Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:742, Did:0, useCase: 3

U18 izlases aizsargs Tumānovs: "Šī ir sirreāla sajūta"

Rolands Eliņš

U18 izlases aizsargs Tumānovs: "Šī ir sirreāla sajūta"
Foto; Steve Kingsman/HHOF-IIHF Images

Pasaules čempionātā hokejā U18 izlasēm Latvijas jaunie hokejisti ar uzvaru pār Slovākiju šodien garantēja vietu ceturtdaļfinālā, sasniedzot savu lielāko panākumu šī turnīra vēsturē. Latvijas izlases aizsargs Miks Tumānovs pēc spēles preses pārstāvjiem izteicās, ka sajūtas ir sirreālas, bet ir arī vēlme parādīt, ka iespējams pārvarēt arī ceturtdaļfināla kārtu.

„Šī ir sirreāla sajūta,” pēc uzvaras pār Slovākiju IIHF mājaslapā citēts Latvijas izlases aizsargs Miks Tumānovs. „Mēs cīnījāmies. Mēs vēlējāmies to paveikt un mēs neapstājāmies. Šis ir īpašs panākums, patiešām īpašs.”

„Noteikti domāju, ka ceturtdaļfinālā mēs būsim pastarīši,” sacīja Tumānovs. „Neviens nedomā, ka mēs varētu tikt vēl tālāk, taču centīsimies pierādīt pretējo.”

„Vai šī bija svarīgākā un emocionālākā uzvara manā karjerā? Svarīgākā noteikti. Pati visgrūtākā gan varbūt nē,” Tumānovs smaidīja. „Mums bija ļoti labs noskaņojums, cīņasspars bija vienkārši nereāls, un arī vārtsargs pavilka. Noteikti jūtamies droši, kad Artūrs stāv vārtos.”

Savukārt Latvijas U18 izlases otro vārtu autors Ralfs Jevdokimovs norādīja, ka pēc spēles viņam ir neticamas sajūtas: „Mēs izjutām visas Latvijas nācijas atbalstu. Mans vārtu guvums? Vārtu priekšā bija pamatīga cīņa. Ripa atleca pie manis, varēju izdarīt metienu un guvu kārtīgus darba vārtus.”

„Visi šobrīd ļoti priecājas. Visi smagi strādājām, lai būtu šeit, visi centāmies, visi strādāja uz 100% - tieši tā arī šīs grūtās uzvaras rodas,” sacīja Jevdokimovs. „Vakar un šodien ar treneriem pārrunājām visas lietas un sapratām, kas ir jāuzlabo, un tiešām domāju, ka aizvadījām vienu no savām labākajām spēlēm.”

Jevdokimovs gan arī piesauca apstākli, ka Slovākijai vakar bija smaga spēle ar zviedriem, kamēr Latvijas izlasei bija brīvdiena: „Taču mēs arī bijām pārāki dažos spēles elementos, divcīņās. Neviens nepadevās.”

Tikmēr Slovākijas izlases kapteinis Olivers Turans atzina sakāvi: „Mums jāaizmirst par šo spēli, par visām grupu turnīra spēlēm, jāiztīra savas galvas un pārspēlēs par vietu elitē jāsāk jauns turnīrs. Mēs ļoti vēlējāmies šodien uzvarēt, taču neiemetām nevienus vārtus. Bez vārtu guvumiem uzvarēt nevar. Latvijai tikmēr izdevās divreiz iemest visai veiksmīgā veidā. Taču uzvarēt mēs patiešām ļoti gribējām.”

Latvija, kas joprojām ir vienīgā PČ dalībniece bez realizēta vairākuma šajā turnīrā, ceturtdaļfinālā sacentīsies ar Kanādu vai Čehiju. Savukārt Slovākijas pretiniece pārspēlēs būs Šveice vai Somija. „Tās būs smagas spēles, vienalga pret Somiju vai Šveici. Mums jācenšas nepieļaut pārāk daudz kļūdu un parādīt savu labāko sniegumu,” teica Turans.

Slovākijas U18 izlase elitē spēlē visu laiku kopš 2011. gada.

Izmantotie resursi:
https://www.iihf.com/en/events/2019...

     [+] [-]

, 2019-04-22 21:55, pirms 5 gadiem
Turans ļoti prātīgs puisis izklausās.