Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:372, Did:0, useCase: 3

Ņikitina ar valsts rekordu 50m tauriņstilā tūlīt aiz pusfināla Eiropas čempionātā

Ivars Bācis
Ivars Bācis

Ņikitina ar valsts rekordu 50m tauriņstilā tūlīt aiz pusfināla Eiropas čempionātā
Gabriela Ņikitina. Foto: Latvijas peldēšanas federācija.

Gabriela Ņikitina, labojot sev piederējušo vien 9 dienu veco valsts rekordu un nosprintojot priešpeldējumos 50m tauriņstilā 26,65 sekundēs, Budapeštā notiekošajā Eiropas čempionātā peldēšanā 49 dalībnieču vidū izcīnīja 19.vietu un sasniedza Latvijas labāko rezultātu šajā čempionātā, četrām sekundes simtdaļām pietrūkstot līdz pusfinālam. Arina Sisojeva, atpaliekot no valsts rekorda 0,12 sekundes, 50m brasā 51 dalībnieces vidū ieguva 33.vietu.

Ņikitina jau trešo reizi četru nedēļu laikā laboja Latvijas rekordu 50m tauriņstilā, turklāt atšķirībā no iepriekšējām divām tas tika izdarīts nevis par tik īsā distancē raksturīgajām dažām simtdaļām, bet par dažām sekundes desmitdaļām. Pirms deviņām dienām Ķīpsalas peldbaseinā sasniegto rekordu Gabriela uzlaboja par 0,22 sekundēm, un tas tagad ir 26,65 sekundes. (770 FINA punkti). Ņikitina izcīnīja 19.vietu, bet Latvijas rekorda atkārtojums viņu ierindotu 27.vietā. Pamatīgais valsts rekorda uzlabojums mūsu peldētāju ļoti pietuvināja pusfinālam, no kura šķīra nieka četras sekundes simtdaļas, iegūstot rezervistes statusu. Ieva Maļuka, kura startēja vienā peldējumā ar Ņikitinu, 50m tauriņstilā nopeldēja 27,87 sekundēs un ieņēma 42.vietu. Pārliecinoši ātrākā, tuvākās apsteidzot par vairāk nekā pussekundi, bija francūziete Melānija Henike (25,30).

Arina Sisojeva bija tuvu sev piederošajam valsts rekordam (32,00), kas uzstādīts pirms diviem gadiem turpat Budapeštā, un uzrādīja 33.laiku (32,12), sasniedzot savu labāko vietu Eiropas čempionātā un 0,66 sekundēm pietrūkstot līdz pusfinālam. Ar jaunu čempionātu un arī pasaules junioru rekordu (29,50), vienīgajai nopeldot ātrāk par 30 sekundēm, labākā kvalifikācijā bija 16 gadus vecā itāliete Benedeta Pilato.