Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:283, Did:0, useCase: 3

Pirmo reizi noskaidros Latvijas - Igaunijas līgas čempiones

Ritvars Raits
Ritvars Raits

Pirmo reizi noskaidros Latvijas - Igaunijas līgas čempiones
FK "Ķekava" par vietu finālā cīnīsies ar Rīgas "NND/RJTC". Foto: Ieva Bušmane

Pagājušās nedēļas nogalē noslēdzās Latvijas čempionāta florbolā sievietēm regulārais turnīrs. Dāmas šoreiz sacenšas divās ieskaitēs - ELVI florbola līgā, kur tiks izcīnīts valsts čempioņu tituls un jaunizveidotajā Latvijas – Igaunijas līgā. Latvijas – Igaunijas līgas medaļas tiks izspēlētas divu dienu "Final 4", kurā tiesības piedalīsies ieguva "Rubene", Rīgas "NND/RJTC", FK "Ķekava" un Cēsu "Lekrings". Pusfināla spēles šodien, 25. februārī, notiks Ulbrokas sporta kompleksā un Lielvārdes sporta centrā, bet izšķirošās cīņas par dārgmetāliem gaidāmas rīt, 26. februārī, Lielvārdē. Mači par pirmo un trešo vietu tiks translēti tiešraidē portālā Sportacentrs.com.

Pirmajā Latvijas – Igaunijas sieviešu florbola līgas sezonā startēja piecas Latvijas komandas – Kocēnu "Rubene", Rīgas "NND/RJTC", FK "Ķekava", Cēsu "Lekrings" un "Līgatne", bet Igauniju pārstāvēja Tallinas "Sparta" un Tartu "EMU". Trīs apļu regulārajā turnīrā uzvarēja Latvijas čempionvienība "Rubene" (49 punkti), kas par septiņiem punktiem apsteidza "NND/RJTC". Pārējās piecas vienības līdz pat noslēdzošajām spēļu kārtām spraigi cīnījās par atlikušajām divām vietām labāko četriniekā. Trešo pozīciju ieguva ķekavietes, bet ceturto nosargāja cēsnieces, kas sakrāja tikpat punktu kā Tallinas "Sparta", tomēr labāki rezultāti savstarpējās spēlēs turnīra tabulā augstāk ierindoja "Lekringu", kas nozīmēja, ka "Final 4" notiks bez mūsu ziemeļu kaimiņieņu dalības.

"Final 4" norisināsies pēc klasiskās sistēmas – vienā pusfinālā tiksies regulārajā turnīrā pirmo un ceturto vietu ieguvušās komandas, bet otrā spēkosies otro un trešo pozīciju izcīnījušās vienības. Otrajā dienā abu pāru uzvarētājas sacentīsies finālā, bet zaudētājas par trešo vietu.

Latvijas - Igaunijas līgas "Final 4" spēļu kalendārs:

25. februāris
15.30, Lielvārdes sporta centrs, "Rubene" - "Lekrings" (pusfināls)
18.00, Ulbrokas sporta komplekss, "NND/RJTC" - FK "Ķekava" (pusfināls)

26. februāris
13.00, Lielvārdes sporta centrs, spēle par 3. vietu
16.00, Lielvārdes sporta centrs, fināls

Izmantotie resrusi:
Latvijas Florbola savienība » LV »...