Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:905, Did:0, useCase: 3

Rozītes komanda nosargā vietu NLA, Aņa komandai tik labi nesekmējas

Dāvis Dedumets
Dāvis Dedumets

Rozītes komanda nosargā vietu NLA, Aņa komandai tik labi nesekmējas
Daniels Anis

Šveices spēcīgākajā florbola līgā vietu nosargājis Jūlijas Rozītes pārstāvētais klubs, kamēr Daniela Jāņa Aņa vienība piedzīvojusi zaudējumu pirmajā pārspēlē par līdzīgu pozīciju. Tikmēr no NLB līgas uz augstāko cenšas tikt Lauras Gaugeres komanda.

Anim divi vārtu guvumi, komanda zaudē NLB līgas klubam

Pēdējā iespēja nosargāt vietu Šveices spēcīgākajā florbola līgā palikusi Daniela Jāņa Aņa pārstāvētajam “UHC Uster”, kuriem sērijā līdz kādas komandas četrām uzvarām jātiek galā ar vienu no NLB vadošajiem klubiem “Ad Astra Obwalden”, kur par fiziskās sagatavotības treneri darbojas Kristaps Vaičis. Pirmajā spēlē viesos gan “UHC Uster” piedzīvojuši zaudējumu ar rezultātu 8:9 (2:5; 2:1; 4:3). Vēl 13 minūtes pirms pamatlaika beigām viesi atradās iedzinējos ar 4:8, taču mača izskaņā izdevās pietuvoties līdz vienu vārtu deficītam. Ar diviem vārtu guvumiem izcēlās arī Latvijas izlases uzbrucējs, tostarp trīs minūtes pirms pamatlaika beigām panākot 7:8. Mājinieki drīz pēc tam guva devītos vārtus, bet “UHC Uster” vēlreiz tika līdz minimumam, ar ko gan neizdevās izglābties.

Rozītes klubs nosargā vietu Šveices spēcīgākajā līgā

Pārspēļu sērijā par vietas saglabāšanu Šveices stiprākajā līgā Jūlijas Rozītes pārstāvētais “FB Riders DBR” zaudēja pirmās divas sērijas spēles pret “Waldkirch-St.Gallen”, bet pēc tam ir pratusi uzvarēt četras spēles pēc kārtas, tādējādi nosargājot vietu stiprāko komandu pulkā. Sērijas sestā spēle tika aizvadīta izbraukumā, kurā tika svinēts 7:4 (2:1; 2:1; 3:2) panākums. Latviešu florboliste gan ar rezultativitātes punktiem šajā spēlē neizcēlās. Savā pirmajā pilnajā sezonā šajā līmenī Rozīte 22 spēlēs atzīmējās ar 12 (6+6) rezultativitātes punktiem.

Gaugerei piespēle un sāpīgs zaudējums pirmajā finālspēlē

Ja Rozītes komanda ir nosargājusi savu vietu spēcīgāko komandu pulkā, tad Šveices NLB čempionātā sākusies finālsērija par tiesībām nākamajā sezonā pievienoties valsts labākajiem klubiem. Līdz izšķirošajai kārtai ticis arī Lauras Gaugeres “Chilis Rumlabg-Regensdorf”, kas pirmajā spēlē viesos ar rezultātu 3:5 (2:0; 1:2; 0:3) piekāpās “Aergera Giffer”. Līdz spēles vidum viešņām viss gāja no rokas, jo izdevās panākt 2:0 un 3:1 vadību, taču spēles otrajā pusē ar vārtu guvumiem izcēlās tikai mājinieces. Komandas otrajā vārtu guvumā ar rezultatīvu piespēli izcēlās arī Gaugere. Sērijā līdz kādas komandas trim uzvarām Gaugeres vienība nonākusi iedzinējos ar 0:1, bet jau šovakar paredzēta otrā spēle.

Malkava klubs izsēj trīs vārtu pārsvaru, zaudējot arī otro play-off spēli

Somijas U-22 florbola čempionātā ar vārtu guvumu un rezultatīvu piespēli atzīmējies Jorens Malkavs, taču viņa pārstāvētais “Nokian KrP” izbraukuma spēlē neprata nosargāt trīs vārtu pārsvaru un ar rezultātu 5:6 (0:0; 4:1; 1:5) piekāpās “Classic” komandai. Vēl pēc otrā perioda viesi bija vadībā ar 4:1, taču trešajā periodā pieci ielaistie vārti lika jau pašiem domāt kā glābt maču. Vienus vārtus mača pēdējā minūtē izdevās atspēlēt, taču izlīdzinājumu panākt neizdevās. Tādējādi sērijā līdz kādas komandas trim uzvarām “Nokian KrP” nonākuši iedzinējos ar 0:2. Sērijas nākamā cīņa ieplānota 23.martā.

Šenbergs un Jančevskis sekmē komandas pārliecinošu uzvaru

Zviedrijas florbola U-18 čempionātā otro izslēgšanas spēļu kārtu spējis pārvarēt Edija Šenberga un Emīla Jančevska pārstāvētais “Storvreta Ungdom IBK”, kas viesos ar rezultātu 11:1 (4:0; 2:1; 5:0) pārliecinoši tika galā ar “Hagunda IF”. Latvieši pirmā perioda izskaņā noorganizēja komandas ceturto vārtu guvumu, kad pēc Emīla piespēles precīzs metiens padevās Edijam.