Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:11, Did:0, useCase: 3

Ilmārs Bricis: "Daudziem mūsu prasības sākumā bija šoks"

Ilmārs Bricis: "Daudziem mūsu prasības sākumā bija šoks"
Ilmārs Bricis
Foto: Latvijas Biatlona federācija

Bijušais latviešu biatlonists Ilmārs Bricis, kurš šovasar pievienojās Latvijas izlases treneru štābam, intervijā Sportacentrs.com norāda, ka pirmajā treniņnometnē skats bijis bēdīgāks, taču tagad šķiet, ka materiāls nebūt nav bezcerīgs.

Latvijas biatlona izlase pašlaik Priekuļos aizvada jau ceturto treniņnometni šajā vasarā. Kopā ar komandu ir arī neierasti kupls treneru pulks, ieskaitot Brici, Vitāliju Urbanoviču un Jēkabu Nākumu, kuri šajā vasarā pievienojās izlases treneru kolektīvam.

Vaicāts par to, kāds šobrīd izskatās Latvijas biatlonistu materiāls un ko iespējams no tā izdabūt, Bricis atzīst, ka "galīgi bezcerīgs tas noteikti nav". "Gaidāmajā sezonā neviens droši vien uzreiz kalnus negāzīs, bet aiznākamajā sezonā vienam otram vajadzētu būt daudz labākam nekā viņš bija iepriekšējā sezonā. Protams, tas viss ir tikai teorētiski un pieņēmumu līmenī. Sportā nekādu garantiju nav."

"Vietas Pasaules kausa posmu sešdesmitniekā, četrdesmitniekā? Tajās vietās jau reizēm arī Andrejs [Rastorgujevs] apgrozās. Ceru, ka aiznākamajā sezonā vismaz viens stabili brauks ap četrdesmito vietu. Redzams, ka tas ir iespējams, bet nevari zināt kā būs patiesībā. Nevajag aizmirst, ka arī konkurenti trenējas un nestāv uz vietas."

"Ja ne visiem, tad lielai daļai sākumā bija grūti saprast un pieņemt, ka, ja reiz trenējamies, tad trenējamies. Vismaz tuvākajā laikā nebūs tā, ka varēs atbraukt vēlāk vai agrāk, ka mammas vai drauga dzimšanas dienā varēs neierasties uz treniņu. To pateicām uzreiz. Daudziem tas bija šoks - kā tad tā? Taču ar tādu attieksmi nekas nebūs. Ja viņi visi būtu starp Top20 pasaulē, tad būtu citādāk," stāsta Bricis.

"Slodzes? Nav jau tā, ka mēs tagad viņiem dotu virsū milzīgas slodzes. To, protams, var izdarīt, bet no tā nebūs pozitīvs rezultāts," skaidro treneris. "Visam jābūt saprāta robežās. Mēs ar viņiem nekad neesam strādājuši, arī mums jāsaprot, ko katrs var. Viens otrs ir trenējies diezgan daudz. Pavisam bēdīgi noteikti nav, lai gan pirmajās nometnēs izskatījās trakāk. Bija arī kāds, kurš pateica, ka viņam tas nav vajadzīgs, viņš vairs netrenēsies, taču pēc tam atgriezās."

"Jaunajiem jāpieliek it visā. Protams, katram ir savas nianses, kur vairāk un kur mazāk. Taču teikt, ka kāds ir baigi labā līmenī kādos komponentos un viņam vajag uzlabot tikai atsevišķas lietas, tad jau būtu labi," piebilst Bricis.

P.S. Tuvākajās dienās portālā Sportacentrs.com varēsiet lasīt pilnu interviju ar vienu no Latvijas biatlona izlases treneriem Ilmāri Brici.

