Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:261, Did:0, useCase: 3

Sējējs: "Prāgā klubu veidojam no nulles - Rīgā bija vieglāk"

Agris Suveizda

Sējējs: "Prāgā klubu veidojam no nulles - Rīgā bija vieglāk"
Normunds Sējējs
Foto: Romāns Kokšarovs, Sporta Avīze

Kontinentālās hokeja līgas (KHL) kluba Prāgas "Lev" ģenerālmenedžeris Normunds Sējējs intervijā ziņu aģentūrai R-Sport pastāstīja par "Lev" pirmo sezonu līgā un salīdzināja to ar Rīgas "Dinamo" pirmo gadu. Sējējs uzskata, ka Prāgā sākums bijis daudz grūtāks, jo klubs bija jāveido no nulles, savukārt Rīgā pamati jau bija ielikti.

Sējējs: "Sezonu sākam no nulles"

"Iespaidi par pirmo "Lev" sezonu ir labi, bet emocijas ir dažādas. Nepriecē tas, ka aizvadām nestabilu sezonu un uzvaras mijas ar zaudējumiem. Galvenais mērķis paliek iekļūšana play-off. Pagaidām esam tur, bet notiek sīva cīņa. Ja netiksim, tātad sezonas uzdevums netiks izpildīts," sacīja Normunds Sējējs. "Izredzes iekļūt play-off nav sliktas, kaut arī būs grūtas spēles. Savu punktu rezervi zaudējām pēdējos mačos. Sākam visu no nulles. Galvenais veiksmīgi nospēlēt pret tiešajiem konkurentiem - Minskas "Dinamo" un Doņeckas "Donbass, kā arī nezaudēt punktus mājas spēlēs."

"Cenšamies pastiprināt visas līnijas. Mums bija daudz savainoto un saslimušo, tāpēc vēlējāmies nedaudz pastiprināties [starp papildinājumiem bija Sami Lepiste, Rikards Jinje, Aleksandrs Ņiživijs u.c. - A.S.]. Čehu un slovāku spēlētājiem ir līgumi ar citiem klubiem. Neviens nedomā viņus palaist, tāpēc skatāmies uz tiem spēlētājiem, kurus varam iegūt. Tiem spēlētājiem, kuri nepieciešami sastāva komplektācijai, un, protams, veidojam internacionālu komandu, nevis tikai čehu," Sējējs komentēja pēdējos komandas papildinājumus.

"Kuras no pārejām var nosaukt par veiksmīgām? Grūti tā viennozīmīgi pateikt. Pārsteidza Niklass Danielsons, kurš rezultatīvi debitēja [ar 2+2 pret "Salavat Yulaev"]. Priecēja arī Zdeno Hāra. Dažas spēles viņam neizdevās, bet viņš ļoti palīdzēja ar ar savu profesionālo attieksmi, klātbūtni ģērbtuvēs un komandā. Žēl, ka sākās NHL sezona," Sējējs turpināja. "No NHL spēlētājiem neiepriecināja tikai Jirži Hudlers, no kura gaidījām vairāk. Viņam varbūt bija savi noteikti iemesli. Kā izskatījās, viņš līdz galam nesadziedēja traumu un nevarēja spēlēt ar pilnu spēku. Ar visiem pārējiem palikām apmierināti. Sarūgtināja Romana Červenkas savainojums. Trauma bija arī Jakubam Vorāčekam, kurš pēc tam vairs nespēlēja tā, kā sezonas sākumā. Jāatzīmē, ka pēc neoficiālajām lokauta beigām daļa spēlētāju KHL aizvadīja vēl pāris mačus, bet mūsējie aizbrauca uzreiz. Gribējās, lai viņi nospēlētu līdz oficiālam paziņojumam, kā norunāts līgumā."

Sējējs: "Domāju, ka pirmā sezona ir tikai sākums"

"Salīdzināt pirmo sezonu "Dinamo" un "Lev"? Grūti salīdzināt, jo "Dinamo" neveidojām no nulles. Jau bija komanda, kuru papildināja. Bija vadība, atnācām uz "Dinamo" ar vienotu komandu, tur bija vieglāk un vienkāršāk. Šeit nekā nebija - ne komandas, ne vadības, ne ģērbtuves, ne biroja. Visu vajadzēja būvēt no nulles. Pirmais gads ir grūts, bet tas vēl nav beidzies," uzskata Sējējs. "Jā, sekoju "Dinamo" spēlēm. Tur nav tik daudz spēcīgu spēlētāju. No malas šķiet, ka pazudis komandas gars...Salīdzināt klubu finansiālās situācijas? Šeit ir laba un stabila situācija. Varu par to pateikties mūsu akcionāriem."

