Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:115, Did:0, useCase: 3

Zviedris par trenera neatvadīšanos, šķiršanos no "Liepājas" un posmu Somijā

Agris Suveizda

Zviedris par trenera neatvadīšanos, šķiršanos no "Liepājas" un posmu Somijā
Krišjānis Zviedris. Foto: Kristians Putniņš/FK "Auda"

Krišjānis Zviedris 2022. gadā "Liepājas" vārtos aizvadīja visas 36 kārtas, pagājušo gadu sāka ar savainojumu, vasarā pārcēlās uz Somiju, šo sezonu sāka aiz septiņus gadus jaunākā Raivo Stūriņa muguras, bet kopš 11. maija kļuvis par Eirokausu futbola kluba "Auda" pamatvārtsargu. Vakar vārtos viņš bija arī pret čempionvienību un līderi RFS (1:3), bet jau piektajā minūtē ar lielisku tālsitienu ar vājo kreiso kāju bijušo kluba biedru pasveicināja Roberts Savaļnieks.

"Zin' kā, gribētu teikt, ka vienmēr ir kaut vai pavisam maza procentiņa iespēja izglābt jebkuru sitienu – var paveikties, var kaut kā sanākt nolasīt. Gaidīju, ka viņš sitīs, taču gaidīju, ka viņš pēc bumbas saņemšanas sitīs uzreiz ar otro pieskārienu, bet viņš bumbu vēl pavilka tālāk un sita tikai tad. Treniņos viņš man tādus, teikšu godīgi, nebija iesitis ne reizi (smejas)," portālam Sportacentrs.com sacīja 27 gadus vecais vārtsargs. "RFS ir ļoti laba komanda – tieši komanda, ne tikai izpildītāji, tādēļ domāju, ka arī Eirokausos tā var tālu aizcīnīties."

"Audai" pārtrūka trīs uzvaru sērija, bet iepriekšējais panākums pēc izlašu pauzes tika gūts jau slovēņu galvenā trenera Zorana Žeļkoviča vadībā: "Par treneru maiņu neko pat nezināju. Viņš [portugālis Filipi Almeida] tā īsti nemaz neatvadījās, kas man šķita diezgan dīvaini. Atbraucām mājās no pēdējās spēles Tukumā [4:1], izlašu pauzes dēļ bija četras brīvdienas, atbraucām un mums pateica, ka trenera vairs nav. Personīgi es no trenera neesmu atvadījies – atnācu uz treniņu, un mani nolika fakta priekšā. Pēdējoreiz treneri redzēju pēc pēdējās spēles, kad viņš pateica paldies par spēli, un viss."

"Pie jaunā trenera man ļoti patīk, ka ir disciplīna. Ir nianses, ko nedrīkstam darīt, nedrīkstam kavēt treniņus, kas, protams, ir normāli. Izmaiņas pagaidām nav lielas, jo jāsaprot, ka treneris ir atbraucis sezonas vidū un viņam vēl ir jāiepazīstas, kas mēs tādi esam un kādas ir mūsu stiprās, vājās puses. Pilnīgi saprotu, ka trenerim ir ļoti grūti ielēkt braucošā vilcienā un uzreiz kaut ko ļoti mainīt. Taču šādas tādas nianses jau ir – kaut vai aizsardzības standartsituācijās vairs nespēlējam zonās, bet gan sedzam viens pret vienu," sacīja Zviedris, kurš ticis arī pie jauna vārtsargu trenera – Dino Šeremeta, kurš pats savulaik spēlējis arī Anglijā, Grieķijā un Kiprā. "Vārtsargu treneris liek mums kārtīgi pastrādāt. Liepājā mums komandā bija slovēnis Niks Kapuns – kad viņš uzzināja, ka brauc šie treneri, uzreiz ierakstīja divu minūšu audio, ka brīvdienas vārtsargiem ir beigušās (smejas)." Īpatnēja nianse ir arī tā, ka pie jaunā vārtsargu trenera Zviedrim iesildīšanas jāveic arī pirms spēles otrā puslaika.


Krišjānis Zviedris lidojumā. Foto: Sanita Sparāne/RFS

Arī pagājušās sezonas otrajā pusē "Audas" pamatvārtsargs bija Kuldīgā dzimis un Liepājas futbolā uzaudzis vārtu vīrs – Roberts Ozols, kurš pirmoreiz devies leģionāra gaitās un spēlē Uzbekistānā. Zviedris, pievienojoties "Audai", jau zināja, ka Ozols nepaliks, bet viņam pašam nekādu solījumu ne par minūtēm, ne pat līgumu nebija: "Ielēcu pēdējā vilcienā. Pagājušais gads sanāca diezgan švaks – sezonas sākumā bija trauma, mocījos, aizbraucu uz Somiju, vispār nebiju spēlējis un, rupji izsakoties, apdirsos. Ziemā nekādu variantu man nebija vispār – skrēju pakaļ vilcienam un paguvu ielēkt pašā pēdējā vagonā. "Auda" bija mans absolūti vienīgais variants, arī no ārzemēm nekā īsti nebija. Sākumā pirmais kontakts bija ar Juri Gorkšu un piedāvāja atbraukt uz treniņiem, lai treneris mani paskatās, – sākumā nebija runas, ka uzreiz parakstīsim līgumu. Patrenējos tepat Rīgā, aizlidoju uz nometni, un tad jau nometnē treneris pateica, ka gribētu, lai palieku komandā. Sākumā bijām četri vārtsargi – vēl arī Iļja Isajevs [kurš nokļuva "Liepājā"], un tā arī man teica, ka būs konkurence un spēlēs tas, kurš sevi parādīs labāk."

