Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:7, Did:0, useCase: 3

Arī atjauninātā dāmu volejbola izlase gatava PČ kvalifikācijai

Jānis Celmiņš

Arī atjauninātā dāmu volejbola izlase gatava PČ kvalifikācijai
Latvijas sieviešu izlases galvenais treneris Jānis Leitis
Foto: cev.lu

Par vīriešu volejbola izlasi pēdējā laikā runā arvien vairāk, taču 2014. gada pasaules čempionāta kvalifikācijas sacensībās šajā nedēļas nogalē startēs arī mūsu dāmas, kuras turnīru aizvadīs tepat Daugavpilī. Visas Latvijas izlases cīņas F apakšgrupā tiešraidē demonstrēs Sportacentrs.com TV.

Latvijas sieviešu volejbola izlase strādā izteiktā amatieru režīmā – četras reizes nedēļā. Dāmas uz treniņiem lielākoties pulcējas pēc ikdienas darba vai mācībām, taču tas neliedz mūsu izlasei pasapņot par iekļūšanu kvalifikācijas turnīra otrajā kārtā. Pretinieces F grupā mūsu volejbolistēm būs Igaunijas, Lietuvas un Islandes valstsvienības. Skatoties uz pretiniecēm apakšgrupā, nebūt nešķiet, ka mērķis iekļūt turnīra otrajā kārtā ir utopisks. Jā, izlasē vairs nav vairāku pieredzējušo spēlētāju, taču izlases galvenais treneris Jānis Leitis pirms turnīra ir optimistisks. „Viss ir galvās. Ja meitenes nepārdegs, tad visam vajadzētu būt labi. Nedomāju tik daudz par rezultātu, kā par kopējo sniegumu,” pāris dienas līdz turnīra pirmajam mačam pauž izlases galvenais treneris.

Interesanti, bet kalendārs sastādīts tā, ka ar potenciālo grupas favorīti Igauniju mūsu izlase spēlēs jau turnīra pirmajā dienā piektdien, kas nav ierasta prakse. „Pēdējos gados esmu novērojis, ka tieši pirmās spēles komanda aizvada labāk, nekā nākamās. Jāsaprot, ka mums ir izteikta amatieru komanda, kura, iespējams, nevar lepoties ar labāko fizisko sagatavotību,” savu izvēli turnīru sākt pret Igauniju pamato Leitis. „Papētīsim Lietuvu un Islandi, bet dienas otrajā mačā paši spēlēsim ar igaunietēm,” piebilst treneris. „Igaunijai ir laba, saspēlēta komanda, lielākā daļa spēlētāju spēlē Somijas čempionātā, bet uzskatu, ka mēs varam cīnīties. Ja zvaigznes pareizi sastāsies, tad varam cerēt uz uzvaru. Ja spēsim noturēt servju uzņemšanu, mums būs iespējas,” pārliecināts ir Leitis.

Izlases pamatkodolu veido „Jelgavas/LU” un „Babītes” komandu spēlētājas, no kurām tad arī tiek gaidīts lielākais pienesums. Uzbrukums galvenokārt tiks balstīts uz Anci Auziņu un Viktoriju Brici, kā arī Lanu Sorokinu. Pēdējai šis, iespējams, ir pēdējais turnīrs izlasē, atklāj Leitis, pamatojot to ar savainojumiem. Komandā šoreiz nav arī Eiropas eksčempione pludmales volejbolā Ineses Jursones, kura pievērsusies citām nodarbēm.

Latvijas izlasei sava laukuma priekšrocību nebūs, jo komanda uz Daugavpili dosies vien ceturtdien. Pirmo maču Latvijas izlase aizvadīs jau piektdien, kad Daugavpils Olimpiskajā centrā tiksies ar Igauniju (mača sākums pulksten 19.00), bet sestdien un svētdien samēros spēkus attiecīgi ar Lietuvu un Islandi. Visi mači tiešraidē būs vērojami Sportacentrs.com TV, ar vienmēr ekstravaganto Nauri Mackeviču pie komentētāja pults.

Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja