Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:136, Did:0, useCase: 3

"Olympiacos" pārpērk TTT saspēles vadītāju

Māris Noviks
Māris Noviks @MarisNoviks

"Olympiacos" pārpērk TTT saspēles vadītāju
Kaira Lamberte 2023. gada 29. novembrī. Foto: EuroCup Women

Basketbola kluba "TTT Rīga" bijusī saspēles vadītāja Kaira Lamberte 2025. gada sezonā pārstāvēs Grieķijas čempioni "Olympiacos SFP". Klubs oficiāli pāreju vēl nav izziņojis.

Latvijas un Grieķijas čempiones 2024. gada sezonā tikās četras reizes. Visas tikšanās beidzās ar Mārtiņa Gulbja un Valda Razumovska trenētās komandas uzvarām, tai skaitā rīdzinieces divas reizes svinēja panākumu Miera un Draudzības stadionā.

Starpsezonā “Olympiacos” mēģināja iepirkties Rīgā, tostarp piedāvāja līgumu Mārtiņam Gulbim. Latviešu treneris izvēlējās “VEF Rīga” piedāvājumu. Viņš nebija vienīgais “sarkano” mērķis – Grieķijas čempione vēlējās iegūt arī TTT saspēles vadītāju.

Kaira Lamberte palīdzēja rīdziniecēm sasniegt Eiropas kausa ceturtdaļfinālu, kā arī izcīnīt 10 uzvaras pēc kārtas. Aizsardze 12 spēlēs vidēji 33.2 minūtēs guva 15.4 punktus, izcīnīja 5.4 atlēkušās bumbas un izdarīja 6.3 rezultatīvas piespēles.

“BioSil” Sieviešu Baltijas basketbola līgā Lamberte 20 spēlēs vidēji 21:09 minūtēs atzīmējās ar 9.8 punktiem. Saspēles vadītājas rēķinā 5.3 rezultatīvas piespēles un 2.8 pārķertas bumbas, kā arī 42.3% precizitāte trīspunktu metienos.

Maijā un jūnija sākumā Lamberte pārstāvēja Meksikas klubu “Adelitas”. Aizsardze mācījās “Duke” universitātē, bet piektajā studiju gadā izmantoja iespēju pārstāvēt “Texas” vienību.