Pirms gada Zviedris liepājnieku vārtos netika arī pēc savainojuma sadziedēšanas un priekšlaicīgi izbeidza līgumsaistības. "Bija tāda interesanta situācija, neteiktu, ka viss beidzās glīti…It kā nekādu ļaunu prātu uz viņiem neturu, bet tas viss nebeidzās zolīdākajā veidā. Pēc atgriešanās no savainojuma ar visiem kopā patrenējos maksimums 2-3 nedēļas un tad lauzu līgumu. Bija arī ārpus futbola apstākļi, pat nezinu, kā lai korektāk atbild…Viņi mazliet manipulē ar spēlētājiem, drusku nesmuki, bet negribas to visu stāstīt," no detaļām izvairīgs bija Zviedris. "Man ir grūti teikt, kas klubā notiek pašlaik, bet tad, kad es tur biju, klubā trūka stabilitātes – visu laiku kaut kas mainījās. Vienu dienu - tas, otro dienu – šis, trešo dienu – tas. Piemēram, kad 2022. gada vasarā atgriezos no izlases un pirms izlašu pauzes bijām zaudējuši "Valmierai" [1:3], iegāju ģērbtuvē un nesapratu, vai esmu atbraucis pareizi vai arī esmu pievienojies kādai jaunai komandai – puses vairs nebija, paņemti kādi astoņi deviņi jauni cilvēki, vispār nesapratu, kas notika. Man šķiet, ka klubam vienkārši pietrūkst stabilitātes."

Vasaras vidū Zviedris kļuva par Somijas tā brīža līdervienības SJK pamatvārtsargu, tomēr jau pēc četrām spēlēm viņu aizvietoja cits jaunpienācējs – sešus gadus jaunākais nikaragvietis Migels Rodrigess, kurš gan pats drīz vien zaudēja pirmā numura statusu. "Nebiju pusgadu spēlējis. Rēķini, ka iepriekšējā spēle man bija novembrī, jo arī ziemas nometnē neaizvadīju nevienu spēli. Sev stāstīju, ka arī bez spēļu prakses it kā jūtos labi, bet varbūt, ka arī spēļu trūkums nospēlēja savu lomu, kādēļ man Somijā neaizgāja. Pirmās divas spēles bija normālas, paņēmām četrus punktus, gājām pa pirmo vietu un tieši tad mājās bija spēle pret HJK [1:2], kurā pieļāvu kļūdu. Tajā spēlē sakrita viss – viņi nomainīja vārtsargu, mēs jau pirmajā puslaikā varējām būt priekšā ar 4:0, trāpījām pa stabu, vārtsargs glāba, bet es otrajā puslaikā rupji kļūdījos, zaudējām un nākamajā spēlē [2:3] atkal bija mazas kļūdiņas. Pēc tam jau viss aizgāja pa ķēdīti – treniņos jutu, ka esmu galīgi nepārliecināts, arī treneris saprata un mani pamainīja, teica, ka grib iedot pauzīti," atminējās Zviedris.


Krišjānis Zviedris SJK formā. Foto: All Over Press / Juha Tamminens/yle.fi

"Treneris iedeva man pauzi, komandai negāja diez ko labi, pēc izlašu pārtraukuma ielika mani vārtos pret "Honka" [1:2], un tur atkal bija manas kļūdas. Jau septembra beigās sapratu, ka mans laiks te ir beidzies," turpināja Zviedris, kurš nekādus akmeņus treneru dārziņā nemet – iespējas bija, bet pats vien tās neizmantoja. "Pats sapratu, ka švaki spēlēju, un par treneriem vispār nevaru sūdzēties. Viņi ar mani runāja jau pēc iepriekšējās sezonas, bet tolaik man vēl bija līgums ar "Liepāju". Viņu vārtsargs, kuru īrēja no Londonas "Arsenal", jūlijā brauca prom, un viņiem vajadzēja jaunu – uzrunāja mani, teica, ka uzreiz spēlēšu. Aizbraucu jau jūnija vidū, bet viņiem logs vērās vaļā tikai jūlija vidū – treneris teica, ka man ir mēnesis laika iejusties. Kad logs atvērās, tā uzreiz arī spēlēju, tā ka par iespējas došanu vispār nevaru sūdzēties."

