Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:269, Did:0, useCase: 3

Uzvar "Ķekava", "Rubene" un "Madona"

Ritvars Raits
Ritvars Raits

Uzvar "Ķekava", "Rubene" un "Madona"
"Ķekava"
Foto: floorball.lv

Šovakar Latvijas Florbola čempionātā notika trīs vīriešu Virslīgas spēles: "Ķekava" savā laukumā ar 9:7 pārspēja "Bausku", Kocēnu "Rubene" viesos ar 7:5 pieveica FK "Rīga" florbolistus, bet FK "Madona" mājas spēlē ar 8:5 uzvarēja komandu "Talsi/Triobet".

Bauskas komanda Ķekavā bija ieradusies bez sava rezultatīvākā spēlētāja Pētera Zeltiņa, tomēr tieši viesi bija tie, kuri 9.minūtē atklāja spēles rezultātu – 1:0 (Pēteris Maziks). Arī pēc otrā perioda vadībā ar vienu vārtu pārsvaru atradās "Bauska", kuras labā jau trīs vārtus bija guvis Gints Velmunskis. 55.minūtē pēc Toma Mežotņa trešā vārtu guvuma vadībā ar 7:6 izvirzījās "Ķekava". Jau pēc četrām sekundēm baušķenieki uz rezultātu tablo atjaunoja līdzsvaru (7:7), tomēr pēdējais vārds šajā mačā piederēja laukuma saimniekiem – 57. un 59.minūtē pa vārtiem guva Edžus Bunka, nodrošinot "Ķekavai" smagi nākušu uzvaru ar 9:7.

Par labāko spēlētāju uzvarētāju rindās tika atzīts "hat-trick" autors Toms Mežotnis. Pa trim punktiem arī viņa komandas biedriem Aivim Hammeram un Gintam Timoško, bet Edžus Bunka izcēlās ar diviem vārtu guvumiem. "Bauskas" sastāvā labākā spēlētāja tituls tika Gintam Velmunskim, kuram 4 (3+1) punkti, pa diviem punktiem Ģirtam Laugalim un Tomam Niedrem.

Kocēnu "Rubene" ar Virslīgas jaunpienācēju FK "Rīga" šosezon tikās jau otro reizi. Čempionāta pirmajā spēlē, kas notika Kocēnos, pārliecinoši ar 9:2 uzvarēja "Rubene", bet Rīgas Olimpiskajā sporta centrā kocēniešiem tik viegli viss neklājās. Pirmo 11 minūšu laikā viesi gan izvirzījās vadībā ar 3:0, bet 1.periodu uzvarēja ar 3:1. Toties otrajā trešdaļā nebija nospēlēta pat viena minūte, kad rezultāts jau bija kļuvis neizšķirts – 3:3. 32.minūtē savus trešos vārtus šajā spēlē guva rīdzinieks Alvis Dāle, pirmo reizi vadībā izvirzot savu komandu – 5:4. Tomēr atlikušajā laikā vārtus guva tikai Kocēnu florbolisti – divas reizes pēc kārtas precīzs bija Atis Stepāns, vēl viens gols Andra Jēkabsona kontā – Virslīgas līdere "Rubene" varēja svinēt laimīgu uzvaru ar 7:5.

Uzvarētāju rindās labākā spēlētāja titulu saņēma vārtsargs Āris Aldiņš, kurš laukumā devās tikai, lai atvairītu divus soda metienus. Rezultatīvākie viņa komandā bija Atis Stepāns un Gatis Akūlovs – pa trim punktiem. Arī "Rīgas" sastāvā par labāko tika nosaukts vārtsargs – Edgars Jemeļjanovs, kurš 50 minūšu laikā atvairīja 26 no 30 metieniem. Rezultatīvākais starp rīdziniekiem bija Alvis Dāle, kuram šoreiz "tikai" trīs vārtu guvumi, pa trim punktiem arī Kārļa Vitkovska un Toma Bitmaņa kontā.

Madonas sporta hallē rezultātu jau 4.minūtē Haralda Rozes personā atklāja "Talsi/Triobet" – 1:0. Tomēr jau pirmā perioda laikā vadības grožus savās rokās pārņēma madonieši – 3:1. Pēc otrās trešdaļas "Madonai" bija jau triju vārtu pārsvars (5:2), bet noslēdzošajā periodā abas komandas guva pa trim vārtiem, kas nozīmēja, ka FK "Madona" ir izcīnījis ceturto uzvaru Virslīgā – 8:5.

Par labāko spēlētāju uzvarētāju rindās tika atzīts Rihards Dainis, kuram trīs precīzi metieni. Pa diviem punktiem guva Kārlis Krastiņš, Jānis Boroduška un Elvijs Jankovskis. Labākā spēlētāja gods Talsu komandā tika Krišam Treimanim, kuram 3 (2+1) punkti, divus vārtus iemeta Mārcis Bajaruns.

Izmantotie resursi:
floorball.lv