Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:269, Did:0, useCase: 3

Vīriešu Virslīgā mājinieku diena, "Bauska" un "Lekrings" uzvar bullīšos

Ritvars Raits
Ritvars Raits

Vīriešu Virslīgā mājinieku diena, "Bauska" un "Lekrings" uzvar bullīšos
Ulbrokiešu vārtsargs un aizsargi bezspēcīgi - bumbiņa būs vārtos...
Foto: Ritvars Raits

Šodien Latvijas Florbola čempionāta vīriešu Virslīgā notika sešas spēles, visās uzvarēja mājnieki: Kocēnu "Rubene" ar 10:7 pieveica "Ķekavas Bulldogs", Stalbes SK "Pārgauja" ar 9:2 - "Madonu", "RTU/Inspecta" ar 13:2 - "Rīgu", "Lielvārde" ar 6:4 - "Ulbroka/FS Masters", bet "Bauska" pēcspēles metienos ar 5:4 pārspēja "Valmiera/ViA" un Cēsu "Lekrings" ar 10:9 - "Ķekavu".

Kocēnu sporta namā notikušās spēles rezultātu jau 4.minūtes sākumā atklāja "Rubene" Leo Lapiņa personā (1:0). "Ķekavas Bulldogs" gan ar to nebija mierā un 11.minūtē pēc sava uzbrukuma līdere Klāva Ozoliņa precīza metiena izvirzījās vadībā ar 2:1. Pēc pirmā perioda kaujiniecisks neizšķirts – 3:3. Otrajā trešdaļā veiksme nostājās mājinieku pusē, kuri guva piecus bezatbildes vārtus, izvirzoties vadībā ar 8:3. Pēdējo periodu veiksmīgāk aizvadīja viesi, kuri guva četrus metienus, kamēr laukuma saimnieki atbildēja tikai ar diviem rezultatīviem raidījumiem, tomēr "Rubenei" ar to pietika, lai svinētu uzvaru ar 10:7.

Par labāko spēlētāju kocēniešu sastāvā tika atzīts Leo Lapiņš, kuram 3 (2+1) punkti. Rezultatīvāks par viņu bija tikai Atis Stepāns ar 4 (2+2) punktiem. Divus vārtus guva Uģis Karasevs. "Ķekavas Bulldogs" rindās rezultatīvākais ar 5 (2+3) punktiem bija Matīss Jansons, bet pa diviem vārtiem guva Klāvs Ozoliņš un Oskars Eglītis, kuram arī labākā spēlētāja tituls. Kocēnu "Rubene" pēc šī panākuma vismaz uz dažām stundām ar 39 punktiem turnīra tabulā pakāpusies uz 3.vietu.

Bauskas sporta namā "Mēmele" spēles rezultātu 4.minūtē atklāja mājinieku komanda Pētera Zeltiņa personā (1:0), taču turpinājumā uzbrukumā veiksmīgāk darbojās FBK "Valmiera/ViA", kas otrā perioda izskaņā ieguva triju vārtu handikapu – 4:1. Pēdējā trešdaļā, lai arī daudz vairāk uzbruka viesi, vārtus guva tikai baušķenieki. 51.minūtē Rolands Kovaļevskis ar precīzu metienu panāca neizšķirtu – 4:4. Līdz pamatlaika beigām un arī pagarinājumā vārti vairs netika gūti, tāpēc uzvarētājus nācās noskaidrot pēcspēles metienos. Tajos vienīgo bullīti realizēja Pēteris Zeltiņš, atnesdams "Bauskai" uzvaru ar 5:4 un divus punktus turnīra tabulā.

Par labāko spēlētāju baušķenieku rindās tika atzīts vārtsargs Reinis Kirilko, kurš atvairīja 43 no 47 pretinieku metieniem, bet rezultatīvākais ar diviem gūtiem vārtiem bija Pēteris Zeltiņš. "Valmiera/ViA" sastāvā neviens spēlētājs neguva vairāk par vienu rezultativitātes punktu, bet labākā tituls tika vārtsargam Renāram Arājam, kurš neitralizēja 22 no 26 metieniem.

Spēli Stalbes sporta zālē "Pārgauja" sāka ar diviem gūtiem vārtiem (2:0), bet pēc pirmā perioda mājiniekiem tikai vienu vārtu pārsvars – 2:1. Otrajā trešdaļā stalbieši iemeta vēl divus vārtus (4:1), bet pēdējā perioda sākumā "Madona" vienus vārtus atguva – 2:4. Spēles pēdējo 10 minūšu laikā laukuma saimnieki guva piecus bezatbildes vārtus, kas viņiem ļāva izcīnīt ļoti pārliecinošu uzvaru ar 9:2.

Par labāko spēlētāju uzvarētāju rindās tika atzīts Aivis Ādminis, kurš guva divus vārtus. 4 (1+3) punkti Rolanda Jānelsiņa kontā, bet Lauris Ābols izcēlās ar "hat-trick". Par labāko FK "Madona" sastāvā atzina Edgaru Gailumu. Pēc šī panākuma SK "Pārgauja" ar 15 punktiem pakāpās uz 11.vietu.