Kaut gan pēc lielākās daļas statistikas rādītāju "Auda" šosezon būtu saucama par lielā četrinieka komandu – kopā ar RFS, "Riga" un "Valmieru", 19 kārtās tā sakrājusi tikai 25 punktus un ieņem tikai piekto vietu, par sešiem atpaliekot no daugavpiliešiem un par četrpadsmit – no valmieriešiem. "Esam pelnījuši būt augstāk. Daudz spēļu bijušas tādas, kurās mums nav paveicies, - pret "Grobiņu" [1:1, 2:2], "Liepāju" [0:1, 1:1], "Jelgavu" [0:0, 0:1] varējām izspiest trīs punktus, arī pirmās divas spēles pret RFS [1:2, 1:2] bija itin līdzvērtīgas. Šobrīd galvenais ir tikt Eirokausos uz nākamo sezonu, bet domāju, ka joprojām varam mierīgi tikt arī trijniekā – mums vēl būs divas savstarpējās spēles, vēl noteikti varam noķert arī "Valmieru"." Lai gan Zviedris runāja par Eirokausu nākamās sezonas ceļazīmi, pavisam drīz klubu gaida šīs sezonas Eirokausu kampaņa, kurā par izlozi būtu grēks sūdzēties – Fēru salu B36 pirmajā kārtā un, ja izdosies pārvarēt šo barjeru, otrajā kārtā pret Ziemeļīrijas "Cliftonville": "Būs grūti, nekādas pastaigas nebūs – īpaši zinot šo komandu ziemeļniecisko stilu, būs cīņa, bet viss ir mūsu rokās un noteikti varam tikt pāri. "

  +2 [+] [-]

, 2024-06-23 02:21, pirms 6 dienām
Kaa var Liepājas fani vel zarazu pieljaut ka vins izvaro Liepājas futbolu..kautkas tāds ir iespējams tikai Latvijā!Visu paciešam..

  +2 [+] [-]

, 2024-06-23 08:55, pirms 6 dienām
Madzigais rakstīja: Kaa var Liepājas fani vel zarazu pieljaut ka vins izvaro Liepājas futbolu..kautkas tāds ir iespējams tikai Latvijā!Visu paciešam..
Liepājas futbolu šobrīd izvaro Pertija un Hromovs,tāpat kā to ar Ventspili izdarīja Šišhanovs ar klusu pilsētas domes piekrišanu.

     [+] [-]

, 2024-06-23 10:56, pirms 6 dienām
Madzigais rakstīja: Kaa var Liepājas fani vel zarazu pieljaut ka vins izvaro Liepājas futbolu..kautkas tāds ir iespējams tikai Latvijā!Visu paciešam..
Bet neviens neliedz paņemt savus privātos līdzekļus un katru gadu ieguldīt vismaz miljonu eiro futbola klubā un darīt tā kā uzskata par pareizu. Hramovs FK Liepāja dod miljonus - kamēr citi liepājnieki tikai sūdzās, bet neinvestē neko!

     [+] [-]

, 2024-06-23 11:52, pirms 5 dienām
Madzigais rakstīja: Kaa var Liepājas fani vel zarazu pieljaut ka vins izvaro Liepājas futbolu..kautkas tāds ir iespējams tikai Latvijā!Visu paciešam..
Ieteikumi? Tu taču pats fano par Liepāju. Ko tu esi izdarījis, lai mainītos?
Būsim reāli - pat ja fani boikotēs spēles nekas nemainīsies. Latvijas futbols nav tas, kur fanu klubi ienes lielu daļu budžeta un vēl, jo vairāk Liepāja nav Bayern vai Barcelona, kam fani ir reālie akcionāri.
Ambrē pateica pareizi - nauda nāk no Hramova, viņš pasūta mūziku. Gribi sakarīgu klubu liepājā -atpērc no Hramova vai uztaisi savu.

  +3 [+] [-]

, 2024-06-23 12:38, pirms 5 dienām
Geralt of Rivia rakstīja: Ieteikumi? Tu taču pats fano par Liepāju. Ko tu esi izdarījis, lai mainītos?
Būsim reāli - pat ja fani boikotēs spēles nekas nemainīsies. Latvijas futbols nav tas, kur fanu klubi ienes lielu daļu budžeta un vēl, jo vairāk Liepāja nav Bayern vai Barcelona, kam fani ir reālie akcionāri.
Ambrē pateica pareizi - nauda nāk no Hramova, viņš pasūta mūziku. Gribi sakarīgu klubu liepājā -atpērc no Hramova vai uztaisi savu.
Jā, taisnība, ka fani tur neko nevar ietekmēt, bet......
Jau vairākas reizes esmu rakstījis Ambrē, ka visa infrastruktūra ko izmanto, un pie tam par velti, FK Liepāja pieder Liepājas pašvaldībai. Un šeit jau ir ļoti daudz jautājumu Liepājas pašvaldībai. Piemēram, kā šī salašņu banda izmanto pilsētas nosaukumu uz kuru patents pieder Liepājas pašvaldībai? Vai šī salašņu banda par to ir samaksājusi? Utt.

