Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:269, Did:0, useCase: 3

ELVI līgā uzvar "Mogo-RTU/Rockets", "Rīga" un "Rubene"

Ritvars Raits
Ritvars Raits

ELVI līgā uzvar "Mogo-RTU/Rockets", "Rīga" un "Rubene"
"Mogo-RTU/Rockets"
Foto: floorball.lv

Šodien ELVI florbola līgā vīriešiem notika trīs spēles: "Mogo-RTU/Rockets" ar 8:7 pārspēja Stalbes "Pārgauju", FK "Rīga" viesos ar 7:6 uzvarēja "Ulbroku/FS Masters", bet Kocēnu "Rubene" Vidzemes Olimpiskajā centrā ar 6:4 uzvarēja "Valmieru/ViA".

"Pārgauja" parausta aiz ūsām vicečempionus

Vicečempione un šī čempionāta vicelīdere "Mogo-RTU/Rockets" spēli Spuņciemā pret Stalbes "Pārgauju" sāka ļoti pārliecinoši – pēc Aivja Hammera, Ginta Timoško un Edija Hammera metieniem 17.minūtē studenti izvirzījās vadībā ar 3:0. Tikai pašā pirmš trešdaļas izskaņā, kad viesi spēlēja skaitliskajā mazākumā, Olafam Zvīnim izdevās pārtvert bumbiņu un gūt pirmos vārtus "Pārgaujas" labā – 1:3. Otrā perioda laikā mājinieki izvirzījās vadībā ar 6:2, bet desmit minūtes pirms pamatlaika beigām, kad stalbieši bumbiņu ievirzīja paši savos vārtos (3:8), reti kuram varēja ienākt prātā, ka šajā mačā vēl iespējama kāda intriga. Tomēr viesi spēja pārsteigt – astoņu minūšu laikā "Pārgauja" atspēlēja četrus vārtus (7:8), bet, lai atņemtu vicečempioniem kaut punktu, viņiem vēl palika divas minūtes. Sensācija šoreiz neizdevās - "Mogo-RTU/Rockets" savus vārtus nosargāja un varēja svinēt smagi nākušu uzvaru pamatlaikā ar 8:7.

Labākā spēlētāja balvu uzvarētāju komandā saņēma Gints Timoško, kuram 2 (1+1) punkti. Tikpat punktu arī Edijam Hammeram, divus golus iemeta Edžus Bunka, bet rezultatīvākais bija spēlējošais treneris Jānis Jansons ar 3 (2+1) punktiem. Par labāko starp stalbiešiem nosauca Olafu Zvīni, kurš ar 4 (3+1) punktiem bija rezultatīvākais. "Mogo-RTU/Rockets" pēc šī panākuma ir 22 punkti un 2.vieta turnīra tabulā pēc pirmā apļa.

FK "Rīga" nolauž ulbrokiešus

Laukuma spēlētāju ziņā ļoti labi nokomplektētā "Ulbroka/FS Masters" šodien savā laukumā uzņēma nestabili spēlējošo "Rīgu". Rīdzinieki, lai arī nebija favorītu statusā, maču sāka apņēmīgi – jau pēc nospēlētas minūtes un trim sekundēm ulbrokiešu vārtos bumbiņu raidīja Madars Plepis (1:0). Tikai pirmā perioda otrajā pusē Tomam Niedrem izdevās rezultātu līdzsvarot – 1:1. Otrajā trešdaļā viesi pat divas reizes ieguva divu vārtu pārsvaru (3:1 un 4:2), tomēr pirms pēdējā perioda "Rīgai" bija tikai vienu vārtu handikaps – 4:3. Pēdējās trešdaļas sākumā veiksme bija laukuma saimnieku pusē, kuri ātri vien guva divus vārtus, pirmo reizi izvirzoties vadībā – 5:4. Tomēr ar to nepietika, lai lauztu spēles gaitu – divi Alvja Dāles un vieni Toma Bitmaņa vārtu guvumi atgrieza rīdziniekiem pamatotas cerības uz labvēlīgu iznākumu – 7:5. "Ulbrokai/FS Masters" punktu glābšanai palika nedaudz vairāk par divām minūtēm, vienus vārtus laukuma saimnieki spēja atgūt, tomēr uzvaru ar 7:6 svinēja FK "Rīga".

Par labāko starp uzvarētājiem atzina vārtsargu Māri Roni, kurš atvairīja 38 no 44 pretinieku metieniem. Rezultatīvākie viņa komandā bija Toms Bitmanis ar 5 (2+3) punktiem un Alvis Dāle ar 4 (3+1) punktiem. Labākā spēlētāja balva Ulbrokas komandā tika Jānim Jaunzemam, kura kontā viena rezultatīva piespēle. Trīs piespēles Artūram Jurševskim, bet Kasparam Šķēlam 2 (1+1) punkti. FK "Rīga" pēc šīs uzvaras ar 14 punktiem pakāpās uz 9.vietu turnīra tabulā.

Raksturu duelī "Rubene" pieveic "Valmieru/ViA"

Pirms Vidzemes Olimpiskajā centrā notikušā mača starp FBK "Valmiera/ViA" un Kocēnu "Rubeni" ļoti grūti bija par favorītiem nosaukt vienus vai otrus sāncenšus, bija skaidrs, ka viss izšķirsies laukumā. Mājinieki valmierieši nebija pārāk viesmīlīgi – jau 5.minūtē bumbiņu viesu vārtos raidīja Ivo Balodis – 1:0. Tikai pāris minūtes pirms pirmā pārtraukuma ar to pašu atbildēja kocēnietis Atis Stepāns – 1:1. Otrajā trešdaļā vispirms vadībā ar 2:1 izvirzījās Valmieras komanda, pēc tam par rezultātu 3:2 priecājās "Rubene", bet pirms izšķirošajām 20 minūtēm rezultāts atkal bija neizšķirts – 3:3. Arī pēdējo periodu labāk sāka mājinieki, kuri trešo reizi izvirzījās vadībā (4:3), bet atlikušajā laikā trīs bezatbildes golus iemeta Kocēnu komanda, svinot uzvaru ar 6:4.

Kā labāko starp uzvarētājiem nosauca "Rubenes" spēlējošo treneri Ivaru Jēkabsonu, kurš ar 3 (2+1) punktiem bija arī rezultatīvākais. 2 (1+1) punkti Ata Stepāna kontā. Labākā spēlētāja balva Valmieras komandā tika divu vārtu autoram Ivo Balodim. Kocēnu "Rubene" pēc šīs uzvaras ar 19 punktiem palecās uzreiz uz 3.vietu turnīra tabulā.

Izmantotie resursi:
Latvijas Florbola savienība » LV »...

     [+] [-]

, 2015-11-23 01:27, pirms 8 gadiem
Kā var Rubene ar 6-4 bilanci būt priekšā Lekringam ar 7-3 bilanci!??
Kļūda tabulā taču!?
Elvi līga vīriešiem

     [+] [-]

, 2015-11-23 02:41, pirms 8 gadiem
ficuks rakstīja: Kā var Rubene ar 6-4 bilanci būt priekšā Lekringam ar 7-3 bilanci!??
Kļūda tabulā taču!?
http://sportacentrs.com/kalendars/elvi_liga_viriesiem/tabula
Jo Rubenei ir labāka vārtu attiecība kā lekringam pie vienādi izspēlēto spēļu skaita. Vajag papētīt sīkāk pirms mēģināt izcelties ar "gudrībām".