Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:132, Did:0, useCase: 3

Autors: Toms Jēkabs Bērziņš

Fantastiskais Jangs salādē 48 punktus, Atlanta nozog pirmo spēli arī no Milvoki

Fantastiskais Jangs salādē 48 punktus, Atlanta nozog pirmo spēli arī no Milvoki
Klints Kapela un Trejs Jangs. Foto: AFP/Scanpix.ee

Nacionālajā basketbola asociācijā (NBA) sākusies arī Austrumu konferences finālsērija. Pusfinālā nelielu sensāciju paveikusī Atlantas "Hawks" arī konferences finālu sāka ar pārsteigumu - līdzīgi kā pirmajā sērijas mačā pret Filadelfijas "76ers", arī šoreiz Atlanta izbraukumā spēja izcīnīt uzvaru pirmajā spēlē - 116:113.

Konferences pusfinālā gan "Hawks", gan "Bucks" cīnījās septiņu spēļu sērijās - Atlanta par lielu pārsteigumu daudziem pieveica Filadelfijas "76ers", kamēr Milvoki septītajā spēlē spēja papildlaikā neitralizēt Kevinu Durentu un pieveikt Bruklinas "Nets". Par lielu favorīti sērijā tiek uzskatīta "Bucks", bukmeikeriem tās izredzes iekļūt finālā pirms sērijas vērtējot ar aptuveni 80% lielu varbūtību.

Tomēr citādi domā Trejs Jangs - vien trešo sezonu līgā aizvadošais metru un 85 centimetrus garais aizsargs šovakar aizvadīja savu karjeras labāko spēli NBA, salādējot "Bucks" grozā 48 punktus un atdodot 11 rezultatīvas piespēles. Ar 23 punktiem piebalsoja Džons Kolinss, Atlanta pēdējās piecās pamatlaika minūtēs atspēlējās no -7 un izcīnīja ļoti pārsteidzošu uzvaru - 116:113.

Mača lielāko daļu vadībā atradās "Bucks", pirmajā puslaikā konstanti turoties četru līdz astoņu punktu vadībā. "Hawks" gan padevās lieliska trešā ceturtdaļa, kurā tā uzvarēja ar 34:26 un uz brīdi pat panāca +8, tomēr spēles izskaņā šķita, ka "Bucks" novedīs maču līdz grūtai, taču stabilai uzvarai. Uguņoja Drū Holidejs (33 punkti), turklāt viņa pikenroli ar Janni Adetokunbo visbiežāk noslēdzās ar gaisiņu un bumbas triecienu grozā no augšas grieķu uzbrucēja izpildījumā. Vēl vairāk - beidzot spēja trāpīt arī visu spēli klusējušais Midltons, un četras minūtes līdz beigām "Hawks" izredzes šķita niecīgas (98:105).

Atlanta sērijā pret Filadelfiju nevienu reizi vienu atspēlējās pat no šķietami bezcerīgām situācijām un nedomāja padoties arī šoreiz. Jangs met garām? Nekādu problēmu, bumbu grozā ar lielisku putback danku triec Kolinss. Nākamajā uzbrukumā Jangs realizē divi plus viens gājienu, bet vēl pēc brīža - no tālās precīzs Kolinss, samazinot deficītu līdz minimumam. Beidzot Atlantai izdevās noturēt arī aizsardzību, bet 30 sekundes pirms beigām atlēkušo bumbu grozā pēc Janga neprecīzā floatera iemeta Kilnts Kapela - 112:111. Pets Konnauhtons uzmeta kluso trejaci, bet svarīgākajos brīžos Jangs bija precīzs sodiņos - 4/4. Pēdējais tālmetiens Midltona izpildījumā mērķi nesasniedza, un Atlantas "Hawks" trešo sēriju pēc kārtas sāka ar uzvaru izbraukumā.

Jangs 48 punktus sameta ar 34 metieniem, realizējot tieši pusi no tiem. Tāpat Atlantas sastāvā diviem vīriem iespaidīgi triple-double - Kapelam 12+19, bet Kolinsam 23+15. "Bucks" rindās lauvu tiesa punktu diviem baskebolistiem - jau pieminētajam Holidejam ar 34 punktiem, 12 bumbām un deviņām piespēlēm piebalsoja Adetokunbo.

Nākamo, otro sērijas spēli komandas aizvadīs naktī uz piektdienu Milvoki.

NBA izslēgšanas spēļu konferenču fināli

Pāris1. spēle2. spēle3. spēle4. spēle5. spēle6. spēle7. spēleSērijā
Austrumu konference
Bucks (3.) – Hawks (5.)113:11626.0628.0630.06
Rietumu konference
Suns (2.) – Clippers (4.)120:114104:10325.0627.062-0

Izmantotie resursi:
https://www.nba.com/


Kristaps Porziņģis. Foto: Boston Celtics
24

NBA čempions Porziņģis laukumā varētu atgriezties pusgada laikā

Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) komanda Bostonas "Celtics" pavēstījusi, ka latviešu garajam basketbolistam Kristapam Porziņģim veikta operācija, lai nostādītu vietā izmežģīto kreisās kājas stilba kaula aizmugurējo saiti. Kā paredzamo rehabilitācijas procesu klubs nostādījis piecus līdz sešus mēnešus.
Bronijs un Lebrons Džeimsi. Foto: AFP/Scanpix

Pirmais tēva un dēla duets vienlaikus: ''Lakers'' draftā izvēlas Lebrona atvasi Broniju

Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) jauno spēlētāju draftā Losandželosas "Lakers" ar 55. izvēli tika pie Lebrona Džeimsa dēla Bronija Džeimsa. Līdz drafta ceturtajai izvēlei no beigām Džeimss jaunākais noslīdēja aģenta darbības rezultātā.
Saša Vezenkovs. Foto: AP/Scanpix

Sakramento aizsūta Eirolīgas MVP balvu ieguvušo Vezenkovu pāri robežai

Nacionālajā basketbola asociācijā (NBA), sākoties otrajai drafta dienai, maiņas darījumu veikusi Sakramento "Kings", kas aizmainījusi 2023. gada Eirolīgas vērtīgāko spēlētāju Sašu Vezenkovu uz Toronto "Raptors".