Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:119, Did:0, useCase: 3

Autors: Ulvis Brože

Francija uzņems likstu mocīto Nīderlandi, Beļģija dodas pie zviedriem

Francija uzņems likstu mocīto Nīderlandi, Beļģija dodas pie zviedriem
Kiljans Mbapē. Foto: ZUMAPRESS.com/Scanpix

Šovakar 2024. gada Eiropas čempionāta futbolā kvalifikācijas ciklu sāks vēl četras apakšgrupas. Centrālais duelis gaidāms pulksten 21:45 Parīzē, kur Pasaules kausa fināliste Francija uzņems ceturtdaļfinālā spēlējušo Nīderlandi.

• Francija un Nīderlande iepriekšējo reizi tikās 2018. gada novembrī Nāciju līgas ietvaros.

• Pussarga Džordžinio Veinalduma un uzbrucēja Memfisa Depaja vārti ļāva Nīderlandei svinēt 2:0 uzvaru. Iepriekšējos piecos dueļos bija uzvarējuši francūži.

• Pasaules kausā abām izlasēm kāju priekšā aizlika Argentīna. Nīderlande pendelēs zaudēja ceturtdaļfinālā, bet Francija pendelēs piekāpās finālā.

• Nīderlandes galvenā trenera amatā atgriezies Ronalds Kūmans, bet Francijai ir jauns kapteinis – Kiljans Mbapē, kurš ticis pie karjeru izlasē beigušā Igo Lorisa pienākumiem.

• Kūmanu atgriešanās spēlē gaida smaga cīņa, jo piecus futbolistus piemeklējis vīruss, vairākiem pamatsastāva spēlētājiem ir traumas, bet Denzels Damfrīss ir diskvalificēts.

• Pulksten 21:45 Beļģija viesosies Solnā un lūkos turpināt veiksmīgo sēriju pret Zviedriju – pēdējos piecos savstarpējos dueļos četras uzvaras un viens neizšķirts.

• Iepriekšējais duelis bija 2016. gada Eiropas čempionāta grupu turnīrā, un beļģiem uzvaru deva Radžas Naingolana vārti 84. minūtē.

• Kvalifikāciju sāks arī mūsu dienvidu kaimiņi lietuvieši, kuri viesosies Belgradā pie Serbijas.

• Lietuva nav uzvarējusi jau deviņās spēlēs pēc kārtas. Šajā periodā divreiz zaudēts Luksemburgai, pret Fēru salām viens zaudējums un viens neizšķirts.

• Eiropas čempionāta kvalifikācijas cikls sākās vakar, bet Latvija pirmo spēli aizvadīs 28. martā Velsā.

Euro 2024 kvalifikācijas spēles, 24. marts

GrSpēleLaiks
GBulgārija – Melnkalne19:00
BFrancija – Nīderlande21:45
BGibraltārs – Grieķija21:45
EČehija – Polija21:45
EMoldova – Fēru salas21:45
FZviedrija – Beļģija21:45
FAustrija – Azerbaidžāna21:45
GSerbija – Lietuva21:45

, 2023-03-24 23:27, pirms gada
..oranžie bez variantiem
Uzbekistānas futbolisti. Foto: Zumapress.com/Scanpix
2

Japānas un Uzbekistānas futbolisti kvalificējas Parīzes olimpiskajām spēlēm

LETA--AP. 2024.gada Parīzes olimpiskajām spēlēm pirmdien kvalificējās Japānas un Uzbekistānas futbola izlases, kas iekļuva Āzijas U-23 kausa izcīņas finālā.
Vadims Ļašenko. Foto: LFF
43

"Paliekam vecajās sliedēs": Ļašenko pārliecinoši pārvēlēts LFF prezidenta amatā

Latvijas Futbola federācijas (LFF) prezidenta amatā arī uz nākamajiem četriem gadiem pārvēlēts Vadims Ļašenko, kurš kongresā notikušajā balsojumā ieguva 72 no 93 balsīm. Kandidatūru pieteikšanas procesā Ļašenko bija 85 paraksti, bet otrajam kandidātam – Maksimam Krivuņecam – 12.
Sergejs Barbarezs. Foto: vijesti.ba

Bijušais kapteinis Barbarezs kļūst par Bosnijas un Hercegovinas galveno treneri

LETA--AFP. Bijušais Bosnijas un Hercegovinas vīriešu futbola izlases kapteinis Sergejs Barbarezs piektdien kļuva par valstsvienības galveno treneri.