Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:261, Did:0, useCase: 3

Jakupovs izrauj dramatisku uzvaru pret Kuldas "Sibir"

Agris Suveizda

Jakupovs izrauj dramatisku uzvaru pret Kuldas "Sibir"
Artūrs Kulda
Foto: Romāns Kokšarovs, Sporta Avīze, f64

Aizvadītas trīs Kontinentālās hokeja līgas spēles. Artūra Kuldas pārstāvētā Novosibirskas "Sibir" savā laukumā sešu tūkstošu skatītāju klātbūtnē piedzīvoja dramatisku zaudējumu pret Ņižņekamskas "Netfekhimik" (4:5). "Sibir" spēles gaitā atradās vadībā ar 3:1, pēc tam tai jau nācās atspēlēties (4:4), bet pēdējo vārdu mačā teica NHL drafta pirmais numurs Nails Jakupovs, kurš desmit sekundes pirms spēles beigām izrāva viesiem uzvaru.

Pirmā vadībā izvirzījās "Sibir". Jori Lehtere no aizvārtes piespēlēja Jūnasam Enlundam, kurš piesedza ripu ar korpusu, apgriezās un pa metienam piespēlēja Konstantīnam Glazačevam. Tas viņam bija pirmais vārtu guvums "Sibir" rindās, un rezultāts 12.minūtē kļuva 1:0 mājinieku labā. Nākamās trešdaļas sākumā "Neftekhimik", izmantojot Lehteres kļūdu, panāca izlīdzinājumu, taču "Sibir" ātri atguva vadību un pat dubultoja pārsvaru.

Vispirms ripa 29.minūtē ielidoja vārtos pēc rikošeta no tiesneša (vārtus ieskaitīja Aleksejam Kopeikinam), bet 17 sekundes vēlāk pēc viegla Viktora Drugova metiena ļoti neveiksmīgi nospēlēja Maksims Sokolovs (1:3). Tomēr Kuldas pārstāvētā komanda atkārtoja nesen Rīgas "Dinamo" paveikto triku un trešdaļu noslēdza ar trim ielaistām ripām pēc kārtas.

35.minūtē pēc teicamas Oskara Osalas piespēles precīzi meta Jegors Milovzorovs, pēc minūtes Jegors vārtu priekšā atrada Jevgēņiju Blohinu, bet 18 sekundes pirms trešdaļas beigām viesi no Ņižņekamskas jau izvirzījās vadībā – Nikolajs Belovs mazākumā izslidoja viens pret vienu ar Džefu Glāsu un uzvarēja šajā duelī (4:3). Kanādiešu vārtsargs pēc neveiksmīgās trešdaļas galotnes tika nomainīts.

Astoņarpus minūtes pirms pamatlaika beigām Glazačevs no tuva attāluma vēlreiz pārspēja Sokolovu (4:4), tomēr "Sibir" neizdevās tikt pat pie punkta. Nepilnu pusminūti līdz pamatlaika beigām "Sibir" paņēma pārtraukumu, taču viesi spēles izskaņā izrāva uzvaru - Nails Jakupovs desmit sekundes pirms pamatlaika beigām raidīja ripu starp Sergeja Gaidučenko kājsargiem (5:4). Artūrs Kulda uz ledus pavadīja nedaudz vairāk par 18 minūtēm (18:13), kas bija ceturtais lielākais rādītājs starp komandas aizsargiem, un izdarīja vienu metienu pa vārtiem.

Citās spēlēs Kazaņas "Ak Bars" bez Laura Dārziņa ierindā uzvarēja Novokuzņeckā (2:1), savukārt Habarovskas "Amur" savā laukumā ar 5:2 pieveica Ufas "Salavat Yulaev" un pārtrauca trīs zaudējumu sēriju. Jāatzīmē, ka "Ak bars" uzvaras vārtu autoram Aleksejam Morozovam tas bija 1000.punkts karjerā. KHL Morozovs 276 spēlēs atzīmējies ar 284 punktiem (126+158).

Vakara noslēdzošajā mačā Maskavas CSKA izbraukumā tikās ar Bratislavas "Slovan". Maskavieši jau pirmajā trešdaļā iekrāja divu vārtu pārsvaru. Pirmie vārti krita 12.minūtē. CSKA izveidoja ilgstošu uzbrukumu, un ripa pēc Alekseja Marčenko metiena no zilās līnijas un vairākiem rikošetiem šķērsoja vārtu līniju. Pēc četrām minūtēm CSKA dubultoja pārsvaru. "Slovan" zaudēja ripu pretinieku zonā, un Igors Radulovs nokļuva aci pret aci ar Ratislavu Staņu (2:0).

Otrās trešdaļas sākumā Ļubomīrs Višņovskis ar spēcīgu metienu samazināja rezultāta starpību, bet trešdaļas vidū Jakovs Rilovs ar metienu no zilās līnijas atjaunoja divu vārtu pārsvaru (3:1). Jau pēc minūtes Miroslavs Šatans iegāja CSKA zonā un ar metienu no distances panāca minimālu 2:3. Slovākiem palika vairāk nekā pusstunda, lai noslēgtu pakaļdzīšanos, tomēr vairāk vārti netika gūti un CSKA svinēja uzvaru. Jānis Sprukts laukumā pavadīja nepilnas piecas minūtes (4:49) un izdarīja divus metienus pa vārtiem.

Izmantotie resursi:
Чемпионат.com: новости спорта - Чемпионат.com
Континентальная Хоккейная Лига - KHL.RU -...

  +1 [+] [-]

, 2012-10-23 17:37, pirms 12 gadiem
Nezinu kapēc tieši tagad par to iedomājos, bet manuprāt Gaļčeņuks nebija šī gada 3šā izvēle. Lai gan teica, ka šogad esot diezgan švaki uzbrucēji, tapēc pirmajā desmitniekā dominēja lielākoties aizsargi, bet manuprāt nebija šis pelnīis nr.3. Kautgan laiks rādīs
Slēpts komentārs: ems300
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  -1 [+] [-]

, 2012-10-23 18:39, pirms 12 gadiem
Nu un

     [+] [-]

, 2012-10-23 19:39, pirms 12 gadiem
Kulda ir labāks par Rīgas Dinamo komandu kopumā.

  +1 [+] [-]

, 2012-10-23 22:41, pirms 12 gadiem
Fox_hokejs rakstīja: Jā, treneris pateica - golu mums pietiek, nemet!
Kulda gandrīz vienmēr ir visilgāk uz laukuma, varbūt viņš strādā aizsardzībā.
Lai nu kā mēs no viņa noteikti vēl redzēsim vārtu sērijas, tas ir tikai laika jautājums.

     [+] [-]

, 2012-10-23 23:52, pirms 12 gadiem
autor, tas nav triks, ta ir bēdu ieleja, ka dinamo ielaiž trīs ripas pēc kārtas.