  +3 [+] [-]

, 2024-06-23 12:51, pirms 5 dienām
Ivars Zvirgzdiņš rakstīja: Jā, taisnība, ka fani tur neko nevar ietekmēt, bet......
Jau vairākas reizes esmu rakstījis Ambrē, ka visa infrastruktūra ko izmanto, un pie tam par velti, FK Liepāja pieder Liepājas pašvaldībai. Un šeit jau ir ļoti daudz jautājumu Liepājas pašvaldībai. Piemēram, kā šī salašņu banda izmanto pilsētas nosaukumu uz kuru patents pieder Liepājas pašvaldībai? Vai šī salašņu banda par to ir samaksājusi? Utt.
Un ja ir samaksājusi? Vai ja apmaksā jauniešu treniņiespējas? Vai ja maksā par iespēju izmanto brendu "Liepāja"? Vai, kā citādi nes netiešo labumu pilsētai? Ko tad? Vai varam ņemt pavisam primitīvi - futbola komandu Liepāja grib - savu nevis Grobiņas ar liepājniekiem, bet neviens izņemot Hramovu nav gatavs grūst naudu iekšā?

  +3 [+] [-]

, 2024-06-23 13:26, pirms 5 dienām
Geralt of Rivia rakstīja: Un ja ir samaksājusi? Vai ja apmaksā jauniešu treniņiespējas? Vai ja maksā par iespēju izmanto brendu "Liepāja"? Vai, kā citādi nes netiešo labumu pilsētai? Ko tad? Vai varam ņemt pavisam primitīvi - futbola komandu Liepāja grib - savu nevis Grobiņas ar liepājniekiem, bet neviens izņemot Hramovu nav gatavs grūst naudu iekšā?
Ne viss ir zelts kas spīd!
Tās runas par Hramova miljonu FK Liepāja budžetā ir stipri pārspīlētas. Tāpat arī par FK Liepāja ieguldījumu Liepājas jauniešos. Vairākus gadus atpakaļ starp FK Liepāja un LSSS virmoja pamatīgas kaislības, jo FK Liepāja no LSSS gribēja aizvilināt virkni jauno futbolistu, un tādējādi tiktu klāt Liepājas pašvaldības finansējumam, kura tā piešķir jauno futbolistu audzināšanai. Tur bija īsti gāgānu kari.
To, vai vel kād(i)s gribētu FK Liepāja finansēt paņemot savā paspārnē, mēs varētu uzzināt tikai tad, ja Hramovs izliktu šo klubu pārdošanā. Par cik tas nav noticis, tad par šo tēmu nav pat vērts diskutēt. Zinu tikai to, ka nevajag Hramovu uztaisīt par baigo Liepājas futbola mesiju.
Plus vel tas, ka FK Liepāja ir tik pat aplams savā finansējumā, kā agrāk bija FK Liepājas metalurgs, kuram arī bija tikai viens finanšu avots kluba budžeta papildināšanā. Neskaitot UEFA kausus. Tiko šī finanšu plūsma pārtrūka tā klubs aizgāja pa burbuli. Kā zināms, tad pasaule arī turas uz trīs vaļiem, tad arī futbola klubam vajag stutēties, vismaz, uz trīs finanšu avotiem. Ja vienam finanšu avotam kaut kas notiek, tad pārējie notur klubu peldus stāvoklī. Tas ir tik elementāri.

  +3 [+] [-]

, 2024-06-24 03:24, pirms 5 dienām
zajibisijs vartusargs!

  +1 [+] [-]

, 2024-06-24 09:31, pirms 5 dienām
petušara rakstīja: zajibisijs vartusargs!
jā un tēti arī klausa

  +1 [+] [-]

, 2024-06-24 12:17, pirms 4 dienām
Ivars Zvirgzdiņš rakstīja: Jā, taisnība, ka fani tur neko nevar ietekmēt, bet......
Jau vairākas reizes esmu rakstījis Ambrē, ka visa infrastruktūra ko izmanto, un pie tam par velti, FK Liepāja pieder Liepājas pašvaldībai. Un šeit jau ir ļoti daudz jautājumu Liepājas pašvaldībai. Piemēram, kā šī salašņu banda izmanto pilsētas nosaukumu uz kuru patents pieder Liepājas pašvaldībai? Vai šī salašņu banda par to ir samaksājusi? Utt.
Tā infrastruktūras izmantošana ir kapeikas. Mums JFK Ventspils 2024.g. budžets ir 212 000 eur. visu šo summu finansē pašvaldība (ieskaitot bērnu sporta skolu). Kas tad tur ietilpst tajā infrastruktūrā? Sen uzceltas tribīnes vienā laukuma malā? Parastas ģērbtuves ar dušu un labierīcībām + siltais ūdens? Katoļu ielas sintētiskais laukums kur iesāk sezonu kamēr dabīgais zāliens nav gatavs lietošanai?
Hramovs var pateikt - labi - neesat ar mieru kā ieguldu naudu iekš FK Liepāja - tad pārceļos un sāku ieguldīt naudu projektā FK Jūrmala (Slokas stadions pat varbūt infrastruktūras ziņā ir pievilcīgāks nekā ''Daugavas'' stadions Liepājā). Un tu man gribi pateikt, ka Liepājas pašvaldība ir gatava maksāt klubam algas tādā līmenī, lai varētu cīnīties par vismaz eirokausu ceļazīmi?

