Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:269, Did:0, useCase: 3

Cīņa par trijnieku un astotnieku

Dāvis Dedumets
Dāvis Dedumets

Cīņa par trijnieku un astotnieku
Vai šoreiz Ogres florbolisti spēs izturēt vairāk kā 50 minūtes cīņā pret "Kurši/Ekovalis"?
Foto: Floorball.lv

Šodien tiks aizvadītas četras spēles Elvi vīriešu florbola čempionātā. Ja abas līdervienības savu maču aizvadīja vakar, tad šodien būs svarīgi dueļi par trešo vietu tabulā, kā arī par vietām labāko astotniekā.

"Lielvārde/FatPipe" – "FBK Valmiera" (pulksten 17:00 Lielvārdē)

Lielvārdes komanda 12 spēlēs iekrājusi 19 punktus, atrodoties sestajā vietā turnīra tabulā. Atstarpe no labāko piecnieka ir lielāka nekā šodien iespējamais punktu krājums, līdz ar to pašreizējie čempioni pašlaik var cīnīties vien par pozīcijas saglabāšanu. Komandas rezultatīvākais florbolists ar 15 (7+8) punktiem ir Sandris Virsnītis, bet Niks Blumfelds pievienojis 13 (6+7) punktus. Tikmēr 18 gadus jaunais Juris Sandis Jēgers (10+2) ir vienīgais komandas florbolists, kurš guvis vismaz desmit vārtus. Vienība zaudējusi pēdējās trīs spēles, tiesa, divās no tām nopelnot pa punktam turnīra tabulā. Pēdējā mačā viesos pret Ulbrokas komandu pēc pirmā perioda viņi atradās vadībā, spēles vidū bija neizšķirts, bet mača izskaņā tika atzīts konkurentu pārākums ar 3:5. Divas piespēles tajā mačā izdarīja Sandris Virsnītis, bet par labako tika atzīts Maikls Nazarovs, kuram viena piespēle.

Ja Lielvārdes vienība zaudējusi pēdējās trīs spēles, tad valmierieši uzvaru nav izjutuši jau četrās spēlēs pēc kārtas, turklāt nenopelnot ne punktu. Tas "FBK Valmiera" komandu ar 16 punktiem 11 spēlēs jau izbīdījis ārpus labāko astotnieka, atstājot devītajā vietā. Komandas rezultatīvākais florbolists ir krievu leģionārs Pāvels Semjonovs, kurš savācis 26 (9+17) punktus. Turpat netālu ir arī Mārtiņš Broks ar 25 (20+5) punktiem. Sezonas sākumā abi florbolisti bija visa čempionāta rezultatīvākie, bet pašlaik arī šis duelis ir atkāpies no vadošajām pozīcijām. Pēdējā spēlē komanda ātri iekrāja 4:0 vadību Irlavā, taču neprata nosargāt solīdo pārsvaru, piedzīvojot zaudējumu ar 7:0. Par labāko spēlētāju valmieriešu rindās tajā mačā atzina Gati Liepiņu, kurš ar 4 (1+3) punktiem bija arī komandas rezultatīvākais spēlētājs.

Valmieriešu komandai joprojām nav izdevies atrast vārtsargu, kas varētu nepieciešamības gadījumā nomainīt Agri Rogani. Meklējumi turpinās un pašlaik panākts īres līgums ar Sandi Venēvicu, kurš iepriekšējā sezonā pārstāvēja "Impar Limbaži" Latvijas čempionāta 1.līgā, bet karjeras laikā pārstāvējis vairākas virslīgas komandas. Abu komandu pirmā apļa spēlē "FBK Valmiera" savā laukumā bija pārāki ar rezultātu 9:8. Toreiz uzvarētājiem 3 (2+1) punktus nopelnīja Mārtiņš Kājiņš, bet labākā spēlētāja balva tika Arvim Kārkliņam, kuram vieni vārti. Lielvārdes komandā trīs vārtus guva Aivis Kusiņš, bet labākā balva tika piešķirta Sandrim Virsnītim, kuram vārtu guvums un divas piespēles.