"Kā sezonas gaitā mainījies apmeklējums? Mūsu fani tikai sāk parādīties. Fanu klubs, kas aug ar katru dienu, nākamajā sezonā būs daudz lielāks. Pirmajā gada apmeklētība nav slikta - vidēji seši septiņi tūkstoši skatītāju. Ceram, ka, parādot vairāk stabilu un labu spēli, arī skatītāju būs vairāk," sacīja Sējējs. "Kā piesaistām līdzjutējus? Pirmkārt, ir labi jāspēlē. Otrkārt, hokejs ir arī šovs. Ir jārīko dažādas akcijas, lai cilvēki zinātu, ka te ne tikai spēlē hokeju. Domājam izklaides programmu, cenšamies to darīt, bet it visā ir, kur augt. Ir jāizdomā kas jauns un ir jāpilnveidojas, bet tam ir nepieciešams laiks."

"Vai ir ideja par brenda pārtikas produktiem, kā Minskā un Rīgā? Domājam par to, runājam. Iespējams, ka būs, bet pagaidām tas viss ir izstrādes stadijā. Kā ir mainījusies cilvēku attieksme pret KHL? Sākumā tā bija skeptiska, bet ar laiku visi ieraudzīja, kādu hokeju spēlē, kādas ir komandas, kādi meistari. Domāju, ka pirmā sezona ir tikai sākums, ko cilvēki uztver pozitīvi, un domāju, ka visiem cilvēkiem vajadzēs nedaudz laika, lai pierastu pie KHL," Sējējs noslēdza. Prāgas "Lev" ar 60 punktiem 45 spēlēs Rietumu konferencē ieņem astoto vietu. Čehijas klubam uz papēžiem min Ņižņijnovgorodas "Torpedo", kam tikpat spēlēs ir par punktu mazāk.

Izmantotie resursi:
Р-Спорт. Все главные новости спорта

Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +3 [+] [-]

, 2013-01-24 17:24, pirms 11 gadiem
Vajadzēja Normundam pajautāt, vai tad tiešām pat vajadzēja uz Prāgu Arēnas Rīga fanu melodijas ņemt līdzi?

  +3 [+] [-]

, 2013-01-24 17:25, pirms 11 gadiem
Teemu Saxon rakstīja: Man kaut kā tas Lev nesaista, tad jau labāk Minska, Donbass, Atlants vai Torpedo kniedē pa pleyofiem.. Lev kaut kā nenopietni izskatās uz pārējo komandu fona, īpaši komandas komplektēšanā, kaut ko grābj, kaut ko dod prom, paši nesaprot ko grib
jāpiekrīt, diezgan neloģiskas visas tās darbības, komanda kurā reiz spēlēja Čara, uz playoffiem pastiprinās ar Ņiživiju. nu nez, nez...

  +3 [+] [-]

, 2013-01-24 17:39, pirms 11 gadiem
Bez Sējēja, Rīgā nav pļaušana, viens vienīgs bardaks!!!
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

     [+] [-]

, 2013-01-24 18:02, pirms 11 gadiem
Podziņam vārti

     [+] [-]

, 2013-01-24 18:13, pirms 11 gadiem
Rekur poļos arī taisa KHL klubu - FC Skonto sporta direktors Antanas Sakavickas
Hokej.net - KHL w Gdańsku? Mamy potwierdzenie,...

Gdaņskas Oliva , par Kšištofam
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +1 [+] [-]

, 2013-01-24 18:37, pirms 11 gadiem
Man jau šķiet, ka Sējēs nedaudz lej, budžets Levam divas reizes lielāks kā Rīgā līdz ar to arī augstākas klases spēlētājus vieglāk atrast, tāpat vietējie Čehijas spēlētaji ir noteikti augstāka līmeņa kā Latvijā. Pie tam lokauta laikā palīdzēja Červenka, Čara, Vorāčeks un komanda tik un tā bija 8, 9 vietā.

     [+] [-]

, 2013-01-24 20:26, pirms 11 gadiem
SC Karalis simeks rakstīja: Nez vai KHL poļaki vispār vajdzīgi ?
~35 mil neapgūta tirgus, vājš pašmāju čempis, zin cik poļu skatīsies, kā viņu (visdrīzāk) izlases bāzes klubs mēģina iekost krievu klubiem?
Protams, ja viņi neapjēgs, ka KHL vienā rokā ļauj kost un ar otru lēnām velk savā dūksnājā
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

     [+] [-]

, 2013-01-25 10:41, pirms 11 gadiem
Nu galigi no 0 jau nebija, Poprada vel turpinas tiesas darbi. Tirgojas visadi aksesuari...ar to gan Sejejam nav sakara, bet smuce jau pliek..

     [+] [-]

, 2013-01-25 10:54, pirms 11 gadiem
Sējējs: No malas šķiet, ka pazudis komandas gars...

Precīzi.