Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:261, Did:0, useCase: 3

Spruktam uzvara sērijā, Rēdliha "Lokomotiv" spēles ilguma rekords

Agris Suveizda

Spruktam uzvara sērijā, Rēdliha "Lokomotiv" spēles ilguma rekords
Jānis Sprukts
Foto: ITAR-TASS / Scanpix

Šovakar turpinājās Kontinentālās hokeja līgas play-off spēles. Jauns līgas rekords tika uzstādīts Čerepovecā, kur vietējais Severstal" tikai trešā pagarinājuma izskaņā tika galā ar Miķeļa Rēdliha "Lokomotiv" (3:2). Savukārt nākamajā kārtā iekļuva Jāņa Sprukta pārstāvētais Maskavas CSKA, kas izcīnīja ceturto uzvaru pret Prāgas "Lev" (2:1). Četrās spēlēs sēriju noslēdza arī Oļega Znaroka un Harija Vītoliņa Maskavas "Dynamo", kas Bratislavā uzvarēja ar 3:2.

Čerepovecā sērijas ceturtajā spēlē tikās vietējais "Severstal" un Jaroslavļas "Lokomotiv". Pirms mača sērijā vadībā bija "Severstal" - "Lokomotiv" uz divām Čerepovecas kluba uzvarām (2:1, 3:2) atbildēja ar vienu uzvaru savās mājās (2:1). Šovakar rezultāts tika atklāts 14.minūtē, kad, spēlējot četratā pret četriem, Aleksejs Medvedevs precīzi pielaboja partnera piespēli (1:0). "Lokomotiv", lai atspēlētos, bija vajadzīgas tikai nedaudz vairāk nekā 100 sekundes - pie "Severstal" vārtiem notika cīņa, un Aleksandrs Čerņikovs panāca izlīdzinājumu (1:1).

Pēc 39 sekundēm "Severstal" tika pie soda metiena. Niklass Hagmans neatļauti kavēja Mihailu Aņisinu, taču sekojošajā duelī uzvarēja vārtsargs. Trešdaļas izskaņā vadībā jau izvirzījās "Lokomotiv" - viesi izspēlēja ripu pa zilo līniju, un Aleksandrs Guskovs ar spēcīgu metienu pārspēja Vasīliju Košečkinu (2:1). Nākamās trešdaļas vidū tika atjaunots neizšķirts - Aņisins ar pirmo metienu trāpīja pa aizsargu, taču neizslēdzās no epizodes un ar otro piegājienu panāca 2:2.

Pirmās pusstundas laikā tika gūti četri vārti un nozīmēts viens bullītis, toties spēles turpinājumā komandas vairs nekādi nespēja pārspēt pretinieku vārtsargus. Uzvarētājs netika noskaidrots ne pamatlaikā, ne pirmajā un arī ne otrajā pagarinājumā. Čerepoveca bija tuvu tam, lai piedzīvotu ceturto pagarinājumu - trešā pagarinājuma priekšpēdējā minūtē Jevgēņijs Ketovs atstāja ripu Denisam Kazionovam, kurš meta spēcīgi un, kas galvenais, precīzi - 3:2! Mačs pēc vietējā laika beidzās 19 minūtes pāri pusnaktij...

Spēle ilga 118 minūtes un 48 sekundes, kas ir jauns līgas rekords. Iepriekšējais piederēja Magņitogorskas "Metallurg" un Omskas "Avangard", kuras 2011.gadā konferences pusfināla spēlēja 109 minūtes un 11 sekundes. Pagājušajā sezonā ilgākā cīņa bija starp Kazaņas "Ak Bars" un Čeļabinskas "Traktor" - 108 minūtes un 54 sekundes. Miķelis Rēdlihs gan laukumā bija tikai trīs minūtes un 25 sekundes. Otrajā trešdaļā Miķelis aizvadīja sešas sekundes un vairāk uz ledus neparādījās. Jāpiebilst, ka "Lokomotiv" vārtsargs Kērtiss Senfords atvairīja 80 no 83 pretinieku metieniem.

Par pirmo konferences pusfinālisti kļuva Maskavas CSKA, kas ceturto reizi ar nelielu vārtu starpību pārspēja Prāgas "Lev". Maskavā Armijnieki abas reizes pagarinājumā uzvarēja ar 3:2, bet trešajā mačā bija pārāki ar 3:1. Šovakar CSKA 22.minūtē bija vadībā ar 2:0 un noturēja uzvaru līdz pat pamatlaika beigām - 2:1. Jānis Sprukts uzvarētāju labā laukumā bija 13 minūtes un 40 sekundes, izdarīja vienu metienu pa vārtiem un uzvarēja astoņos no 15 iemetieniem. Mājiniekiem Mārtiņam Cipulim 15 minūtēs un piecās sekundēs trīs metieni pa vārtiem, bet Aleksandrs Ņiživijs sešās minūtēs un 14 sekundēs izdarīja vienu metienu.

Neilgi pēc tam par otro pusfinālisti kļuva Oļega Znaroka un Harija Vītoliņa trenētais Maskavas "Dynamo". Pirmajos mačos "Dynamo" bija pārāks ar 5:1, 3:2 (pagarinājumā) un 4:2, bet ceturtajā spēlē Bratislavā uzvarēja ar 3:2. Pamatlaika vidū rezultāts bija jau 3:0 viesu labā. "Slovan" gan atguva divus vārtus, tomēr neizglābās.

Izmantotie resursi:
Континентальная Хоккейная Лига - KHL.RU -...
Чемпионат.com: новости спорта - Чемпионат.com