Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:261, Did:0, useCase: 3

Spruktam piespēle uzvaras vārtos, panākums arī Ozoliņam

Ulvis Brože
Ulvis Brože @UlvisBrozhe

Spruktam piespēle uzvaras vārtos, panākums arī Ozoliņam
Jānis Sprukts Mārtiņa Cipuļa un Marcela Hosas ielenkumā
Foto: ITAR-TASS/Scanpix

Šodien uzvaras attālumā no iekļūšanas Kontinentālās hokeja līgas Gagarina kausa otrajā kārtā nonāca Maskavas CSKA, kas izbraukumā ar 3:1 pārspēja Prāgas "Lev", sērijā panākot 3-0. Uzvaras vārtos rezultatīvi piespēlēja arī Jānis Sprukts. Tikmēr pie pirmā panākuma tika Sanda Ozoliņa pārstāvētā Mitišču "Atlant", kas savā laukumā ar 3:1 pieveica Sanktpēterburgas SKA.

Savā laukumā ar divām sausajām uzvarām sākusī Sanktpēterburgas SKA (otrajā mačā pat 7:0) arī izbraukumā centās jau no pirmajām minūtēm iegūt iniciatīvu, un tas izdevās. Viesus trešajā minūtē vadībā izvirzīja Aleksandrs Kučerjavenko, kura pirmo metienu bloķēja, taču SKA uzbrucējs tika pie atlēkušās ripas un to raidīja Mitišču "Atlant" vārtu tālajā stūrī. Tomēr par izšķirošo kļuva otrā trešdaļa, kuru mājinieki uzvarēja ar 3:0.

Neizšķirtu 24. minūtē pretuzbrukumā panāca Oļegs Jašins, kurš pēc 19 gadus vecā Sergeja Šmeļova metiena aizsarga aizsegā bija pirmais pie atlēkušās ripas. Tiesa, Jašinam trešdaļa neizvērtās pārāk veiksmīga - viņš guva savainojumu. Jau pēc 85 sekundēm "Atlant" pirmo reizi sērijā izvirzījās vadībā - vairākumu realizēja zviedrs Andreass Engkvists.

Mitišču "Atlant" vēlreiz vairākumu izdevās realizēt trīs minūtes pirms otrās trešdaļas beigām, kad ar izcilu metienu zem vārtu pārliktņa izcēlās Mihails Gluhovs - 3:1. Noraidījumu bija nopelnījis SKA vārtsargs Iļja Ježovs, kurš izgāja no vārtiem un izjauca bīstamu pretuzbrukumu, tomēr neveiksmīgi nospēlēja ar nūju.

Savukārt noslēdzošajās 20 minūtēs laukumā galvenais spēlētājs bija mājinieku vārtsargs Staņislavs Gaļimovs, kurš kopumā atvairīja 40 metienus un pelnīti tika atzīts par labāko "Atlant" rindās. Viņš tika galā gan ar Kevina Dalmena, gan ar Mihaila Varnakova bīstamajiem raidījumiem. Tādējādi sērijā rezultāts kļuvis 1-2.

Mitišču "Atlant" kapteinis Sandis Ozoliņš spēlēja otrajā virknējumā, laukumā pavadot 23 minūtes un 47 sekundes (ilgākais laiks komandā).

Citā Rietumu konferences ceturtdaļfinālā Čerepovecas "Severstal" savā laukumā 33 sekundes pirms mača beigām izrāva uzvaru pār Jaroslavļas "Lokomotiv" - 3:2. Par to parūpējās Ņikita Aleksejevs, kurš viesu vārtsargu Kērtisu Senfordu pārspēja ar slidu, taču tiesneši pēc ilgas video skatīšanās rezultatīvo raidījumu ieskaitīja.

Rezultātu 11. minūtē no vārtu priekšas atklāja "Lokomotiv" aizsargs Stefans Kronvals, bet mājinieki otrās trešdaļas ievadā panāca izlīdzinājumu - pirmos vārtus sērijā guva pagājušās sezonas Gagarina kausa labākais snaiperis (14 vārti 21 spēlē) Mihails Aņisins. 33. minūtē Sergejs Plotņikovs atjaunoja viesu vadību, tomēr "Severstal" labāk aizvadīja noslēdzošās 10 minūtes, gūstot divus bezatbildes vārtus un atjaunojot vadību sērijā - 2-1.

Jaroslavļas "Lokomotiv" uzbrucējs Miķelis Rēdlihs šoreiz palika rezervē. Pirmajos divos mačos viņš atzīmējās ar trīs metieniem.

Tikmēr uzvaras attālumā no iekļūšanas konferences finālā nonākusi Maskavas CSKA, kas izbraukumā atspēlējās un ar 3:1 pārspēja Prāgas "Lev". Pašā otrās trešdaļas ievadā mājiniekus ar metienu tukšā vārtu stūrī vadībā izvirzīja Jirži Novotnijs, tomēr CSKA panākumu deva lieliski aizvadīta 29. minūte.

Vispirms pēc Aleksandra Radulova piespēles no vidējas distances ar plaukstas metienu izcēlās Igors Ožiganovs, bet jau pēc 39 sekundēm pēc Jāņa Sprukta piespēles pretuzbrukumā armijniekus vadībā izvirzīja Patriks Deiviss. Septiņas minūtes pirms mača beigām CSKA pārsvaru ar metienu tuvajā stūrī dubultoja Nikolajs Prohorkins - 3:1.

Centra uzbrucējs Jānis Sprukts spēlēja Maskavas CSKA trešajā virknējumā, laukumā pavadot 15 minūtes un 51 sekundi, kuru laikā izdevās uzvarēt astoņus no 13 iemetieniem. Viņš spēli pabeidza ar pozitīvu lietderības koeficientu +1.

Trešajā virknējumā spēlēja arī Prāgas "Lev" uzbrucējs Mārtiņš Cipulis, kurš spēlēja 15 minūtes un 49 sekundes, katrā trešdaļā izdarot vienu metienu un uzvarot divos no četriem iemetieniem. Savukārt Aleksandrs Ņiživijs laukumā pavadīja vien piecas minūtes un 14 sekundes, kas gan bija ilgākais laiks starp ceturtās maiņas uzbrucējiem. Ņiživijam vienīgajam lietderības koeficients -2, kamēr Cipulim tas bija -1.

3-0 sērijā panāca arī pašreizējā čempione Maskavas "Dynamo", kas atspēlēja pat divu vārtu deficītu, gūstot četrus bezatbildes vārtus un viesos ar 4:2 pārspējot Bratislavas "Slovan". Viesi visus vārtus guva otrajā trešdaļā nepilnu 15 minūšu laikā. Ar uzvaras vārtiem 36. minūtē izcēlās slovāku aizsargs Dominiks Graņāks. Vārti un rezultatīva piespēle Jakuba Petružāleka un Alekseja Sopina kontā.

Izmantotie resursi:
Континентальная Хоккейная Лига - KHL.RU -...