Rīgas Olimpiskajā centrā notikušās spēles rezultātu 5.minūtē atklāja "Rīgas" spēlētājs Edgars Taube (1:0), tomēr rīdzinieku prieki nebija ilgi. Ja pēc pirmā perioda viņi zaudēja tikai ar 1:2, tad pēc otrā "RTU/Inspecta" bija vadībā jau ar 5:1, bet visā mačā studenti savus pretiniekus sagrāva ar 13:2. Interesanti, ka bez punktu guvuma palika arī FK "Rīga" un visas Virslīgas rezultatīvākais spēlētājs Alvis Dāle.

Par labāko spēlētāju uzvarētāju rindās tika atzīts Kārlis Bulāns, kuram šovakar 5 (4+1) punkti. 5 (1+4) punkti arī Atim Blindam, bet Jānim Jansonam pat 7 (4+3) punkti. Pa trim punktiem "RTU/Inspecta" labā guva Gvido Lauga un Andris Blumbahs. Par labāko spēlētāju FK "Rīga" sastāvā tika atzīts Uldis Purvišķis-Priede. "RTU/Inspecta" pēc šī panākuma jau 49 punkti un pārliecinoša 1.vieta turnīra tabulā.

"Ulbroka/FS Masters" vienmēr bijusi lielvārdiešiem ļoti neparocīga komanda, izņēmums nebija arī šī Lielvārdē notikusī spēle. Pirmā perioda laikā "Lielvārde" divas reizes izvirzījās vadībā (1:0 un 2:1), tomēr, kad komandas devās pārtraukumā, uz rezultātu tablo bija neizšķirts – 2:2. Neizšķirts (3:3) bija arī pēc otrās trešdaļas, bet pēdējā perioda pirmajās sekundēs viesus vadībā izvirzīja Kaspars Šķēls – 4:3. Tomēr atlikušā laika bija pilnīgi pietiekami, lai "Lielvārde" ne tikai izlīdzinātu rezultātu (4:4), bet arī izvirzītos vadībā un svinēto 13.uzvaru pēc kārtas – 6:4.

Par labāko spēlētāju uzvarētāju rindās tika atzīts pēdējo vārtu autors Artis Savins, divus vārtus guva Artūrs Skadiņš, pa 2 (1+1) punktiem nopelnīja Mikus Valpēters un Sandris Virsnītis. Labākā spēlētāja gods "Ulbroka/FS Masters" sastāvā tika vārtsargam Edgaram Augstkalnam, kurš atvairīja 29 no 35 pretinieku metieniem, bet pa diviem punktiem guva Kaspars Šķēls, Edgars Zeidlers un Pēteris Freimanis. Pēc šī panākuma "Lielvārde" ar 42 punktiem saglabāja 2.vietu turnīra tabulā.

Cīņas starp "Lekringu" un "Ķekavu" pēdējā laikā ir ne vien sīvas, bet arī ļoti rezultatīvas, šīvakara mačs, kas notika Cēsīs, nebija nekāds izņēmums. Jau pirmā perioda laikā tika gūti trīs vārti, bet rezultāts bija neizšķirts – 3:3. Otrās trešdaļas laikā divu vārtu pārsvaru ieguva viesi – 7:5, taču pēdējā periodā mājiniekiem izdevās to sadeldēt, atjaunojot līdzsvaru uz rezultātu tablo – 10:10. Papildlaika piecas minūtes atbildi uz jautājumu par uzvarētāju nedeva, tāpēc abām sāncensēm bija jāizpilda pēcspēles metienos. "Lekringa" labā tos realizēja pieredzējušie Andris Malkavs, Ingus Laiviņš un Mārtiņš Rajeckis, kamēr ķekavieši ne reizes neprata pārspēt cēsnieku vārtsargu Normundu Krūmiņu. Cēsu "Lekringam" uzvara ar 10:9 un divi punkti turnīra tabulā.

Par labāko spēlētāju uzvarētāju sastāvā tika atzīts Andris Malkavs, kurš ar 3 (1+2) punktiem bija arī rezultatīvākais. 2 (1+1) punktus guva Toms Rīsmanis. Par labāko starp ķekaviešiem tika atzīts Aivis Hammers, kuram arī 3 (1+2) punkti, 3 (2+1) punkti viņa komandas biedram Edžum Bunkam, bet Ērikam Akulovam, Edijam Hammeram un Tomam Mežotnim pa diviem punktiem. "Lekringam" arī ar diviem punktiem pietika, lai turnīra tabulā pakāptos uz 3.vietu, apsteidzot "Rubeni". Abām komandām pa 39 punktiem, bet kocēniešiem divas spēles rezervē.

Izmantotie resursi:
floorball.lv