Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:262, Did:0, useCase: 3

Girgensons vēlreiz tiksies ar "Sharks", Bļugers pret Floridu

Rolands Eliņš

Girgensons vēlreiz tiksies ar "Sharks", Bļugers pret Floridu
Zemgus Girgensons cīnās pie Dalasas "Stars" vārtiem. Foto: Reuters/Scanpix

Nacionālajā hokeja dienā šonakt spēles vienlaicīgi paredzētas Bufalo „Sabres” un Pitsburgas „Penguins”, kas 2:00 attiecīgi tiksies ar „Sharks” un „Panthers”, kuras abas pagaidām guvušas tikai trīs uzvaras.

Zemgus Girgensons pirms dažām dienām ar lielisku panākumu lika punktu izbraukuma maču sērijai ASV Rietumkrastā – latviešu uzbrucējs guva uzvaras vārtus pret Sanhosē „Sharks”. Girgensonam tie bija sezonas pirmie vārti un NHL karjeras 50. vārti, kas palīdzēja „Sabres” nostabilizēties Austrumu konferences vadībā.

„Sabres” arī šīs nakts spēli sagaidīs kā vienīgā Austrumu konferences komanda, kura ir sasniegusi 15 punktu robežu. Galvenā trenera Ralfa Krīgera vadībā Bufalo rāda ļoti labu hokeju, taču gūtajās uzvarās ļoti lieli nopelni ir vārtsargam Kārteram Hatonam. Hatons arī izpelnījās atzinību par savu veikumu, tiekot atzīts par aizvadītās nedēļas NHL zvaigzni.

Šonakt „Sabres” aizvadīs maču savā laukumā, kur pagaidām ir paņēmusi maksimumu, uzvarot visās četrās spēlēs pamatlaikā. Savukārt Sanhosē komanda viesos pagaidām spēlējusi pieticīgi, četrās spēlēs tiekot tikai pie diviem punktiem.

Tiek paredzēts, ka Hatons dosies vārtos arī šodienas spēlē, un Bufalo mediji vēsta, ka izmaiņas nav plānotas arī citos virknējumos. Pirmsspēles treniņš Bufalo komandai nav paredzēts, un treneris Krīgers pirms mājas spēlēm šos treniņus plānot ierobežot.

Pirmsspēles treniņi nav īpaši augstu arī Teodora Bļugera trenera Maika Salivana vērtību skalā. Vakar sarunā ar Pitsburgas medijiem viņam tika vaicāts, kādēļ viņš tik ļoti samazinājis šādu treniņu skaitu, un Salivans sniedza atbildi ar šādu analoģiju:

„Mēs cenšamies sabalansēt slodzi. Vienmēr esmu uzskatījis, ka treniņi spēles rītā ir pārvērtēti. Man ir vaicāts, kāpēc tad visai līgai ir šādi treniņi? Tas man atgādina, kādēļ mana māte nogrieza gaļas gabaliem malas pirms cepšanas. Vaicāju viņai par to, viņa teica, ka vecmamma tā viņai iemācīja. Es tad vaicāju vecmammai – kāpēc tu pirms cepšanas apgriez gaļas gabaliem malas? Viņa atbildēja, ka tam ir vienkāršs iemesls – man tolaik nebija pietiekami lielas pannas. Tāds arī ir mans viedoklis par rīta treniņiem NHL.”

”Penguins” arī nevar sūdzēties par sezonas sākuma rezultātiem – ar 12 punktiem komanda ieņem otro vietu Metropoles divīzijā. Bļugeram šī būs pirmā spēle pēc divu dienu pārtraukuma, un vakardien Pitsburgas mediji vēstīja, ka „Penguins” maiņu virknējumos lielu izmaiņu nav un arī Bļugers saglabājis vietu trešās maiņas centrā.

Bļugeram šonakt gaidāma izbraukuma spēle pret „Panthers”, kas pagaidām tikai divreiz zaudējusi pamatlaikā. Ar deviņiem punktiem astoņās spēlēs Floridas komanda ieņem 11. vietu Austrumu konferencē.

NHL spēles šonakt

SākumsKomandasSākumsKomandas
2:00Bruins-Maple Leafs2:00Sabres-Sharks
2:00Panthers-Penguins2:00Rangers-Coyotes
2:30Red Wings-Canucks3:00Wild-Oilers
3:00Predators-Ducks3:00Jets-Kings
3:30Blackhawks-Golden Knights4:00Flames-Capitals

Izmantotie resursi:
Official Site of the National Hockey League |...
https://twitter.com/JMackeyPG/statu...