"Talsu NSS/Krauzers" – "Pārgauja" (pulksten 18:00 Talsos)

Talsu vienība uzvarējusi pēdējās divas spēles, kā rezultātā kurzemnieki ar 23 punktiem 12 spēlēs pakāpušies uz ceturto vietu, turpinot cīņu par sava laukuma priekšrocībām izslēgšanas spēļu pirmajā kārtā. Pēdējā spēlē Talsu "vilki" sacentās ar Ogres "vilkiem", ātri panākot 7:0 vadību, ko spēles turpinājumā saglabāja, izcīnot panākumu ar 12:5. Tomam Bitmanim tajā spēlē 7 (4+3) punkti. Tas viņam ar 24 (15+9) punktiem ļāvis kļūt par rezultatīvāko savas komandas spēlētāju, apsteidzot jauno Andreju Šķerbergu, kuram 23 (13+10) punkti. Viņš bijis komandas labākais punktu guvējs teju visu līdzšinējo sezonu.

Laba sērija arī Stalbes "Pārgaujai", kas uzvarējusi pēdējās četrās spēlēs, kas viņiem ar 25 punktiem 11 mačos dod trešo vietu tabulā, ar labām iespējām pacīnīties arī par pirmajām divām vietām, jo priekšā esošās konkurentes aizvadījušas par divām un trim spēlēm vairāk. Lauris Ābols savā atgriešanās sezonā jau paspējis savākt 27 (16+11) punktus, cīnoties par visa čempionāta rezultatīvākā spēlētāja godu. Viņam ar 24 (12+12) punktiem seko Olafs Zvīnis. Pēdējā mačā komanda parādīja, ka ir problēmas ar koncentrēšanos visas cīņas gaitā, jo spēlē pret pēdējā vietā esošo "Bausku" līdz 25.minūtei tika panākta 6:0 vadība, bet tad desmit minūšu laikā viss pārsvars tika izsēts. Trešajā periodā gan viss tika sakārtots un plānotie trīs punkti neizpalika. Par labāko spēlētāju tika atzīts pieredzējušais vārtsargs Renārs Arājs, kurš iesaistījās mačā pie rezultāta 6:6, atvairot sešus no septiņiem metieniem. Zvīnim tajā spēlē 4 (1+3) punkti.

Abu komandu pirmajā savstarpējā spēlē pēc pusmača rezultāts bija neizšķirts 3:3, taču turpinājumā Talsu komanda vairs pie vārtu guvumiem netika, kamēr "Pārgauja" guva vēl četrus vārtus, kas nodrošināja 7:3 uzvaru. Toreiz uzvarētāju rindās divus vārtus guva Edgars Puriņš, kurš tika pie labākā spēlētāja balvas. Tikmēr talsiniekiem neviens no florbolistiem neguva vairāk par vienu punktu, bet par labāko tika atzīts Bitmanis, kuram viens precīzs metiens.

"Rubene" – "Irlava/Avant" (pulksten 18:00 Kocēnos)

Decembra mēnesī "Rubene" aizvadījusi divas spēles, abās savā laukumā uzņemot Kurzemes komandas un bilance nav iepriecinoša – divi zaudējumi, no kuriem viens piedzīvots papildlaikā. Šodien vēlreiz mājās jātiekas ar tā gala komandu. Cīņa būs ļoti svarīga cīņā par labāko astotnieku. "Rubene" pašlaik ar 16 punktiem 11 spēlēs atrodas astotajā vietā, taču no muguras seko divi konkurenti. Pēdējā laikā ļoti rezultatīvi darbojies Atis Stepāns, kurš ar 21 (14+7) punktu pašlaik ir savas komandas labākais punktu guvējs. Viņam ar 19 (6+13) punktiem seko pērnās sezonas līderis Reinis Mirkšs. Pēdējā spēlē pret "Kurši/Ekovalis" Kocēnu vienība neprata nosargāt 4:1 pārsvaru, piedzīvojot neveiksmi papildlaikā ar 5:6. Divus vārtus guva Matīss Celms, bet par labāko tika atzīts Andris Jēkabsons, kuram viena piespēle.