  +2 [+] [-]

, 2024-06-24 13:46, pirms 4 dienām
Ar pašvaldības finansējumu un normālu treneri nevis bandītu Liepāja bija čempioni!

  +1 [+] [-]

, 2024-06-24 15:22, pirms 4 dienām
Iesildīšanās pirms 2.puslaika ir sena prakse. Mēs augstākās supelīgas spēlēs vieneē ja bija slikti laika apstākļi ierāvām 100gr.

  +2 [+] [-]

, 2024-06-24 17:05, pirms 4 dienām
Ambrē rakstīja: Tā infrastruktūras izmantošana ir kapeikas. Mums JFK Ventspils 2024.g. budžets ir 212 000 eur. visu šo summu finansē pašvaldība (ieskaitot bērnu sporta skolu). Kas tad tur ietilpst tajā infrastruktūrā? Sen uzceltas tribīnes vienā laukuma malā? Parastas ģērbtuves ar dušu un labierīcībām + siltais ūdens? Katoļu ielas sintētiskais laukums kur iesāk sezonu kamēr dabīgais zāliens nav gatavs lietošanai?
Hramovs var pateikt - labi - neesat ar mieru kā ieguldu naudu iekš FK Liepāja - tad pārceļos un sāku ieguldīt naudu projektā FK Jūrmala (Slokas stadions pat varbūt infrastruktūras ziņā ir pievilcīgāks nekā ''Daugavas'' stadions Liepājā). Un tu man gribi pateikt, ka Liepājas pašvaldība ir gatava maksāt klubam algas tādā līmenī, lai varētu cīnīties par vismaz eirokausu ceļazīmi?
Nezinu kā tur ar Slokas stadiona infrastruktūru, bet zinu to, ka LFF regulāri izvēlās Liepājas Daugavas stadionu, lai tur ik pa laikam aizvadītu savas spēles visu līmeņu Latvijas izlases. Un tas ir vispārzināms reāls fakts, kurš liecina, ka Liepājas Daugavas stadions ir labā līmenī.
Ja Hramovs izvēlētos ar šo klubu, protams, bez nosaukuma, kurā ir vārds Liepāja, pārcelties uz citu Latvijas pilsētu, tad ir gauži maz tādu cilvēku kuri par to nožēlas asaras birdinātu. Ne tikai starp neitrāliem līdzjutējiem no visas Latvijas, bet arī paši liepājnieki. Diemžēl, bet Hramovs jr.&Kamazs ir noveduši Liepājas futbola piramīdas virsotnes pro klubu līdz tādam kliņķim, ka liepājniekiem, kuri fano par Liepājas futbolu, par to ir milzīgs kauns. Ņemot vērā Liepājas futbola tradīcijas un panākumus.
Es vienmēr būšu pirmais, kurš nekad neatbalstīs naudas piešķiršanu pro futbola klubam no pašvaldību budžetiem, jo pašvaldībām ir ļoti daudz būtiskākas lietas, kuras tām ir jāfinansē. Naudu var dot tikai un vienīgi bērnu, jauniešu un junioru futbola attīstībai.
Un, kā jau rakstīju, tad pilnīgs aplams ir viena sponsora modelis Latvijas komandu spēļu sportā. Par labu piemēru var kalpot Šveices hokeja klubi, kuriem spēļu formas no vienas vietas ir nošūtas ar dažādu sponsoru reklāmām. Tas liecina, ka šie hokeja klubi strādā ar ļoti plaša vēriena sponsorēšanas konceptu, un nekoncentrējas uz vienu sponsoru. Kāpēc gan LFV klubi nevarētu tieši tāpat rīkoties? Jā, klubu menedžmentam tādējādi ir daudz aktīvāk jāstrādā valsts un pašvaldību biznesa aprindās, bet tādējādi rezultāti var būt daudz pozitīvāki.

  +1 [+] [-]

