Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:261, Did:0, useCase: 3

papildināts Znaroka un Vītoliņa "Dynamo" panāk 2:0, sērija Austrumos sākas ar strīdīgu Kazaņas uzvaru

Znaroka un Vītoliņa "Dynamo" panāk 2:0, sērija Austrumos sākas ar strīdīgu Kazaņas uzvaru
Iļja Ježovs SKA vārtos spēles gaitā nomainīja Ivanu Kasutinu, tomēr arī viņš nebija glābējs
Foto: www.ska.ru

Šodien Kontinentālās Hokeja līgas (KHL) Gagarina kausa izcīņas pusfināla sērijas otrajā spēlē Sanktpēterburgā uzvaru izcīnīja Oļega Znaroka un Harija Vītoliņa trenētā Maskavas "Dynamo", ar 4:2 pārspējot mājiniekus SKA. Maskavas kluba vārtos lielisku spēli aizvadīja Aleksandrs Jerjomenko, tiekot galā ar 41 no 43 pretinieku metieniem. Arī Austrumu konferencē sākusies Gagarina kausa pusfināla sērija - pirmajā spēlē uzvaru papildlaikā izcīnīja mājinieki Kazaņas "Ak Bars", uzvarot ar 2:1. Izšķirošos, Konstantīna Korņejeva gūtos vārtus pavadīja vārtsarga Maikla Gārneta un pārējās "Traktor" komandas protesti.

SKA - "Dynamo"

Jau no mača sākuma SKA koncentrējās uz uzbrukumu, mēģinot uzspiest savu spēli, tomēr "Dynamo" veiksmīgi aizsargājās. Mājinieki nereti sasteidza darbības laukumā, par ko tika sodīti – savu pirmo uzbrukumu astotajā minūtē Znaroka un Vītoliņa aizbilstamie pārvērta vārtu guvumā, precīzs bija Kasjančuks. Iniciatīvu pārņēma viesi, un jau pēc četrām minūtēm Mosaļovs pārsvaru dubultoja. Pēc nepilnām četrām minūtēm mājinieki vienus vārtus tomēr atguva – Pervišina šķietami vienkāršo uzmetienu uz vārtiem Jerjomenko nespēja savaldīt. Tomēr pēdējais vārds periodā piederēja viesiem – priekšpēdējā minūtē "Dynamo" noorganizēja pretuzbrukumu, un ļoti precīzs metiens padevās Sopinam.

Otrajā periodā SKA vārtos stājās Ježovs, bet mājinieku laukuma spēlētāji atsāka spiest pretiniekus viņu aizsardzības zonā. Perioda pirmo pusi "Dynamo" spēja izturēt, bet, trešdaļas vidum tuvojoties, viesi nopelnīja divus noraidījumus ar minūtes intervālu un lielo vairākumu SKA spēja izmantot – precīzs bija Tihonovs. Līdz ko "Dynamo" bija pilnā sastāvā, viesi atkal centās pārbaudīt SKA vārtsargu modrību, un, kā izrādījās, arī Iļja Ježovs šodien nav diez ko stabils – Mareka Kvapila uzmetiens uz vārtiem spēja atrast veidu, kā izkļūt cauri Ježova kājsargiem.

Trešā perioda sākumā SKA atkal centās veidot uzbrukumus, tomēr līdz vārtu gūšanai tikt neizdevās, un arvien vairāk prettriecienos spēja doties viesi. Trešdaļas beigās pret sesto laukuma spēlētāju tika nomainīts Ježovs, tomēr vārti vairs gūti netika – 4:2 un "Dynamo" dosies uz mājām ar divām uzvarām kabatā. Atkal lielisks mačs Maskavas kluba vārtuvīram Aleksandram Jerjomenko – neitralizēts 41 no 43 pretinieku metieniem.

"Ak Bars" – "Traktor"

Jau mača sākumā, otrajā minūtē noraidīts tika mājinieku aizsargs Homickis, un Čeļabinskas klubam bija nepieciešamas tikai 24 sekundes, lai izmantotu viena spēlētāja pārsvaru – Kuzņecovs atklāja spēles rezultātu. Turpinājumā gan Kazaņa pārņēma iniciatīvu, nomētājot Maiklu Gārnetu Čeļabinskas kluba vārtos (23 metieni periodā), vienam no metieniem arī nokļūstot aiz vārtsarga muguras – vairākumu realizēja Zaripovs, pielabojot Nikuļina metienu.

Otrajā periodā vārti netika gūti, toties ievērības cienīgs moments bija trešdaļas vidū, kad Iļja Nikuļins izpildīja spēka paņēmienu kakla apvidū pret vienu no "Traktor" līderiem Kuzņecovu, par ko saņēma 2+10 soda minūtes. Jau trešā perioda sākumā lielisku iespēju neizmantoja Jevģēnijs Bodrovs, neraidot ripu vārtos no lieliskas pozīcijas Gārneta priekšā. Komandas nevairījās no diezgan atklāta hokeja, tomēr vienlaicīgi labi darbojās aizsardzībā. Rezultāts nemainījās arī trešajā periodā.

Pagarinājums iesākās līdzīgi kā iepriekšējie periodi – abas komandas nekautrējās no ātrām pārejām uzbrukumos, neiesēžoties aizsardzībā. Pēc vairākiem uzbrukumiem noraidīts tika noraidīts "Traktor" aizsargs Genādijs Razins, kā rezultātā ripa pēc ilgstošas izspēles un Niko Kapanena metiena nonāca pie Konstantīna Korņejeva, kurš pēc kārtīgas cīņas vārtu priekšā izrāva uzvaru. Ar iznākumu manāmi neapmierināts bija Maikls Gārnets, kurš šodien atvairīja 45 no 47 "Ak Bars" hokejistu metieniem, un visa "Traktor" komanda, jo Kapanena metiens, kā izskatījās, trāpīja pa Gārneta ķiveres priekšējo daļu. Spēle tomēr noslēdzās ar 2:1 Kazaņas labā – sērija atklāta arī Austrumos.

KHL, 23.marts

SKA – "Dynamo" 2:4 (1:3, 1:1, 0:0)

Vārti: 7:24 Kasjančuks (Gorovikovs, Novāks) 0:1, 11:36 Mosaļovs (Kokarevs, Cvetkovs) 0:2, 15:21 Pervišins (Toresens, Tihonovs) 1:2, 18:47 Sopins (Kokarevs) 1:3, 30:03 Tihonovs (Dālmens, Mortensons, vair.) 2:3, 32:22 Kvapils (Sopins) 2:4
Metieni: 43:21.
Soda minūtes: 0:8.
Vārtsargi: Ivans Kasutins (20:00 – Iļja Ježovs, 58:13 – tukši vārti) – Aleksandrs Jerjomenko

"Ak Bars" – "Traktor" 2:1 (1:1, 0:0, 0:0, 1:0)

Vārti: 1:54 Kuzņecovs (Bulis, Čistovs, vair.) 0:1, 10:19 Zaripovs (Morozovs, Nikuļins, vair.) 1:1, 64:16 Korņejevs, vair. 2:1.
Metieni: 47:24.
Soda minūtes: 18:6.
Vārtsargi: Konstantīns Baruļins – Maikls Gārnets

Izmantotais avots:
Континентальная Хоккейная Лига - KHL.RU -...