Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:372, Did:0, useCase: 3

Vairāki Eiropas čempionāta rekordi peldēšanā pēdējā sacensību dienā

Ivars Bācis
Ivars Bācis

Vairāki Eiropas čempionāta rekordi peldēšanā pēdējā sacensību dienā
Foto:len-budapest2020.com

Vakar Budapeštā uz pozitīvas nots Latvijas komandai noslēdzās Eiropas čempionāts peldēšanā. Pēdējās dienas vakarā finālos tika sasniegti vairāki čempionāta rekordi un arī pasaules junioru rekords.

Sievietēm 50m brasā Benedetta Pilato vakar pusfinālā sasniedza jaunu pasaules rekordu (29,30), un līdz ar to no sešpadsmitgadīgās itālietes tika gaidīts ļoti augstvērtīgs rezultāts arī finālā, iesējams, arī rekorda labojums. Jauns pasaules rekords netika sasniegts, bet jaunās Eiropas čempiones rezultāts 29,35 tik un tā ir otrs labākais vēsturē, un neviena cita tik ātri nav peldējusi. Vīriešiem 50m brīvajā stilā par čempionu kļuva februāra beigās “Latvian open” Ķīpsalas peldbaseinā redzētais soms Ari Peka Liukunens (21,61).

100m tauriņstilā pusfinālā sasnigto Eiropas čempionātu rekordu (50,62) par 0,44 sekundēm uzlaboja un arvien tuvāk 50 sekunžu robežas pārvarēšanai pietuvojās mājinieks Kristofs Milaks (50,18), izcīnot šajā čempionātā kārtējo zeltu. 200m uz muguras otro zeltu Itālijai ar jaunu čempionāta rekordu 2:06,08 sarūpēja Margerita Panciera. Vīriešiem 400m kompleksajā peldējumā ar jaunu pasaules junioru rekordu uzvarēja 18 gadus vecais Iļja Borodins no Krievijas (4:10,02).

Divi čempionāta rekordi tika sasniegti 4x100m kompleksajā peldējumā, ko sarūpēja Lielbritānija. Ja sievietēm britu peldētājas uzvarēja pārliecinoši (3:54,01), par 0,19 sekundēm labojot 2018.gadā Glāzgovā Krievijas sasniegto, tad vīriešiem britiem līdz pat pēdējā posma vidum pavisam tuvu bija krievi, kuriem lielisko pirmo posmu uz muguras veica jaunais pasaules rekordists Kliments Koļesņikovs, izvirzot Krieviju pārliecinošā vadībā. Lielbritānijas kvartets ar pasaules rekordistu Adamu Pītiju brasa etapā finišēja ar rezultātu 3:28,59, sev piederošo Eiropas čempionātu rekordu labojot gandrīz par 2 sekundēm.