, 2024-06-24 22:21, pirms 4 dienām
Ivars Zvirgzdiņš rakstīja: Nezinu kā tur ar Slokas stadiona infrastruktūru, bet zinu to, ka LFF regulāri izvēlās Liepājas Daugavas stadionu, lai tur ik pa laikam aizvadītu savas spēles visu līmeņu Latvijas izlases. Un tas ir vispārzināms reāls fakts, kurš liecina, ka Liepājas Daugavas stadions ir labā līmenī.
Ja Hramovs izvēlētos ar šo klubu, protams, bez nosaukuma, kurā ir vārds Liepāja, pārcelties uz citu Latvijas pilsētu, tad ir gauži maz tādu cilvēku kuri par to nožēlas asaras birdinātu. Ne tikai starp neitrāliem līdzjutējiem no visas Latvijas, bet arī paši liepājnieki. Diemžēl, bet Hramovs jr.&Kamazs ir noveduši Liepājas futbola piramīdas virsotnes pro klubu līdz tādam kliņķim, ka liepājniekiem, kuri fano par Liepājas futbolu, par to ir milzīgs kauns. Ņemot vērā Liepājas futbola tradīcijas un panākumus.
Es vienmēr būšu pirmais, kurš nekad neatbalstīs naudas piešķiršanu pro futbola klubam no pašvaldību budžetiem, jo pašvaldībām ir ļoti daudz būtiskākas lietas, kuras tām ir jāfinansē. Naudu var dot tikai un vienīgi bērnu, jauniešu un junioru futbola attīstībai.
Un, kā jau rakstīju, tad pilnīgs aplams ir viena sponsora modelis Latvijas komandu spēļu sportā. Par labu piemēru var kalpot Šveices hokeja klubi, kuriem spēļu formas no vienas vietas ir nošūtas ar dažādu sponsoru reklāmām. Tas liecina, ka šie hokeja klubi strādā ar ļoti plaša vēriena sponsorēšanas konceptu, un nekoncentrējas uz vienu sponsoru. Kāpēc gan LFV klubi nevarētu tieši tāpat rīkoties? Jā, klubu menedžmentam tādējādi ir daudz aktīvāk jāstrādā valsts un pašvaldību biznesa aprindās, bet tādējādi rezultāti var būt daudz pozitīvāki.
Es gan zinu, kas ir ar Slokas stadionu un tur arī ir notikušas U-19 izlases spēles utt., bet 2027.g. Slokas stadions uzņems U-17 Eiropas čempionāta spēles (tāpēc tur līdz 2027.g. tiks uzlikts EUFA standartiem atbilstošs mākslīgais apgaismojums - tas pats arī notiks Jelgavā) līdz ar to Slokas stadions un Zemgales olimpiskā centra stadions praktiski kļūs oficiāli par UEFA 2.kategorijas stadioniem..
Gribi redzēt kāds izskatās futbola klubs bez Hramova investīcijām un naudas? Atbrauc pie mums uz Ventspili un paskaties - JFK Ventspils ir ideāls piemērs tavai idejai par klubu, ko uztur pašvaldība - pēc tam, kad puiši ir izlēmuši kur doties studēt viņi pamet pilsētu, un tad notiek tā saucamā piespiedu paaudžu maiņa komandā (visu laiku spēlē vietējie - izņemot 2024.g. sezonu, kad tik tiešām ir ieradušies 4x leģionāri kuru dēļ JFK Ventspils šobrīd turās virs ūdens turnīra tabulā). 2023.g. sezonā bieži izbraukuma spēlēs JFK Ventspils vispār brauca ar 4x rezervistiem - nē ne jau puišu, kas spēlē nebūtu, bet gan trūkst, kas spēj spēlēt atbilstošā līmenī (pirms gada aizbruaca projām viens no labākajiem JFK Ventspils spēlētājiem Mariss Bite - cik ir info, tad uz Norvēģiju kopā ar Kasparu Svārupu - spēlē kaut kur Norvēģijas 4.līgā un iespējams piestrādā kādā lašu audzētavā). JFK Ventspils nav pat JFK Ventspils-2 komandas, nav spēlētāju, kas pārstāvētu izlasi U-17, U-19 līmenī par augstākas raudzes spēlētājiem vispār nerunāsim.
Infrastruktūra? Viena no labākajām valstī - dabīgā zālniena stadions ar 3200 sēdvietām (zem jumta), trenažieru zāles, vieglatlētikas zāles, lai varētu uzturēt fizisko kondīciju visos gada laikos, 2x mākslīgā seguma zāliena laukumi (katoļu ielā nesen nomainīts zāliens + uzlikts daudz labāks apgaismojums + pašvaldība iedeva vēl zemi klāt, lai var tuvākajos gados izbūvēt ģērbtuves tuvāk laukumam utt.). Vienīgais, kas vēl nav ir - pilna izmēra slēgtā futbola halle.
FK Liepāja - nu vēl pirms Hramova, tad, ja nezināji - kad vēl Verpakovskis kopā ar Dobrecovu to komandu izveidoja - Jāņa Ikaunieka transfērs uz FC Metz atļāva konkrētajā sezonā ar spēlētājiem norēķināties par algām + vēl kaut, kas atlika nākamajai sezonai, pie tam tās algas nebija nekādas lielās. Pie tam tas ir tajā laikā, kad Virslīgā drīkstēja katrai komandai būt vienalicīgi laukumā 3x leģionāri.
Ko mums te Ventspilī iesākt, ja JFK Ventspils cerības noturēt komandu Nākotnes līgā balstās uz 4x leģionāriem un kādiem 3x vietējiem -iespītēties un padzīt leģionārus un izlidot uz 2.līgu?
Aplams sporta modelis? bet neviens jau neliedz ierasties ar naudas koferi 5x sponsoriem un katram ziedot sezonā 500k un veidot komandu - tikai tādu cilvēku un uzņēmumu ir tik maz, ka nepietiek pat visiem Virslīgas un Nākotnes līgas klubiem.
Tev ir zināmi cilvēki un uzņēmēji, kas grib ieguldīt profesionālajā futbolā Latvijā, bet Hramovs nevienu neņem bariņā iekš FK Liepāja? Lūdzu padod ziņu tiem investoriem, ka JFK Ventspils ir atvērti sarunām par investīcijām utt.
Atsūtīt telefona nr. un kontaktus vēlamajiem investoriem, kas ir gatavi pacelt JFK Ventspils citā līmenī?

