Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:119, Did:0, useCase: 3

ASV futboliste Ērca: "Nebeidzu tādēļ, ka mammīte vairs nevarētu paspēlēt"

Emils Ozerinskis

ASV futboliste Ērca: "Nebeidzu tādēļ, ka mammīte vairs nevarētu paspēlēt"
Džulija Ērca. Foto: AFP/Scanpix

Ceturtdien savu pēdējo spēli ASV sieviešu nacionālajā futbola izlasē aizvadīja divkārtējā Pasaules kausa ieguvēja Džūlija Ērca, kura 31 gada vecumā nolēmusi likt punktu karjerai. Viena no pēdējās desmitgades svarīgākajām ASV izlases spēlētājām pavēstīja, ka dzīvē atradusi "citu mīlestību".

Pārbaudes spēlē starp ASV un Dienvidāfrikas sieviešu izlasēm savu 123 spēli valstsvienības rindās aizvadīja Džūlija Ērca, kura nospēlēja 36 minūtes, pēc kurām simboliski devās uz maiņu. ASV izlase, pateicoties vieniem Tifanijas Rodmenas un diviem Līnas Viljamsas vārtiem, uzvarēja Āfrikas komandu ar rezultātu 3:0.

Divus Pasaules kausus izcīnījusī Ērca pavēstīja, ka noslēdz karjeru, runājot par sevi trešajā personā: "Tas nav tādēļ, ka mammīte vairs nevar paspēlēt, mammīte vēl var! Viņa ir mainījusi savas prioritātes, kas nāk lidz ar kļūšanu vecākai."

31 gadu vecā futboliste uzsvēra: "Esmu lepna par to kā esmu augusi un pateicīga par futbola dotajām iespējām. Esmu ļoti pacilāta par savu nākamo dzīves nodaļu. Esmu pateicīga, ka esmu atradusi kaut ko ko mīlu vairāk par futbolu - un tas ir būt mātei!"

Savu uzrunu skatītājiem Ērca teica pēc spēles beigām, slaukot no acīm asaras un nometot mikrofonu. Ērca precējusies ar amerikāņu futbola balsta uzbrucēju Zeku Ērcu, kurš pārstāv NFL komandu Arizonas "Cardinals". 2015. un 2019. gada pasaules kausa ieguvēja kļuva par māti meitai Madenai pēc bronzas iegūšanas Tokijas olimpisko spēļu turnīrā.

Izmantotie resursi:
https://www.bbc.com/sport/football/...