Debitantiem pietiekami labu sniegumu demonstrē "Irlava/Avant", kas ar 17 punktiem 12 spēlēs pakāpušies jau uz septīto vietu. Varēja būt arī vairāk punkti, taču pēdējās minūtēs netika nosargāta šķietami drošā uzvara Liepājā. Tajā pašā laikā pēdējā mačā pret valmieriešiem izdevās lauzt vāji sākto cīņu pret valmieriešiem, kad no 0:4 tika panākta 10:7 uzvara. Pret valmieriešiem četras piespēles izdarīja Uldis Purvišķis-Priede, bet labākā spēlētāja balva Renāram Austrumam, kuram vārti un piespēle. Ar 22 (17+5) punktiem Austrums ir arī visas sezonas rezultatīvākais spēlētājs, kuram ar 18 (11+7) punktiem seko Mareks Stančiks.

Abu komandu pirmajā savstarpējā cīņā Irlavā mājiniekiem bija lielas problēmas ar savu vārtu nosargāšanu, kā rezultātā debitanti cieta vienu no šīs sezonas smagākajām sagrāvēm, ļaujot "Rubenei" triumfēt ar 16:5. Renārs Austrums tajā spēlē tika pie trim vārtu guvumiem un vienas piespēles, taču mača izskaņā arī saņēma Spēles sodu 3, kā rezultātā nācās izlaist pāris spēles diskvalifikācijas dēļ. "Rubenes" komandā pa četriem punktiem iekrāja Ritvars Bērziņš, Dāvis Zēmelis un Reinis Mirkšs, bet par labāko tika nosaukts Arnijs Kuratņiks, kuram vārti un divas piespēles.

"Kurši/Ekovalis" – "Ogres vilki" (pulksten 19:00 Liepājā)

Vienīgi Liepājā notiekošajā spēlē kādai no komandām var piedēvēt gana izteiktas favorītes statusu, jo piektajā vietā esošie "Kurši/Ekovalis" uzņems tabulas lejasgalā esošos ogrēniešus. Liepājnieki šosezon iekrājuši 23 punktus. Pēdējās četrās spēlēs "Kurši/Ekovalis" ir tikuši pie uzvarām un šodien ir lieliska iespēja šo sēriju turpināt. Pēdējās spēlēs gan ir nācies glābties no palieliem mīnusiem, taču viss ir noslēdzies sekmīgi. Pēdējā spēlē papildlaikā ar 6:5 uzvarēta "Rubene", pie uzvaras vārtiem tiekot Kasparam Klameram, kurš arī tika atzīts par labāko savā komandā. Divus punktus nopelnīja Toms Akmeņlauks, kurš ar 24 (8+16) punktiem ir sezonas rezultatīvākais spēlētājs komandā. Viņam ar 22 (8+14) punktiem seko Ričards Dēvits.

Ogrēnieši pēc vēsturiskās uzvaras pār "Bausku", nākamajā mačā izgāza cīņas ievadu pret "Talsu NSS/Krauzers", nonākot iedzinēju pozīcijās ar 0:7. Atlikušajā mača laikā katra komanda guva pa pieciem vārtiem, mājiniekiem nespējot pacīnīties par vēl kādu punktu tabulā. Pašlaik ar trim punktiem vienība atrodas 11.vietā tabulā. Pret talsiniekiem rezultatīvākais ar 3 (2+1) punktiem bija Markuss Januševskis, bet labākā spēlētāja balvu piešķīra vienu vārtu autoram Aldim Haraldam Ābramam. Pie diviem punktiem tika arī komandas uzbrukuma līderis Elvijs Jankovskis, kurš sezonā savācis 26 (16+10) punktus, kamēr Januševska rēķinā ir 21 (12+9) punkts.

Pietiekami interesanta izvērtās abu komandu savstarpējā spēle Ogrē, kad pēc diviem periodiem rezultāts bija neizšķirts 4:4, taču pēdējās 12 minūtēs mājinieki savā cietoksnī ielaida vēl četras bumbiņas, esot spiestiem samierināties ar 4:8 zaudējumu. Liepājnieku rindās toreiz par labāko atzina vārtsargu Edgaru Rimarenko, kuram 31 atvairīts metiens. Ogres komandā labākais bija Rinalds Osis, kurš palika bez punktu guvumiem.