Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:132, Did:0, useCase: 3

"NY Post": Kuruca spēles laiks tuvākajā laikā varētu samazināties

"NY Post": Kuruca spēles laiks tuvākajā laikā varētu samazināties
Rodions Kurucs aizsardzībā pret Indiānas "Pacers" aizsargu Koriju Džozefu. Foto: AP/Scanpix

Lai gan Bruklinas "Nets" latviešu basketbolists Rodions Kurucs NBA sezonas sākumā ar savu sniegumu sagādājis patīkamu pārsteigumu, aktuāls ir jautājums - vai pēdējā mačā gūtā potītes trauma un paredzamā Rondeja Holisa-Džefersona atgriešanās ierindā ierobežos Rodiona spēles laiku?

20 gadus vecais Kurucs pēdējā mačā pret Indiānas "Pacers" nepilnu 15 minūšu laikā sameta 12 punktus un izcīnīja sešas atlēkušās bumbas, taču ceturtās ceturtdaļas sākumā iedzīvojās potītes savainojumā un laukumā vairs neatgriezās. Neskatoties uz to, gan pats spēlētājs, gan komandas galvenais treneris Kenijs Atkinsons norāda, ka trauma nav nopietna. "Rentgena uzņēmumi bija negatīvi. Viņam ir neliels potītes izmežģījums. Ar viņu viss būs kārtībā."

"Viss kārtībā, tikai izmežģījums. Vienkārši uzkāpu uz Eda [Deivisa] kājas, tā šķiet. Esmu šo potīti izmežģījis jau vairākas reizes, tādēļ nav tik traki," izteicās pats Kurucs, kurš šosezon vidēji 14,3 minūtēs guvis 8,7 punktus, realizējot 47,4% metienu no spēles.

Atklāti sakot, tas ir vairāk nekā jebkurš ārpus "Nets" varēja cerēt sagaidīt no drafta otrās kārtas izvēles spēlētāja, kuru reti kurš iepriekš zināja un vēl mazāk bija redzējuši, raksta "New York Post". Spēlējot "Barcelona", Kurucs par pirmās kārtas izvēles spēlētāju tika uzskatīts 2017. gadā, taču milzīgā izpirkuma maksa (pieci miljoni ASV dolāru) viņa pārcelšanos uz NBA padarīja apgrūtinošu, tādēļ viņš atsauca savu dalību draftā. Kad Rodions atteicās pagarināt līgumu, situācija tikai pasliktinājās, un Kurucs nespēlēja līdz pat janvārim, bet vēlāk pārsvarā izmantoja B komandā. Kopumā ACB līgā un Eirolīgā viņš piedalījās tikai desmit spēlēs, laukumā pavadot vien 5,9 minūtes.

"Nets" ģenerālmenedžeris Šons Mārkss pats devās vērot Kuruca sniegumu Barselonā, kā dēļ viņš tomēr kļuva par drafta otrās kārtas spēlētāju. Vienlaikus milzīgā izpirkuma maksa liedza piedalīties Vasaras līgas spēlēs. Tādēļ vien tagad Kurucs apkārtējiem var parādīt to, ko "Nets" esot saskatījuši jau iepriekš.

"Ārkārtīgi iespaidīgi," saka Kuruca komandas biedrs Spensers Dinvidijs. "Viņš dod daudz enerģijas un ir ļoti centīgs. Visi ir pārsteigti, patīkami pārsteigti par to, kā viņš izpilda metienus, kas ir milzīgs bonuss. Bet pēc pirmssezonas nometnes mēs zinājām, kad viņam ir iespēja būt mums noderīgam. Tagad viņš jums visiem parāda to, ko mēs redzējām jau kādu mēnesi."

"Nets" Kurucā redz 206 centimetrus garu spēlētāju, kurš spēlē aktīvi, var trāpīt trīspunktu metienus, basketbolistam ir ātras rokas un viņš ir atlētiskāks nekā bija domāts iepriekš. Vienlaikus viņam ir bijušas grūtības pick n roll situācijās segt ātrākus vieglos uzbrucējus, Rodionam labāk jāizvēlas metienu situācijas un viņam ir raksturīgi pieļaut kļūdas, raksta "New York Post".