 +15 [+] [-]

, 2015-08-23 11:52, pirms 9 gadiem
Nu tad nav ko briiniities, ka pa beigaam museejie dziivojaas.
Atieksme!
Slēpts komentārs: opicieris

  -2 [+] [-]

, 2015-08-23 12:59, pirms 9 gadiem
Nu ko jūs, nav mums ''tūristu'' :/

  -1 [+] [-]

, 2015-08-23 13:02, pirms 9 gadiem
es_mareks rakstīja: Nu ko jūs, nav mums ''tūristu'' :/
Vienīgais tūrists esi Tu,kas siekalojas aiz datora ekrāna un citu neko nedara.
Cilvēki trenējās un cenšās kaut ko sasniegt atšķirībā no Tevis.

  -2 [+] [-]

, 2015-08-23 13:04, pirms 9 gadiem
pipars555 rakstīja: Vienīgais tūrists esi Tu,kas siekalojas aiz datora ekrāna un citu neko nedara.
Cilvēki trenējās un cenšās kaut ko sasniegt atšķirībā no Tevis.
es tiešām esmu tūrists, tikai atšķirība ka nebraukāju apkārt pa sponsoru vai pat vēl labāk valsts naudu un neizliekos par baigo sportistu.

  +4 [+] [-]

, 2015-08-23 13:41, pirms 9 gadiem
redz, ja grib, izrādās var ar. to es par biatlona federāciju. ar iepriekšējo prezidentu naudas nekam nebija...
lasīt par tūristiem ir jau reāli apnicis. pēc tādas loģikas sacensībās maks. jāpiedalās 6 sportistiem, tiem, par kuriem uzreiz ir skaidrs, ka būs medaļas un vēl 3 puķu pušķi (diez kā to var iepriekš noteikt?). un tad mums nebūtu ne Melbārža ekipāžas, ne Andreja utt.

  +4 [+] [-]

, 2015-08-23 13:51, pirms 9 gadiem
Tad jau tomēr tā arī bija, ka čaļi bez nopietniem treniņiem braukāja pa Pasaules posmiem, ātrumā zaudējot pat tādām valstīm, kur neviens sniegu nav redzējis. Ja šogad vismaz vēl kāds regulāri 60nieka tuvumā apgrozīsies, tad jau būs labi.

  +2 [+] [-]

, 2015-08-23 14:00, pirms 9 gadiem
mammas vai drauga dzimšanas dienā varēs neierasties uz treniņu

Tas, izsaka daudz. Ne tikai sportā, bet kopējā sabiedrībā.

  +5 [+] [-]

, 2015-08-23 15:25, pirms 9 gadiem
opicieris rakstīja: Jau iet vaļā atmazkas.
"Gaidāmajā sezonā neviens droši vien uzreiz kalnus negāzīs, bet aiznākamajā sezonā vienam otram vajadzētu būt daudz labākam nekā viņš bija iepriekšējā sezonā".
Laikam šo Briča komentāru nepamanīji jeb arī tu uzskati ka atnāk jauni treneri un kā uz burvju mājienu uzreiz uzrodas TOP-40 biatlonisti.
Ja šogad otrs biatlonists iekļūs bieži 60-niekā tas jau būtu ļoti jauki. Vēl noteikti jāiegūst nāciju kopvērtējumā vismaz 20. vieta , lai mums būtu vismaz 3 biatlonisti PK posmos vēl pēc gada (šogad būs tikai 2, jo nāciju kausā vīriešiem palikām 21. vietā). Tapēc neizlaižam nevienu posmu(divi laikam šajā sezonā būs Ziemeļamerikā un tas prasa līdzekļus), piedalāmies stafetēs, būtu labi, ja komanda savāktos arī jauktajā stafetē (tur iegūtie punkti nāktu par labu nāciju kausā).

