Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:283, Did:0, useCase: 3

Vietas finālā izcīna Kocēnu "Rubene" un FK "Ķekava"

Ritvars Raits
Ritvars Raits

Vietas finālā izcīna Kocēnu "Rubene" un FK "Ķekava"
Ķekaviete Nora Zvirbule apdraud rīdzinieču vārtus. Foto: Ritvars Raits

Šodien Lielvārdē un Ulbrokā tika noskaidrotas komandas, kas jau rīt Lielvārdes sporta centrā piedalīsies Latvijas un Igaunijas apvienotās sieviešu florbola līgas pirmajā finālspēlē. Par finālistēm kļuva Kocēnu "Rubene", kas ar 7:2 sakāva Cēsu "Lekringu", un FK "Ķekava", kas tikai pēcspēles metienu sērijā ar 4:3 pārspēja Rīgas "NND/RJTC". Par līgas bronzas medaļām sacentīsies "Lekrings" un "NND/RJTC", arī šis mačs norisināsies rīt Lielvārdē.

"Rubene" sakauj "Lekringu" un iekļūst finālā

Lielvārdē notikušās pusfināla spēles starp "Rubeni" un "Lekringu" rezultātu jau 2. minūtē ar precīzu metienu atklāja kocēniete Marta Drille (1:0). Pirmā perioda vidū ar vārtu guvumu atbildēja cēsniece Betija Raseiceva, panākot izlīdzinājumu – 1:1. Ar tādu rezultātu noslēdzās pirmā trešdaļa. Otrā perioda laikā vadības grožus vēlreiz savās rokās pārņēma Kocēnu florbolistes, izvirzoties vadībā ar 4:1. Pēdējās trešdaļas pirmajās sekundēs "Lekrings" samazināja rezultāta starpību (2:4), bet atlikušajā laikā daudz pārliecinošāk darbojās kocēnietes, kas iemeta vēl trīs golus, savus vārtus nosargājot neskartus. Kocēnu "Rubene" svinēja pārliecinošu uzvaru ar 7:2 un kvalificējās lielajam finālam, bet Cēsu "Lekrings" var gatavoties mačam par bronzas medaļām.

Labākās spēlētājas balvu uzvarētāju sastāvā saņēma komandas kapteine Samanta Bērziņa, kura izcēlās ar vienu vārtu guvumu. Pa trim rezultativitātes punktiem viņas komandas biedrenēm Lībai Daijai Mikovai un Emīlijai Salacietei, bet ar diviem vārtu guvumiem izcēlās Marta Drille. Par labāko starp cēsniecēm atzina Olīviju Jarohoviču, kuras kontā viens gols. Rīt pulksten 13.00 turpat Lielvārdē Cēsu komanda aizvadīs spēli par bronzas medaļām, bet pulksten 16.00 "Rubene" dosies cīņā par čempiones titulu.

Zvirbules bullītis ieved "Ķekavu" finālā

Ulbrokas sporta kompleksā, kur nūjas krustoja Rīgas "NND/RJTC" un FK "Ķekava", pirmajā periodā dominēja abu komandu vārtsardzes, savus cietokšņus nosargājot neskartus (0:0). Toties jau otrās trešdaļas sākumā uzgavilēja rīdzinieces, jo bumbiņa pēc Elīnas Štrausas metiena tomēr atrada vietu ķekaviešu vārtos (1:0). 27. minūtē Marta Reke panāca jau 2:0, bet ķekavietes pie pirmā vārtu guvuma tika tikai 31. minūtē, kad ar golu izcēlās Annija Dārta Dankfelde (1:2). Līdz 53. minūtei rezultāts nemainījās, bet tad īsā laika posmā vārtus guva ķekavietes Katrīna Kate Fībiga un Paula Sloģe, pirmo reizi vadībā izvirzot Ķekavas komandu (3:2). Šo sev labvēlīgo rezultātu ķekavietēm nosargāt gan neizdevās, jo 58. minūtē līdzsvaru uz rezultātu tablo atjaunoja Karīna Saidova (3:3). Pagarinājuma desmit minūtēs vārti netika gūti, savukārt pēcspēles metienu sērija tika gūti tikai vieni vārti – to izdarīja Nora Zvirbule, nodrošinot "Ķekavai" uzvaru ar 4:3 un vietu finālā, kur to jau gaidīja Kocēnu "Rubene".

Par labāko spēlētāju uzvarētāju komandā tika atzīta vārtsardze Kristīne Kirilova, kura spēles laikā atvairīja 35 no 38 pretinieču raidījumiem, kā arī visus sešus pēcspēles metienus. Rezultatīvākā viņas komandā ar 2 (1+1) punktiem bija Annija Dārta Dankfelde. Labākās spēlētājas balvu Rīgas vienībā saņēma Karīna Saidova, kura izcēlās ar vienu vārtu guvumu. Jau rīt pulksten 13.00 Lielvārdes sporta centrā "NND/RJTC" dosies cīņā pret Cēsu "Lekringu" par bronzas medaļām, bet pulksten 16.00 tiks aizvadīta spēle par čempioņu titulu, kurā "Ķekavas" pretiniece būs Kocēnu "Rubene".

Izmantotie resursi:
Latvijas Florbola savienība » LV »...