"Rodijs spēlē spēcīgi," uzskata Atkinsons. "Ir gan labas lietas, gan sliktas. Viņš visu dara no sirds un mums patīk viņa enerģija. Man patīk, kā viņš izdara metienus uzreiz pēc bumbas saņemšanas. Mēs vēlamies, lai viņš tiktu pie brīviem metieniem. Sestdien pāris metieni bija sarežģīti, taču viņš ir jauns spēlētājs, kurš turpina mācīties. Bija arī pāris kļūdas, kuras negribētos vairs redzēt, taču tā ir jaunība."

Kad Holiss-Džefersons trešdien Klīvlendā atgriezīsies "Nets" sastāvā, aktuāls kļūs jautājums par to, vai Kurucs saglabās vietu rotācijā. Atkinsons Holisa-Džefersona prombūtnē sākumsastāvā ir laidis Džaredu Dadliju un Demāru Kerolu, kuru varētu gribēt saglabāt rotācijā viņa piespēļu dēļ.

"Tad jau redzēsim. Man patīk Džareds šajā komandā," norādījis Atkinsons. "Džareds Dadlijs liek bumbai kustēties un mums tas ir nepieciešams. Šobrīd viņš ir svarīgs, tādēļ mēs, iespējams, pagaidām saglabāsim šādu sastāva rotāciju."

Izmantotie resursi:
nypost.com

 +13 [+] [-]

, 2018-10-22 13:17, pirms 5 gadiem
Suprise suprise! bet nu tas,protams,būs neizbēgami,līderiem atgriežoties. Bet nu,tapēc nav jānokar galva-vienkārši jāstrādā treniņos vairāk!

  +4 [+] [-]

, 2018-10-22 14:09, pirms 5 gadiem
Varbūt Nets nāks pie prāta,un beidzot no rotācijas izmetīs to bezjēdzīgo Dudliju kurš ir reāli noēdies pa pēdējiem gadiem,un īsti nevar pavilkties un neko iemest.Rodions pa ceturto numuru var skriet,un ņemt nost viņam ninūtes

  +1 [+] [-]

, 2018-10-22 14:16, pirms 5 gadiem
Pirmās 3 spēlēs ja pareizi atceros Kuruca spēles laiks bija 10, 17 un 15 minūtes. Pietiekami daudz priekš pirmajām debijas spēlēm.

     [+] [-]

, 2018-10-22 14:46, pirms 5 gadiem
Baigie līderi pizdzec

  -1 [+] [-]

, 2018-10-22 14:47, pirms 5 gadiem
Knapi 10 punktus var savākt

  +2 [+] [-]

, 2018-10-22 14:47, pirms 5 gadiem
Bet spēlē 30 minūtes un galvenais, ka regulāri pakāš jau kuro gadu !

  +4 [+] [-]

, 2018-10-22 15:33, pirms 5 gadiem
Tas jau bija gaidāms, svarīgākais, ka pieteica sevi pie tiem spēlētajiem kurus laidīs laukumā ja kādam rezervistam neaizies spēle un tā drīzākais savas 5-10min regulāri dabūs, ja vien turpinās tādā pašā garā

  +6 [+] [-]

, 2018-10-22 15:40, pirms 5 gadiem
Žēl. Skatījos pēdējo cīņu pret Pacers, un komentētāji visu laiku slaveja Rodionu. Teica, ka trenerim nāksies dot vairāk spēles laika Rodionam, ja turpinās tā spēlēt

  +2 [+] [-]

, 2018-10-22 15:54, pirms 5 gadiem
NBA God rakstīja: Bet spēlē 30 minūtes un galvenais, ka regulāri pakāš jau kuro gadu !
Nets arī paaudžu maiņa.
un Holiss-Džefersons ir viens no potenciālajiem līderiem, kurš šajā sezonā vēl nav spēlējis, tieši tāpēc mūsējam tik "salīdzinoši" liels spēles laiks

     [+] [-]

, 2018-10-22 16:07, pirms 5 gadiem
Bostonietis rakstīja: Varbūt Nets nāks pie prāta,un beidzot no rotācijas izmetīs to bezjēdzīgo Dudliju kurš ir reāli noēdies pa pēdējiem gadiem,un īsti nevar pavilkties un neko iemest.Rodions pa ceturto numuru var skriet,un ņemt nost viņam ninūtes
Vismaz intervijā Atkinsons norāda pretējo