Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:132, Did:0, useCase: 3

Vai sestais spēlētājs "Grizzlies" palīdzēs izcīnīt pirmo uzvaru?

Vai sestais spēlētājs "Grizzlies" palīdzēs izcīnīt pirmo uzvaru?
Marks Gazols un Darels Arturs
Foto: AFP

Šonakt Memfisā pēc triju dienu pauzes atsāksies Nacionālās Basketbola asociācijas (NBA) Rietumu konferences finālsērija, kurā šķēpus krusto "Grizzlies" un "Spurs" vienības. Pēc divām Sanantonio aizvadītajām spēlēm rezultāts sērijā ir 2:0 par labu "Spurs". Mača sākums šonakt pulksten 4.00 pēc Latvijas laika.

Memfisas vienībai pašreizējā situācija nav sveša, jo jau šīs sezonas "play-off" 1.kārtā pret Losandželosas "Clippers" tā bija nonākusi iedzinējos ar 0:2. NBA vēsturē neviena vienība izslēgšanas turnīrā nav spējusi divās sērijās atspēlēties no 0:2 deficīta un izcīnīt abās uzvaras. "Grizzlies" vienība nu lūkos pārrakstīt vēstures grāmatas, aizvadot divas spēles pēc kārtas savā laukumā.

"Mums ir jātic,"izteicās "Grizzlies" spēka uzbrucējs Zaks Rendolfs. "Mums jābūt pārliecinātiem. Mums ir jātic. Sērijas otrajā spēlē mēs nokļuvām iedzinējos, atspēlējāmies un izcīnījām iespēju aizvadīt papildlaiku, tādēļ mums ir jābūt tai pārliecībai un mums ir jātic sev."

"Mēs esam iedzinējos ar 0:2, un mums ir jāizmanto sava laukuma priekšrocības, tāpat kā viņi izmantoja sava laukuma priekšrocības," piektdien teica "Grizzlies" aizsargs Tonijs Alens. "Tik vienkārši."

Memfisas komanda regulārajā turnīrā uzstādīja kluba rekordu, izcīnot 32 uzvaras savā laukumā. Jāpiemin, ka "grizlijlāči" kopš 8.februāra savā laukumā 20 spēlēs ir izcīnījuši 19 uzvaras, kas apliecina to, cik ļoti grūti ikvienai līgas komandai ir spēlēt pret "Grizzlies" "FedExForum" arēnā. "Spurs" šīs sezonas regulārajā turnīrā cieta neveiksmes abās Memfisas laukumā aizvadītajās spēlēs.

Sanantonio basketbolistiem vēl labā atmiņā ir gadu seni notikumi - toreiz "Spurs" savā laukumā bija uzvarējusi pirmajās divās Rietumu konferences finālsērijas spēlēs, bet pēc tam pamanījās četras reizes pēc kārtas zaudēt "Thunder" vienībai. Vai vēsture atkārtosies? To redzēsim jau tuvākās nedēļas laikā.

"Mēs zinām, ka viņi spēlē lieliski savā laukumā," pretinieku komandai atzinīgus vārdus veltīja "Spurs" uzbrucējs Boriss Diavs. "Viņiem ir lieliski līdzjutēji, un viņi šķiet vairāk uzkurināti, kad spēlē savā laukumā. Viņi, iespējams, realizēs vairāk metienu [nekā iepriekšējās spēlēs], tādēļ mums ir jābūt uz to gataviem."

Ir skaidrs, ka memfisieši gaidāmajā spēlē realizēs metienus ar augstāku precizitāti nekā to darīja sērijas pirmajos divos mačos, kad "Grizzlies" spēlētājiem īpaši nevedās ar metieniem, kas tika izdarīti no soda laukuma vai tā tuvumā.

Rendolfs, kuru pirmajos mačos ik pa brīdim sedza uzreiz divi "Spurs" basketbolisti, pirmajā mačā realizēja vienu no astoņiem izmestajiem metieniem, bet otrajā - sešus no 18 metieniem. Pats basketbolists izteicās, ka aizsargiem - Alenam, Maikam Konlijam un Džeridam Beilisam - ir jābūt agresīvākiem, spēlējot aiz perimetra līnijas. Ja "Grizzlies" aizsargi uzbrukumā darbosies krietni agresīvāk, Sanantonio nevarēs atļauties regulāri segt pa diviem Rendolfu.

Viens no uzdevumiem, kuru "Grizzlies" komandai jāatrisina pirms gaidāmā mača, ir Tonija Pārkera neitralizēšana. Francūzis sērijas otrajā mačā bija gandrīz neapturams, gūdams 15 punktus un izdalīdams komandas biedriem 18 rezultatīvas piespēles.

NBA play-off turnīrs

1. kārta2.kārta3. kārta3. kārta2.kārta1.kārta
4:0 4:2
4:11:4
3:42:4
1:1Fināls2:0
4:24:0
2:44:2
4:22:4

Izmantotie resursi:
NBA.com

Kura vienība izcīnīs uzvaru gaidāmajā mačā?

  • 34

  • 21


Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

     [+] [-]

, 2013-05-25 20:49, pirms 11 gadiem
spurs panjems.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +1 [+] [-]

, 2013-05-25 21:26, pirms 11 gadiem
Memfisai beidzot vajadzētu paņemt...

Kā arī ceru BEIDZOT sagaidīt normālu spēļi no tiesnešu puses, pēdējās trīs (abas Miami un pēdējā Spurs) bijušas vnk drausmīgas... Mistiskiski nosvilpti, acīm redzami nenosvilpti sodi, sabojātas spēles principā...

Bet nu spēle brīvdienā un 4os.... tas ir gāzējs...

  -2 [+] [-]

, 2013-05-26 05:30, pirms 11 gadiem
Tikko atgriezos no pirts un domāju paskatīties kvalitatīvu basi - bled skatos pa ceturtdaļām rezultātus - 29:13 ; 15:27. Piedodied - varbūt USĀ ir lohi, kas tic tādiem viļņiem, bet ne es. Lai jau modificēto vistu stilbiņu rijēji kaifo no inscenētajām NBA Sterna intrigām - man tas ir piegrizies.
Žēl, ka labākos , talantīgākos ierauj naudas virpulī. eS JAU AR TAJĀ PAVIRPUĻOTU, BET NU NAV LEMTS

Raitcha rakstīja: Memfisai beidzot vajadzētu paņemt...

Kā arī ceru BEIDZOT sagaidīt normālu spēļi no tiesnešu puses, pēdējās trīs (abas Miami un pēdējā Spurs) bijušas vnk drausmīgas... Mistiskiski nosvilpti, acīm redzami nenosvilpti sodi, sabojātas spēles principā...

Bet nu spēle brīvdienā un 4os.... tas ir gāzējs...

  -1 [+] [-]

, 2013-05-26 07:04, pirms 11 gadiem
sidneycrosby1 rakstīja: Un atbilde ir Jā palīdzēs.!!
Varbūt tikai 4. spēlē, jo rezultāts sērijā nu jau ir 3:0