Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:6, Did:0, useCase: 3

Tenisa savienības ģenerālsekretārs: "Mums ir jālepojas arī ar Štrombahu"

Gatis Druvietis
Gatis Druvietis

Tenisa savienības ģenerālsekretārs: "Mums ir jālepojas arī ar Štrombahu"
Jānis Mellups un LTS prezidents Ernests Gulbis. Foto: Latvijas Tenisa savienība

Sarunājoties ar Sportacentrs.com portālu, Latvijas Tenisa savienības (LTS) ģenerālsekretārs Jānis Mellups atklāj, ka aizvadītajā gadā organizācijai izdevies izpildīt izvirzītos uzdevumus. Galvenais akcents jāliek uz jaunās paaudzes attīstīšanu, lai nākotnē būtu vēl vairāk augsta līmeņa sasniegumu.

Pērn rudenī ievēlētais ģenerālsekretārs aizvadījis savu pirmo pilno gadu šajā amatā. "Esmu ļoti apmierināts ar šo gadu, bet, protams, skatoties uz priekšu, gribas daudzas lietas darīt vēl labāk," atzīst Jānis Mellups. "Izpildījām pilnīgi visu, ko bijām minējuši mūsu vīzijā. Esam uzlikuši akcentus uz bērnu/jauniešu tenisu un masveidību. Visas izlases aizsūtījām uz Eiropas čempionātiem visās vecuma grupās. LTS šogad rīkoja kausa posmus, kas ir līdz šim nebijis projekts. Atjaunojām klubu čempionātu un organizējām arī veterānu čempionātu. Skatoties uz jauno sezonu, gribas realizēt nebijušus projektus un vēl vairāk attīstīt augstu sasniegumu sportu, kā arī pievērst lielāku uzmanību bērnu attīstībai un izaugsmei, tostarp caur Ernesta Gulbja stipendiju fondu. Galvenā vīzija uz nākamo gadu - izpildīt to pašu, ko šogad, un paveikt līdz šim nedarītās lietas."

Medijos tikmēr tradicionāli galvenais akcents ir uz augsta līmeņa sasniegumiem. "Mūsu sporta veidā ir augsta līmeņa sasniegumi, ko noteikti novērtējam. Latvijas tenisā neatsverams ieguldījums ir Aļonai Ostapenko [WTA 13.], kura jau daudzus gadus turas tenisa pašā elitē. Izaugsme ir Darjai Semeņistajai [WTA 140.]. Anastasija Sevastova atsākusi tenisistes gaitas pēc bērna piedzimšanas. Vīriešu izlase izcīnīja lielisku uzvaru Deivisa kausa mačā Honkongā. Nevar teikt, ka augstu sasniegumu sports mums stāv uz vietas," norāda vadošais funkcionārs. "Lai rastos vēl vairāk sasniegumu, lielākais akcents jāliek uz jauniešiem un junioriem. Ļoti gribas, lai LTS būtu kā lielākais palīgs tiem sportistiem, kuri izvēlējušies šo grūto ceļu uz profesionālo tenisu - tas ir galvenais mērķis nākamajiem gadiem. Nav tik daudz tādu spēlētāju, kuri iet līdz galam uz augšu, jo ir milzīga konkurence un lielas izmaksas."

Latvijas vīriešu tenisā šovasar izvirzījās jauns pirmais numurs. Gada sākumā Roberts Štrombahs bija pasaules #484, bet tagad ieņem 345. vietu ATP rangā. "Vīriešu tenisā Latvijas sabiedrība ir diezgan izlutināta ar Ernesta Gulbja panākumiem, jo savulaik viņš bija pat "top 10". Roberts Štrombahs gadu pabeidz "top 350". Radies tāds stereotips, ka "top 200-300" spēlētājs relatīvi ir nekas īpašs. Bet pēc 30 gadiem tenisā varu teikt tā - ja salīdzina ar citu sporta veidu, viņš ir kā augsta līmeņa NBA basketbolists. Līdz ar to mums jālepojas ar tādiem spēlētājiem kā Roberts," atzīst ģenerālsekretārs.

24 gadīgais Štrombahs pagaidām spēlē "čelendžeru" līmenī. "Jā, bet mums viņam ir jādod laiks. Šis bija viens no pirmajiem gadiem, kad viņš uzvarēja arī "top 150" spēlētājus," saka Mellups. "Tas lielākais akcents ir uz viņa neatlaidību un ģimenes mērķtiecību, ejot uz priekšu. Arī no LTS puses mēģinām palīdzēt, cik vien varam. Roberts liek kopā finansējumu no visām iespējamām vietām, spēlējot gan klubu čempionātos, gan ļoti daudzos turnīros, lai varētu izdzīvot."

  +1 [+] [-]

, 2023-12-21 08:01, pirms 4 mēnešiem
Galvenais lai paceltu kortiem īres maksas,lai visādi pusbagātie netiek. Nabagus jau sen izdzina no zālēm!

     [+] [-]

, 2023-12-21 08:09, pirms 4 mēnešiem
sinogli rakstīja: Nabagus jau sen izdzina no zālēm!
Tā nebija.

  +2 [+] [-]

, 2023-12-21 09:11, pirms 4 mēnešiem
sinogli rakstīja: Galvenais lai paceltu kortiem īres maksas,lai visādi pusbagātie netiek. Nabagus jau sen izdzina no zālēm!
Vai tad LTS regulē cenas tenisa hallēm? Drīzak LTS vajadzētu kaut kā perspektīviem bērniem nokompensēt daļu maksas par tenisa haļļu izmantošanu.

     [+] [-]

, 2023-12-21 10:14, pirms 4 mēnešiem
teniss bijis ir un būs bagāto sporta veids

     [+] [-]

, 2023-12-21 10:39, pirms 4 mēnešiem
Mažoru sports

  +1 [+] [-]

, 2023-12-21 14:41, pirms 4 mēnešiem
Lepojos ar Štrombahu!

  +1 [+] [-]

, 2023-12-21 22:10, pirms 4 mēnešiem
Neesmu bagats, bet tenisu nereti uzspeleju amatieru limeni