Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:2266, Did:0, useCase: 3

“Zemgale/LLU” otro reizi piekāpjas HK “Liepāja”

HK Zemgale
HK Zemgale

“Zemgale/LLU” otro reizi piekāpjas HK “Liepāja”
Foto: Ruslans Antropovs

2015. gada 21. novembrī Liepājā Latvijas Hokeja virslīgas čempionātā otro savstarpējo spēli aizvadīja HK “Zemgale/LLU” un HK “Liepāja”. Pirmā spēlē uzvaru ar vienu vārtu pārsvaru izcīnīja liepājnieki un jelgavnieki kaislīgi vēlējās revanšēties. Diemžēl, rupjas kļūdas dēļ, otro reizi nācās atzīt HK “Liepāja” pārākumu ar rezultātu 4:5.

Pirmo trešdaļu HK “Liepāja” uzsāka agresīvi uzbrūkot jelgavniekiem viņu aizsardzības zonā un jau spēles ceturtā minūtē no Iļjas Žučkovs piespēles, ripa nonāk vārtu priekšā, kur dežūrēja Aleksejs Dokutovičs. Viņa darbības traucēja HK “Zemgale/LLU” aizsargs, bet viņš izrādījās naskāks un bez gatavošanas ripu raida vārtos. Vārtsargs Toms Konrads nebija gatavs negaidītam metieniem un ripa ielido vārtos, padarot jelgavniekus par iedzinējiem – 0:1. Pēc zaudētiem vārtiem HK “Zemgale/LLU” uzmanīgāk sāk spēlēt aizsardzībā un ripas kontrole pāriet viņu pusē. Pie pretinieku vārtiem tiek veidotas vairākas bīstamas situācijas, bet ripa vārtos netiek ieraidīta un līdz ar to spēles iniciatīva netiek pārņemta. Savukārt liepājnieki aktīvi spēlē vidējā zonā, bet uzbrukumus veidoja ar tālām piespēlēm uzbrucējam, kurš visu laiku vaktēja ripu uz jelgavnieku aizsardzības zonas līnija. Abu komandu centieni pirmā trešdaļā vairs netiek realizēti un komandas dodas pārtraukumā.

 

Otrās trešdaļas sākums atgādina pirmo. Liepājnieki aktīvi darbojās jelgavnieku aizsardzības zonā, neļaujot uzsākt uzbrukumus un apgrūtinot vidējās zonas iziešanu. Lai arī jelgavnieki vairāk kontrolēja ripu, HK “Liepāja” atbildēja ar ātriem pretuzbrukumiem un astotā minūtē Romānam Nekļudovam guva otros vārtos – 0:2. Zaudētie vārti nelika jelgavniekiem apstāties un uzreiz pēc ripas izspēles laukuma centrā, Rihards Grigors ar piespēli aizsūtija uzbrukumā Danielius Nomanovas un Māri Miezi. Pret viņiem ir tikai viens pretinieka aizsargs un Maris Miezis izdara piespēli gar vārtiem, bet ripu trāpa aizsargam nūjā un ielido vārtos – 1:2. Desmit sekundēs atgūtie vārti uzmundrina HK “Zemgale/LLU” spēlētājus un pēc četrām minūtēm viņi gūst otrus vārtus. Kopumā epizodē uz vārtiem tika mests trīs reizes. Divas reizes vārtsargs ripu atsit, bet trešo, jau guļot, viņš nespēj atvairīt un Danielus Nomanovas ieraida ripu tukšos vārtos – 2:2. Vienāds spēles rezultāts lika komandām atsākt cīņu no jauna. Pēc divām minūtēm jelgavnieki nonāk mazākumā un HK “Liepāja” veiksmīgi to realizēja, Aleksejam Dokutovičam ieraidot ripu šaurā spraudziņā starp vārtu stabiņu un vārtsargu – 2:3. Trešdaļas priekšpēdējā minūtē spēle gaitas laušanu uz sevis uzņēmās HK “Zemgale/LLU” kapteinis Raimonds Vilkoits, kurš slīdot ar muguru pret vārtiem mēģināja izslidot uz vārtu priekšu, bet viņu apturēt mēģināja divi pretinieka aizsargi. Negaidīti priekš aizsargiem un liepājnieku vārtsarga Nila Grīnfogela, Raimonds griežas uz pretējo slidojumam pusi un izlīdzina spēles rezultātu – 3:3.

 

Trešajā trešdaļā spēles raksturs nemainījās. HK “Zemgale/LLU” turpina uzbrukt, bet liepājnieki atbildēt ar pretuzbrukumiem. Sestā trešdaļas minūtē jelgavnieku aizsargi pieļauj kļūdu savā aizsardzībā, atstājot ripu pretiniekam, kurš negaidot aicinājumu, Gunta Pujāta personā trešo reizi spēles gaitā izvirza HK “Liepāja” vadībā – 3:4. HK “Zemgale/LLU” traucās labot situāciju, bet nonāca mazākumā un ļāva liepājnieki gūt vēl vienus vārtus – 3:5. Neskatoties uz neapskaužamu situāciju, HK “Zemgale/LLU” neatmeta roku un cīnījās līdz pēdējai spēles minūtei, lai spētu panākt rezultāta izlīdzinājumu. Divas minūtes pirms trešdaļas beigām, pēc Riharda Grigora piespēles, Artūrs Āboliņš mēģina savu kroņa gājienu ar vārtsarga apspēlēšanu. Ripa gan atlec no vārtsarga kājsargiem un Andis Āboliņš viņu burtiski iegrūda vārtos – 4:5. Atlikušajās minūtēs jelgavnieku izmisīgi mēģina izlīdzināt spēles rezultātu, bet pat vārtsarga maiņa pret laukuma spēlētāju nedod cerēto rezultātu un liepājnieki otro reizi sezonā pieveic HK “Zemgale/LLU” ar minimālu vārtu pārsvaru – 4:5.

 

Ruslans Antropovs