  +4 [+] [-]

, 2015-08-23 15:50, pirms 9 gadiem
haha, varbūt biatlonā ir bijis kritums, jo pēdējām paaudzēm neviens treneris neatteica aizbraukt uz mammas vai drauga dzimšanas dienu treniņa vietā.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  -1 [+] [-]

, 2015-08-23 16:38, pirms 9 gadiem
FUNS rakstīja: "Gaidāmajā sezonā neviens droši vien uzreiz kalnus negāzīs, bet aiznākamajā sezonā vienam otram vajadzētu būt daudz labākam nekā viņš bija iepriekšējā sezonā".
Laikam šo Briča komentāru nepamanīji jeb arī tu uzskati ka atnāk jauni treneri un kā uz burvju mājienu uzreiz uzrodas TOP-40 biatlonisti.
Ja šogad otrs biatlonists iekļūs bieži 60-niekā tas jau būtu ļoti jauki. Vēl noteikti jāiegūst nāciju kopvērtējumā vismaz 20. vieta , lai mums būtu vismaz 3 biatlonisti PK posmos vēl pēc gada (šogad būs tikai 2, jo nāciju kausā vīriešiem palikām 21. vietā). Tapēc neizlaižam nevienu posmu(divi laikam šajā sezonā būs Ziemeļamerikā un tas prasa līdzekļus), piedalāmies stafetēs, būtu labi, ja komanda savāktos arī jauktajā stafetē (tur iegūtie punkti nāktu par labu nāciju kausā).
Zin,nu pilnīgi neinterisē šie mākslīgi uzturētie sporta veidi no valsts puses un vēl tā trakā lielīšanās!Tādu 40. vai 60. vietu ir pa pilno arī citos sporta veidos un neviens ar to neplātās,kā par nezin kādu sasniegumu!

  +3 [+] [-]

, 2015-08-23 16:50, pirms 9 gadiem
opicieris rakstīja: Zin,nu pilnīgi neinterisē šie mākslīgi uzturētie sporta veidi no valsts puses un vēl tā trakā lielīšanās!Tādu 40. vai 60. vietu ir pa pilno arī citos sporta veidos un neviens ar to neplātās,kā par nezin kādu sasniegumu!
Vai kāds rakstīja, ka tā ir kaut kāda lielīšanās. Tas ir ceļš uz augšu un nebūs uzreiz kaut kādi sasniegumi, varbūt ļoti ilgi nebūs.
Ja sportā piedalītos tikai paši labākie sports nebūtu interesants. Es biatlonā ar interesi sekoju līdz arī tām valstīm un sportistiem,kuri cīnās arī par 80-90 tām vietām. Skatos kā IBU kausā startē spēņi, grieķi. Biatlonā īsti malači ir briti. Regulāri gadu desmitiem startē , retu reizi līdz 60-tām vietām tiek, bet galvenias ka STARTĒ. Īsti sava sporta veida entuziasti. Nevar būt sportisti tikai tie kurio cīnās par augstām vietām.
Piemēram kalnu slēpošanā reitingā ir laikam tuvu pie 10000 sportistiem un mūsu Zvejnieks tajā (ja atmiņa neviļ) ir tagad 61. vietā. Latvijā viņu pat īpaši nepiemin, bet sasniedzis viņš ir ļoti daudz.
Citam būs ieinalga, bet es būšu ļoti priecīgs , kad kāds mūsu biatlonists bez Andreja iekļūs iedzīšanā, pēc tam nākošais mērķis būs iekļūt punktos. Galvenais vai sportists grib trenēties tā kārtīgi. Ja vēlas kārtīgi trenēties , tad viss kārtībā.

  +1 [+] [-]

, 2015-08-23 18:52, pirms 9 gadiem
Biatlons ir interesants sporta veids. Ja mūsējais iekļust iedzīšanā, visi priecājas. Ja iedzinējos nonāk hokejisti, neviens viņus par to neslavē

  +1 [+] [-]

, 2015-08-23 19:56, pirms 9 gadiem
Kur tad Latvijas-Igaunijas sieviešu biatlona "speciālists" Čakars ar savu korišu no loka?

  +3 [+] [-]

, 2015-08-23 21:03, pirms 9 gadiem
Lūk, ko nozīmē, ka veco mēbeli Bērziņu nomainīja Broka. Izrādās, ka biatlonā var gan naudiņu sakasīt, gan trenerus atrast, gan kārtīgu treniņprocesu nodrošināt.
Noņemu cepuri šīs sievietes priekšā. Atstāja veco prezidentu muļķa lomā.