  +1 [+] [-]

, 2024-06-24 22:38, pirms 4 dienām
Ambrē rakstīja: Es gan zinu, kas ir ar Slokas stadionu un tur arī ir notikušas U-19 izlases spēles utt., bet 2027.g. Slokas stadions uzņems U-17 Eiropas čempionāta spēles (tāpēc tur līdz 2027.g. tiks uzlikts EUFA standartiem atbilstošs mākslīgais apgaismojums - tas pats arī notiks Jelgavā) līdz ar to Slokas stadions un Zemgales olimpiskā centra stadions praktiski kļūs oficiāli par UEFA 2.kategorijas stadioniem..
Gribi redzēt kāds izskatās futbola klubs bez Hramova investīcijām un naudas? Atbrauc pie mums uz Ventspili un paskaties - JFK Ventspils ir ideāls piemērs tavai idejai par klubu, ko uztur pašvaldība - pēc tam, kad puiši ir izlēmuši kur doties studēt viņi pamet pilsētu, un tad notiek tā saucamā piespiedu paaudžu maiņa komandā (visu laiku spēlē vietējie - izņemot 2024.g. sezonu, kad tik tiešām ir ieradušies 4x leģionāri kuru dēļ JFK Ventspils šobrīd turās virs ūdens turnīra tabulā). 2023.g. sezonā bieži izbraukuma spēlēs JFK Ventspils vispār brauca ar 4x rezervistiem - nē ne jau puišu, kas spēlē nebūtu, bet gan trūkst, kas spēj spēlēt atbilstošā līmenī (pirms gada aizbruaca projām viens no labākajiem JFK Ventspils spēlētājiem Mariss Bite - cik ir info, tad uz Norvēģiju kopā ar Kasparu Svārupu - spēlē kaut kur Norvēģijas 4.līgā un iespējams piestrādā kādā lašu audzētavā). JFK Ventspils nav pat JFK Ventspils-2 komandas, nav spēlētāju, kas pārstāvētu izlasi U-17, U-19 līmenī par augstākas raudzes spēlētājiem vispār nerunāsim.
Infrastruktūra? Viena no labākajām valstī - dabīgā zālniena stadions ar 3200 sēdvietām (zem jumta), trenažieru zāles, vieglatlētikas zāles, lai varētu uzturēt fizisko kondīciju visos gada laikos, 2x mākslīgā seguma zāliena laukumi (katoļu ielā nesen nomainīts zāliens + uzlikts daudz labāks apgaismojums + pašvaldība iedeva vēl zemi klāt, lai var tuvākajos gados izbūvēt ģērbtuves tuvāk laukumam utt.). Vienīgais, kas vēl nav ir - pilna izmēra slēgtā futbola halle.
FK Liepāja - nu vēl pirms Hramova, tad, ja nezināji - kad vēl Verpakovskis kopā ar Dobrecovu to komandu izveidoja - Jāņa Ikaunieka transfērs uz FC Metz atļāva konkrētajā sezonā ar spēlētājiem norēķināties par algām + vēl kaut, kas atlika nākamajai sezonai, pie tam tās algas nebija nekādas lielās. Pie tam tas ir tajā laikā, kad Virslīgā drīkstēja katrai komandai būt vienalicīgi laukumā 3x leģionāri.
Ko mums te Ventspilī iesākt, ja JFK Ventspils cerības noturēt komandu Nākotnes līgā balstās uz 4x leģionāriem un kādiem 3x vietējiem -iespītēties un padzīt leģionārus un izlidot uz 2.līgu?
Aplams sporta modelis? bet neviens jau neliedz ierasties ar naudas koferi 5x sponsoriem un katram ziedot sezonā 500k un veidot komandu - tikai tādu cilvēku un uzņēmumu ir tik maz, ka nepietiek pat visiem Virslīgas un Nākotnes līgas klubiem.
Tev ir zināmi cilvēki un uzņēmēji, kas grib ieguldīt profesionālajā futbolā Latvijā, bet Hramovs nevienu neņem bariņā iekš FK Liepāja? Lūdzu padod ziņu tiem investoriem, ka JFK Ventspils ir atvērti sarunām par investīcijām utt.
Atsūtīt telefona nr. un kontaktus vēlamajiem investoriem, kas ir gatavi pacelt JFK Ventspils citā līmenī?
Es nezinu, un godīgi sakot arī galīgi neinteresē, kas jums tur V-pilī notiek futbola kontekstā.
Attiecībā uz FK Liepāja sastāva formēšanu, tad atliek tikai paskatīties uz Grobiņa/LFS sastāvu, kurš par 85% sastāv no liepājniekiem, kuri labprāt pārstāvētu Liepāju, bet viņiem dzimtās pilsētas komandā vieta neatrodas. Vel virkne labu Liepājas futbola audzēkņu spēlē FK Tosmare sastāvā 2. līgā. Spēlē šai klubā, jo viņiem futbols vairs nav maizes darbs, bet tikai hobijs. Tomēr pie noteiktiem apstākļiem un regulāriem treniņiem tie spētu atgriezties LFV komandu sastāvos.
Nevienam Liepājā nav noslēpums, ka Hramovs nopirka FK Liepāja kā rotaļlietu savam dēlam, kuram už ļoti gribās tēlot kruto futbola funkcionāru, bet absolūti nav sapratnes par to kas jādara. Kamēr FK Liepāja pastāvēs šī Hramovu ģimenes shēma, un plus vel Kamazs, tikmēr ir bezjēdzīgi ir runāt/rakstīt par vel kādu sponsoru piesaisti šim klubam. Neviens normāls uzņēmējs tajā purvā nemetīs savu naudu. Un, kā jau rakstīju Geralt of Rivia- vai vel kād(i)s gribētu FK Liepāja finansēt paņemot savā paspārnē, mēs varētu uzzināt tikai tad, ja Hramovs izliktu šo klubu pārdošanā. Par cik tas nav noticis, tad par šo tēmu nav pat vērts diskutēt, jo uzņēmēju vidē nav laika un vēlmes domāt par to kā būtu, ja būtu.

