Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:133, Did:0, useCase: 3

Treneris Perasovičs pamet Eiropas kausa čempioni "Valencia"

Andrejs Siliņš

Treneris Perasovičs pamet Eiropas kausa čempioni "Valencia"
Velimirs Perasovičs
Foto: AFP/Scanpix

Horvātu basketbola speciālists Velimirs Perasovičs neturpinās darbu ar spāņu klubu "Valencia", ar ko pagājušajā sezonā izcīnīja ULEB Eiropas kausa čempiontitulu, bet šajā sezonā rezultātu bijuši mainīgi.

49 gadus vecais Perasovičs, kurš savulaik spēlētāja karjeras laikā trīs reizes izcīnīja Eirolīgas čempiontitulus, pie "Valencia" stūres bija no 2012. gada janvāra. Pagājušajā sezonā Perasovičs aizveda komandu līdz Spānijas ACB līgas pusfinālam un Eiropas kausa čempiontitulam, kas garantēja šosezon vietu Eirolīgā.

Atgriešanās Eiropas prestižākajā klubu turnīrā izdevās daļēji - trīs uzvaras desmit regulārā turnīra spēlēs un vieta ārpus Top16 turnīra. Eiropas kausa Last32 turnīrs sākts negatīvi - viena uzvara trīs spēlēs. Šonedēļ "Valencia" zaudēja "CSU Asesoft Ploeisti", kas bija pirmā rumāņu komandas uzvara pār spāņu komandu kopš 1973. gada. Šis zaudējums pielika punktu Perasoviča gaitām Valensijā. Par galveno treneri pagaidām iecelts līdzšinējais asistents Karless Durans. \

Perasovičs trenera karjeru uzsāka 2003. gadā, sezonu vadot horvātu "Split". Jau pēc gada horvāts pārcēlās uz Spānijas "Seville", bet 2005. gadā kļuva par "Caja Laboral" galveno treneri. Divus gadus vēlāk Perasovičs pievienojās Madrides "Estudiantes", bet no 2008. gada divas sezonas atkal pavadīja mājās pie "Cibona" stūres. 2010./2011. gada sezonā treneris vadīja Stambulas "Anadolu Efes", bet no 2012. gada bija pie "Valencia" stūres.

Perasoviča pirmajā sezonā Valensijas vienībā spēlēja arī Latvijas valstsvienības uzbrucējs Rihards Kuksiks. Tāpat divas reizes valensieši Eiropas kausa izcīņā 2012. un 2013. gada februāros viesojās Latvijā, lai ULEB Eiropas kausa spēlē tiktos ar Rīgas VEF.

Šobrīd Spānijas ACB līgā "Valencia" atrodas sestajā vietā, bet sestdien tiksies ar "UCAM Murcia".

     [+] [-]

, 2015-01-22 19:44, pirms 9 gadiem
uz VEF