Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:261, Did:0, useCase: 3

Autors: Jānis Celmiņš

Kuldam piespēle, "Sibir" panāk līdzsvaru; Dārziņa "Ak Bars" - 2-0

Kuldam piespēle, "Sibir" panāk līdzsvaru; Dārziņa "Ak Bars" - 2-0
Artūrs Kulda
Foto: hcsibir.ru

Ar rezultatīvu piespēli Kontinentālās Hokeja līgas (KHL) izslēgšanas spēlē izcēlies Latvijas izlases aizsargs Artūrs Kulda, sekmējot sevis pārstāvētas Novosibirskas „Sibir” vienības minimālu uzvaru (1:0) pār Georgija Pujaca Omskas „Avangard”.

Pirajā abu komandu savstarpējā spēlē Omskā mājinieki būtībā sarāva gabalos „Sibir” komandu. Omskieši pirmajā mačā realizēja 4 no 7 iespējām spēlēt skaitliskajā vairākumā, bet savus vārtus saglabāja neskartus, svinot panākumu ar 5:0.

Otrā mača likteni izšķīra viens vārtu guvums, kurā rezultatīvi asistēja arī Latvijas izlases aizsargs Artūrs Kulda. Komandai spēlējot skaitliskajā vairākumā, vienīgos vārtus „Sibir” labā guva Ņikita Zaicevs spēles 38. minūtē. Georgijs Pujacs "Avangard" rindās spēlei pieteikts nebija.

Kulda kopumā uz ledus pavadīto 20 ar pusi minūšu laikā (otrs lielākais spēles laiks komandā) pa pretinieku vārtiem meta reizi.

Sērijā rezultāts pēc divām spēlēm nu kļuvis neizšķirts – 1:1.

Naidžels Dous gūst četrus vārtus

Neizšķirts rezultāts pēc otrās spēles kļuvis arī Ufas „Salavat Yuleav” un Magņitogorskas „Metallurg” komandu duelī, kura otrajā mačā metalurgi prata revanšēties Ufas komandai par zaudējumu pirmajā abu komandu cīņā. Abus vārtus gūstot mača otrajā trešdaļā (Aleksandrs Koroļuks un Sergejs Mozjakins) „Metallurg” hokejisti mačā uzvarēja ar 2:0, bet sērijā panāca 1:1.

Tikmēr jau otro uzvaru sērijā svinējuši Astanas „Baris” hokejisti, kuri šovakar viesos atkārtoti pieveica Čeļabinskas „Traktor” vienību – 5:3. Četras no piecās ripām „Traktor” vārtos iemeta kanādietis Naidžels Dous.

Dārziņš un "Ak Bars" panāk 2-0

Otro uzvaru sērijā šodien izcīnījusi arī Laura Dārziņa pārstāvētā Kazaņas "Ak Bars" komanda, kas savā laukumā atkārtoti pieveikusi Ņižņekamskas "Neftekhimik" vienību - 3:0. Ļoti nervozā un aizraujošā cīņā laukuma saimnieki visus trīs vārtus guva noslēdzošajā spēles trešdaļā. Pēc abu pirmo vārtu guvumiem (Niko Kapanens un Nikolajs Žerdevs) tiesnešiem nācās vērot video atkārtojumus, bet trešo ripu Iļja Ņikuļins jau raidīja tukšos viesu vārtos. Mača gaitā par sitienu ar nūju līdz spēles beigām tika noraidīts "Neftekhimik" vārtsargs Mets Daltons.

Lauris Dārziņš spēlēja "Ak Bars" komandas trešajā maiņā, uz ledus pavadīja 11 minūtes un 26 sekundes, pa pretinieku vārtiem meta reizi, bet pie rezultativitātes punktiem šoreiz netika.


Nikolajs Jeļisejevs. Foto: Kaspars Volonts/dinamoriga.lv
43

LHF noraidījusi Jelisejeva pāreju uz okupantu līgas klubu ''Admiral''

Latvijas Hokeja federācija (LHF) noraidījusi uzbrucēja Nikolaja Jelisejeva pāreju uz okupantu līgas klubu Vladivostokas ''Admiral'', teikts federācijas paziņojumā.
Osi Vēnenens. Foto: Petteri Paalasmaa/All Over Press
73

Somu hokejists: "Krimai vajadzēja atvērt acis. Man kauns par mūsu naivumu"

2016. gadā karjeru noslēgušais somu hokejists Osi Vēnenens pēdējās divas sezonas aizvadīja Kontinentālās hokeja līgas (KHL) klubā Helsinku "Jokerit". Viņš atzinis, ka dzīvojis burbulī, kuram vajadzēja plīst jau pēc Krimas okupācijas, nevis tikai tagad.
Jānis Kalniņš. Foto: Växjö Lakers
138

LHF noraida "Amur" pieprasījumu Kalniņa pārejai

Latvijas Hokeja federācija (LHF) centrālajā transfēru sistēmā saņēma pieprasījumu apstiprināt Jāņa Kalniņa pāreju uz Krievijas komandu Habarovskas "Amur" un uzreiz šo pieprasījumu noraidīja, portālam Sportacentrs.com šodien apstiprināja LHF ģenerālsekretārs. Pēc IIHF noteikumiem LHF gan nav tiesīga to darīt, tāpēc jārēķinās ar to, ka IIHF pati apstiprina Kalniņa pievienošanos "Amur", taču tiek cerēts, ka IIHF izpratīs LHF situāciju un neuzliks sankcijas.