdog Ulbroka", pirms pēdējām 20 minūtēm atrodoties negaidītā vadībā. Turpinājums gan nebija tik sekmīgs un komanda cieta jau 32. zaudējumu pēc kārtas Latvijas meistarsacīkstēs. Ar vārtu guvumu baušķenieku rindās pēc vairāku gadu pārtraukuma atgriezās Aivis Barkovskis, bet dvīņi Kaspars un Kristiāns Čakāni tika pie precīza metiena un rezultatīvas piespēles. Pret Ulbroku baušķenieki spēlēja bez pieredzējušajiem Ģirta Laugaļa un Toma Rozentāla un nav zināma viņu līdzdalība šovakar Irlavā. Jāpiezīmē, ka jau nākamajā dienā pēc spēles Irlavā baušķenieki dosies uz Valmieru, lai tur spēkoties ar vietējo "FBK Valmiera".

Aizvadītajā sezonā komandas spēkojās četras reizes. Spēlējot viesos, "Bauska" nespēja izrādīt vērā ņemamu pretestību, ciešot sagrāves ar 4:15 un 5:15, bet savās mājās varēja pacīnīties arī par uzvarām, regulārajā sezonā zaudējot ar 5:6, bet play-out turnīrā tika zuadēts ar 5:7. Jāpiezīmē, ka, atskaitot pērnās sezonas cīņas, baušķenieki no Irlavas allaž bija devušies mājup ar uzvarām. Tomēr jāsaprot, ka tās spēles bijušas pirms desmit un vairāk gadiem, kad laukumā devās pavisam citi florbolisti.

"Ķekava" – "Rubene" pulksten 20:00 Ķekavā

Ķekavas vienība lieliski sākusi sezonu, izcīnot uzvaras pirmajās divās spēlēs. Līdz šim sezonas startā ne reizi vienībai nebija izdevies uzvarēt vairāk par vienu spēli, līdz ar to jau tagad "Ķekava" šo čempionātu var dēvēt par labāko startu vienības pastāvēšanas vēsturē. Sezonas startā "Ķekava" savās mājās nedaudz negaidīti izrēķinājās ar "Pārgauju", bet pēc tam viesos prata lauzt mača gaitu, lai atspēlētos no 0:3 un trešajā periodā nospiestu uz ceļiem Liepājas "Kuršus". Klāvs Jansons šajos mačos atzīmējies ar 9 (3+6) rezultativitātes punktiem, ērti iekārtojoties šā rādītāja galvgalī visā turnīrā. Savukārt Roberts Blumbergs pašlaik ir trešais starp vārtsargiem, kuri nospēlējuši vismaz vienu spēli. Viņš ticis galā ar 90.32% sāncenšu metienu. Lieki piebilst, ka "Ķekava" pašlaik atrodas turnīra tabulas galvgalī.

Tikmēr kā pa celmiem sezona sākusies "Rubenes" vienībai. Abas spēles komanda sākusi ļoti pārliecinoši – Talsos izvirzoties vadībā ar 5:0, bet mājas mačā pret "Pārgauju" pirmo periodu uzvarot ar 3:0. Tomēr nevienu no šīm spēlēm Kocēnu komanda nespēja novest līdz trīs punktu uzvarai. Talsos vispār nācās piedzīvot neveiksmi papildlaikā, bet pret Stalbes komandu izdevās uzvarēt pēcspēles metienu sērijā. No tā var secināt, ka komanda nespēj stabili nospēlēt visas cīņas 60 minūtes. Rezultatīvākais florbolists sezonas startā bijis Ivo Balodis, kurš iekrājis 5 (1+4) punktus, bet interesanti, ka abās cīņās par labāko komandas spēlētāju atzīts Jēkabs Keišs – viņš pašlaik ir vienīgais līgā, kuram jau divas MVP balvas sezonā. Kopš iepriekšējās cīņas vienības pieteikumā beidzot iekļauts Markuss Eduards Pazāns.

Pērn abas komandas apmainījās ar izcīnītām uzvarām savās mājās, "Rubenei" savu cīņu uzvarot ar 5:2, bet šī gada janvārī "Ķekava" savā arēnā bija pārāka ar 8:6. Jāpiezīmē, ka "Ķekava" Kocēnu komandu uzvarējusi pēdējās trijās spēkošanās reizēs savu līdzjutēju priekšā, lai gan pirms tam bija zaudējuši piecos dueļos pēc kārtas.

"Lekrings" – "FBK Valmiera" pulksten 20:30 Cēsīs un Sportacentrs.com TV

Dienas noslēdzošais mačs būs pieejams arī Sportacentrs.com TV skatītājiem un tajā sacentīsies pērnās sezonas pirmās un astotās vietas ieguvēji regulārajā sezonā. Abas komandas spraigi bija uzsākušas ceturtdaļfinālu sēriju, kura gan aprāvās pēc četriem nospēlētiem mačiem, tā arī nenoskaidrojot labāko vienību, rezultātam esot 2:2.

Šo sezonu abas komandas sākušas pārliecinoši. Cēsu "Lekrings" nesastapās ar nekādu pretestību no "RTU/Rockets" komandas puses, vien pašu paviršās spēles rezultātā uzvarot ar salīdzinoši nelielu pārsvaru (6:1). Ar trim vārtu guvumiem izcēlās Kevins Šmits, bet vārtsargam Ričardam Stivriņam pietrūka nepilnas divas minūtes līdz sausajai spēlei. Neskatoties uz zaudētajiem vārtiem, viņš pašlaik ir labākais starp vārtsargiem pēc atvairīto metienu procenta. Neskatoties uz izcīnīto uzvaru, komandas kapteinis Toms Rīsmanis pēc mača nebija apmierināts ar vienības sniegumu, labi apzinoties, ka šovakar pretinieks būs krietni spēcīgāks.

Arī valmierieši aizvadījuši vienu spēli, tajā tiekot pie pārliecinošas uzvaras, negaidīti viegli izbraukumā apspēlējot "Lielvārde/FatPipe" (8:2). Arī valmieriešu vārtuvīrs Agris Rogainis bija salīdzinoši tuvu sausajai spēlei, pirmos vārtus ielaižot vien 44.minūtē. Tikmēr uzbrukumā kārtējo reizi lielisks bija Mārtiņš Broks, kurš pats tika pie vieniem vārtiem, mača pēdējā minūtē iemetot tukšos vārtos, trīs reizes arī izceļoties ar rezultatīvām piespēlēm. Tāpat ļoti aktīvs bija komandas jaunpienācējs Patriks Brieže, kuram divi precīzi metieni.

Interesanti, ka pērn ceturtdaļfināla sērijā komandas pa reizei uzvarēja savā laukumā un pretinieku ierakumos, bet regulārajā sezonā vienības pie uzvarām spēja tikt tikai izbraukuma cīņās. Turklāt "Lekrings" bija zaudējuši trīs mājas mačos pēc kārtas, līdz 1. martā izslēgšanas sērijas otrajā spēlē savās mājās triumfēja ar 5:4 pēcspēles metienu sērijā. Pamatlaikā pie uzvaras savās mājās pār valmieriešiem "lēcējpeles" pēdējo reizi uzvarējušas 2017. gada novembrī, tātad, pirms teju trim gadiem.