Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:133, Did:0, useCase: 3

Šmita un Strēlnieka komandas biedri iekļauti Eirolīgas simboliskajos pieciniekos

Kristiāns Dilāns
Kristiāns Dilāns

Šmita un Strēlnieka komandas biedri iekļauti Eirolīgas simboliskajos pieciniekos
Nikola Mirotičs. Foto: Zumapress.com / Scanpix

ULEB Eirolīga publiskojusi līdzjutēju, mediju, komandu kapteiņu un treneru balsojuma rezultātus par šīs sezonas labākajiem basketbolistiem. Simboliskajos pieciniekos iekļuvuši trīs spēlētāji no Jāņa Strēlnieka CSKA un Rolanda Šmita pārstāvētās ''Barcelona''.

Visas Eirolīgas pirmajā simboliskajā pieciniekā iekļauts latviešu uzbrucēja Rolanda Šmita komandas biedrs Nikola Mirotičs, kurš šādu atzinību iepriekš izpelnījās 2014. gadā, kad vēl pārstāvēja Madrides ''Real''. Par labāko centra pozīcijas basketbolistu atzīts sezonas aizsardzības spēlētājs Valters Tavaress no Spānijas karaliskā kluba, bet starp aizsargiem iebalsoti Vasiļe Micičs no Stambulas ''Anadolu Efes'' un Kevins Pangoss no Sanktpēterburgas ''Zenit''. Tāpat pirmajā pieciniekā iekļuvis Minhenes ''Bayern'' uzbrucējs Vladimirs Lučičs, kurš aizvadīja karjeras produktīvāko sezonu.

Otrajā simboliskajā pieciniekā starp uzbrucējiem iekļauts Jāņa Strēlnieka komandas biedrs no Maskavas CSKA vienības Vils Klaiberns, kā arī Milānas ''Olimpia'' līderis Šeivons Šīldss. Par otrā piecinieka centra pozīcijas spēlētāju iebalsots Brendons Deivīss no ''Barcelona'', bet starp aizsargiem iekļauti Šeins Larkins no Efes un Nando De Kolo no ''Fenerbahce'', kurš kādā no simboliskajiem pieciniekiem ticis sesto sezonu pēc kārtas.

ULEB Eirolīgas vadība jau paziņojusi arī gada jaunā spēlētāja balvas ieguvēju. Pie tās ticis Madrides ''Real'' 19 gadus vecais spīdeklis Usmans Garuba, bet par sezonas labāko aizsargu atzīts jau minētais ''Real'' centrs Tavaress. Alfonos Forda vārdā nosaukto trofeju par rezultatīvāko sniegumu saņēmis ''Khimki'' aizsargs Aleksejs Šveds, vidēji mačā izceļoties ar 19.8 punktiem.

Eiropas spēcīgākā klubu turnīra Final 4, kurā piedalīsies ''Barcelona'', ''Anadolu Efes'', CSKA un Milānas ''Olimpia'', startēs jau pēc nedēļas Vācijas pilsētā Ķelnē.

ULEB Eirolīgas 2020./2021. gada simboliskie piecinieki

Pozīcija1. piecinieks2. piecinieks
AizsargsKevins Pangoss (Zenit)Šeins Larkins (Anadolu Efes)
AizsargsVasiļe Micičs (Anadolu Efes)Nando De Kolo (Fenerbahce)
UzbrucējsVladimirs Lučičs (Bayern)Vils Klaiberns (CSKA)
UzbrucējsNikola Mirotičs (Barcelona)Šeivons Šīldss (Olimpia Milano)
CentrsValters Tavaress (Real Madrid)Brendons Deivīss (Barcelona)

Izmantotie resursi:
https://www.euroleague.net/news/i/b...

     [+] [-]

, 2021-05-22 08:59, pirms 3 gadiem
Nesaprotu šī raksta jēgu. Vai būt par Šmita un Strēlnieka komandas biedriem ir kāds īpašs gods?