  +1 [+] [-]

, 2024-06-25 00:53, pirms 4 dienām
Ivars Zvirgzdiņš rakstīja: Es nezinu, un godīgi sakot arī galīgi neinteresē, kas jums tur V-pilī notiek futbola kontekstā.
Attiecībā uz FK Liepāja sastāva formēšanu, tad atliek tikai paskatīties uz Grobiņa/LFS sastāvu, kurš par 85% sastāv no liepājniekiem, kuri labprāt pārstāvētu Liepāju, bet viņiem dzimtās pilsētas komandā vieta neatrodas. Vel virkne labu Liepājas futbola audzēkņu spēlē FK Tosmare sastāvā 2. līgā. Spēlē šai klubā, jo viņiem futbols vairs nav maizes darbs, bet tikai hobijs. Tomēr pie noteiktiem apstākļiem un regulāriem treniņiem tie spētu atgriezties LFV komandu sastāvos.
Nevienam Liepājā nav noslēpums, ka Hramovs nopirka FK Liepāja kā rotaļlietu savam dēlam, kuram už ļoti gribās tēlot kruto futbola funkcionāru, bet absolūti nav sapratnes par to kas jādara. Kamēr FK Liepāja pastāvēs šī Hramovu ģimenes shēma, un plus vel Kamazs, tikmēr ir bezjēdzīgi ir runāt/rakstīt par vel kādu sponsoru piesaisti šim klubam. Neviens normāls uzņēmējs tajā purvā nemetīs savu naudu. Un, kā jau rakstīju Geralt of Rivia- vai vel kād(i)s gribētu FK Liepāja finansēt paņemot savā paspārnē, mēs varētu uzzināt tikai tad, ja Hramovs izliktu šo klubu pārdošanā. Par cik tas nav noticis, tad par šo tēmu nav pat vērts diskutēt, jo uzņēmēju vidē nav laika un vēlmes domāt par to kā būtu, ja būtu.
Tu runā par FK Liepāja it kā viņiem būtu atņemta kaut kāda čempionu dinastijas paaudze. 2015.g. kad FK Liepāja vienīgo reizi kļuva par Virslīgas čempioniem, tad konkurence maigi izsakoties bija smieklīga - parādos slīgstošs Skonto FC, ar vektoru uz leju ejošs FK Ventspils, FK Jelgava, kas spēlēja garlaicīgāko aizsardzības futbolu, FK Jūrmalas Spartaks, kas visiem palika parādā un tālāk pastarīši - Daugavpils, Metta un FB Gulbene (izmests no Virslīgas par toto skandāliem). Tad Virslīgā bija astoņas komandas. Kādus tad kalnus tie FK Liepāja audzēkņi ir gāzuši? Kopš 2015.g. FK Liepāja ar vai bez leģionāriem, bet regulāri mētājušies starp 4. - 6. vietu Virslīgas tabulā.
Es tev JFK Ventspils pieminu tāpēc, ka ja vēlies, lai FK Liepāja ir stabila Nākotnes līgas komanda, tad turpini cerēt, ka Hramovs aizmies projām no kluba, tad tava kvēlākā vēlme piepildīsies! Tu man piemini Grobiņas SC - jā man patīk tā komanda, bet laikam neskatījies pēdējo spēli viņu kur atzina pilnīgu sakāvi pret Riga FC ar 0:6. Grobiņas SC bez Viktora Dobrecova pazudīs, ja neatradīsies kāds sponsors/sponsori, kas spēj ar finansēm noturēt spēlētājus, vai piesaistīt trenera palīgus utt.

     [+] [-]

, 2024-06-25 15:20, pirms 3 dienām
Liepājā taču jau ir pašvaldības uzturēta futbola komanda - Liepājas Futbola Skola. Puiši iet līderos 3.līgas Rietumu zonā ar ļoti labām izredzēm tikt nākamgad otrajā līgā.