Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:114, Did:0, useCase: 3

Šteinbors pārliecinoši pārspēja Mārci Ošu, labāko žurnālistu trijniekā arī Žigajevs

Agris Suveizda

Šteinbors pārliecinoši pārspēja Mārci Ošu, labāko žurnālistu trijniekā arī Žigajevs
Jurijs Žigajevs atzīmē savus pirmos vārtus izlasē - 2009.gada aprīlī pret Luksemburgu (2:0). Foto: Romāns Kokšarovs, Sporta Avīze, f64

Latvijas Futbola federācija savā mājaslapā publicējusi treneru, kapteiņu, valdes un žurnālistu balsojumu dažādās nominācijās par 2019. gada Latvijas futbola laureātiem. Latvijas izlases nu jau bijušais galvenais treneris Slaviša Stojanovičs gāja savu priekšteču pēdās un visos balsojumos atturējās, toties tobrīd vēl tikai topošais lielās izlases vadītājs Dainis Kazakevičs četrās nominācijās balsoja par četriem uzvarētājiem - Pāvelu Šteinboru, Mihailu Koņevu, Darko Lemajiču un Robertu Uldriķi.

Pāvels Šteinbors par gada labāko futbolistu tika atzīts pārliecinoši, saņemot 49 no 79 jeb 62,0% balsu. Viņš uzvarēja visās balsotāju grupās – vissīvāk klājās Virslīgā, kur treneri un kapteiņi Šteinboram uzvaru dāvāja ar 9:7, bet 1. līgā pārsvars pār Mārci Ošu jau bija 12:4. Mediji balsoja 17:8 par labu Šteinboram, Nacionālo izlašu treneru padome – 6:3, bet LFF valde 5:2 Pāvela labā. Vēl vienu balsi viņš ieguva no biedrības "Latvijas Futbola virslīga". Ošs kopumā sakrāja 24 balsis, bet trešais ar trim bija Kaspars Dubra. Interesantākās izvēles bija 1. līgas komandai "Rēzekne", kas balsija par Alekseju Grjaznovu un Vladislavu Fjodorovu, bet "Audas" kapteinis Rihards Gorkšs nobalsoja par Ēriku Punculu.

Līdzīga dominance bija arī labākā trenera balsojumā, kur čempions un "Riga" vadītājs Mihails Koņevs bija pirmais visās balsotāju grupās un saņēma 42 no 71 balss (59,2%). Otrais ar 20 balsīm bija Tamazs Pertija no "Valmiera Glass"/ViA. Pats Koņevs balsoja par "Riga" konkurentes RFS galveno treneri Valdu Dambrausku. Visintriģējošākais balsojums bija par labāko sieviešu futbola treneri, kur pie sešām balsīm no 23 tika gan Liene Vāciete, gan Jevgēņijs Mihaļkovs. Izšķirošā balss bija Sieviešu futbola treneru padomei, kur Vācietei uzvarai pietika ar tikai trim no deviņām balsīm. Lai arī neieguva pat trešdaļu balsu, par labāko futbolisti ar trīs balsu atrāvienu kļuva Olga Ševcova, ar 8:5 pārspējot Karlīni Miksoni. Pie četrām balsīm tika Laura Sondore, bet pārējās deviņas balsis sadalīja septiņas futbolistes.

Ar 38,5% balsu par Virslīgas labāko spēlētāju kļuva Darko Lemajičs, kurš savāca 20 balsis, bet ar deviņām sekoja Tosins Aijeguns un Tomašs Šimkovičs. No Virslīgas treneriem un kapteiņiem Lemajičs dabūja astoņas no 18 balsīm. 1. līgā ar deviņām no 19 balsīm uzvarēja Oskars Rubenis. Divkārtējais uzvarētājs labākā telpu futbolista nominācijā Germans Matjušenko uzvarēja 1. līgas komandu dēļ. Matjušenko bija vienīgais, par kuru balsoja divi Virslīgas klubi, taču par tobrīd vienīgo leģionāru Jāni Pastaru nobalsoja ne tikai RSU/BAO, bet arī Latvijas Telpu futbola asociācija. 1. līgā Matjušenko izlases biedru gan pārspēja ar 4:2, summā uzvarot ar 6:3. No 18 balsotājiem divi atturējās – regulārās sezonas čempione un Matjušenko pārstāvētā "Petrow", kā arī "Grobiņa". Četras no sešām balsīm ieguva labākais pludmales futbolists Vlads Rimkus, kurš no troņa gāza Sergeju Vasiļjevu, kuram šoreiz viena balss.

Ar desmit balsīm no divdesmit divām par labāko jauno spēlētāju trešo gadu pēc kārtas kļuva Roberts Uldriķis, apsteidzot Eduardu Daškeviču, Kristapu Liepu, Ivo Minkeviču un Raimondu Krolli, kuriem divas balsis. Labākās meiteņu futbolistes konkurencē 26 balsis sadalīja 11 spēlētājas, ar sešām uzvarot Paulai Lindai Liniņai. Latvijas labāko futbola žurnālistu trijniekā iekļuva kādreizējais izlases malējais pussargs Jurijs Žigajevs, kurš saņēma trīs balsis. Ar 12 balsīm no 25 saņemtajām sesto gadu pēc kārtas triumfēja Sportacentrs.com žurnālists Edmunds Novickis, kurš pats balsoja tieši par Žigajevu. Otrais ar septiņām balsīm bija "Delfu" sporta redaktors Uldis Strautmanis.

Balva1. vieta2. vieta3. vieta
Labākais futbolistsŠteinbors49M. Ošs24Dubra3
Labākā futbolisteŠevcova8Miksone5Sondore4
Labākais Latvijas futbola treneris 11:11Koņevs42Pertija20trīs treneri2
Labākais Latvijas sieviešu futbola trenerisVāciete6Mihaļkovs6Šakurova4
Labākais Virslīgas spēlētājsLemajičs20Aijeguns9Šimkovičs9
Labākais 1. līgas spēlētājsRubenis9Nagamatsu42 spēlētāji2
Labākais telpu futbolistsMatjušenko6J. Pastars4Seņs2
Labākais pludmales futbolistsRimkus4Lavrenovs1Vasiļjevs1
Labākais jaunais spēlētājsUldriķis10četri spēlētāji2
Labākā jaunā spēlētājaLiniņa6Skribina4Treimane3
Labākais futbola žurnālistsNovickis12Strautmanis7Žigajevs3

Izmantotie resursi:
https://lff.lv/files/documents/526/...
https://lff.lv/files/documents/523/...
https://lff.lv/files/documents/525/...
https://lff.lv/files/documents/527/...

     [+] [-]

, 2020-01-24 15:45, pirms 4 gadiem
Prieks par Žigajevu. Vēl kaut kā pus pa jokam nodomāju, vai viņš nav pelnījis būt gada futbola žurnālistu topā, kaut pa lielam ir tikai jūtūberis. Protams, Novickis pelnīti uzvarēja, bet Jurijs manā topā būtu otrais.