Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:3, Did:0, useCase: 3

"Olimp" debija Kontinentālajā kausā nenotiks: turnīrs ticis atcelts

Rolands Eliņš

"Olimp" debija Kontinentālajā kausā nenotiks: turnīrs ticis atcelts
Renē Fāzels. Foto: SIPA/Scanpix

Starptautiskā hokeja federācija nolēmusi atcelt 2020./21. gada Kontinentālā kausa izcīņu, apstiprinājis IIHF prezidents Renē Fāzels, kurš citēts Krievijas ziņu aģentūrā TASS. To vēlāk oficiāli apstiprināja arī IIHF savā mājaslapā.

„Esam nolēmuši atcelt šo turnīru,” par Kontinentālo kausu sacīja Renē Fāzels, kura vadītā federācija pavasarī bija spiesta atcelt visus hokeja čempionātus, kas bija plānoti pēc koronavīrusa pandēmijas sākuma. „Ar tā aizvadīšanu bija saistīti vairāki riski, radās pārāk lielas organizatoriskās problēmas saistībā ar pārceļojumiem, ņemot vērā IIHF medicīniskās komitejas prasības. Uzskatām, ka ticis pieņemts pareizs lēmums.”

Kontinentālajā kausā tradicionāli piedalās arī Latvijas čempionvienība. Aizvadītajā sezonā tā netika noskaidrota, taču kā regulārās sezonas uzvarētāja turnīram varēja pieteikties „Olimp” vienība. Šai komandai dalībai Kontinentālajā kausā būtu bijusi debija Eirokausos.

„Olimp” bija paredzēts sākt turnīru no apakšgrupas spēlēm novembrī, kas tiktu aizvadītas Slovēnijā. Pretiniekos stātos Soļigorskas „Shaktyor” no Baltkrievijas, mājiniece Ļubļanas „Olimpija”, kā arī kvalifikācijas kārtas uzvarētāja no B grupas, kurā bija paredzēts spēlēt Bulgārijas, Horvātijas, Turcijas un Serbijas komandas.

Kontinentālajā kausā pandēmijas dēļ šosezon bija mainīts formāts un, lai iekļūtu finālčetriniekā, „Olimp” būtu vajadzējis uzvarēt savā apakšgrupā. Finālčetrinieka izspēle pēc tam bija paredzēta janvārī.

Kontinentālais kauss attiecīgi netiks izspēlēts pirmoreiz kopš 1997. gada, kad tas tika dibināts. Fāzels arī atzina iespēju, ka atcelta varētu tikt arī Čempionu līga, kurā IIHF ir viena no līdzīpašniecēm. Fāzels norādīja, ka pagaidām šim turnīram ir zaļā gaisma un spēles plānots sākt oktobrī, taču pastāv šaubas par to, cik sarežģīti būs to paveikt praksē.

Izmantotie resursi:
https://tass.ru/sport/9278381
https://www.iihf.com/en/news/20364/...

     [+] [-]

, 2020-08-25 11:31, pirms 4 gadiem
Diemžēl tāda ir tā šodienas realitāte. Neko baigi uz priekšu nevar plānot attiecībā uz kaut kādiem izbraukumiem.

Vēl jau nevar zināt kā būs ar iecerēto Baltijas līgu. Līdz novembrim vēl daudz kas var mainīties ar Covid skaitļiem. Lietuva jau tagad ir diezgan tuvu "dzeltenajam" sarakstam.

     [+] [-]

, 2020-08-25 11:55, pirms 4 gadiem
Interesanti, vai līdz ar šo lēmumu Olimp papildinās Baltijas kausa dalībnieku sarakstu? Protams, ja arī šis turnīrs vispār notiks.
Olimp dalību tajā atteica tieši dēļ dalības KK izcīņā.