Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:269, Did:0, useCase: 3

ELVI līgas līderu duelī cēsnieki pārspēj ulbrokiešus

Ritvars Raits
Ritvars Raits

ELVI līgas līderu duelī cēsnieki pārspēj ulbrokiešus
Andris Rajeckis pēc atgriešanās Cēsu komandā pieteicies par tās līderi. Foto: Lekrings.lv

Šovakar Cēsīs nūjas krustoja abas ELVI florbola līgas vīriešiem abas līdervienības – "Lekrings" uzņēma komandu "Latvijas Hipotēka/Oxdog Ulbroka". Daudz netrūka, lai viesi pašā pamatlaika izskaņā atspēlētos, tomēr uzvaru ar 9:7 nosargāja Cēsu "Lekrings", kuras labā pa trim rezultativitātes punktiem guva Andris Rajeckis un Toms Rīsmanis.

Pirms abu līdervienību spēkošanās Cēsīs ulbrokiešiem turnīra tabulā bija 31 punkts un pirmā vieta, bet "Lekringam", kas aizvadījusi par spēli mazāk – 27 punkti un otrā pozīcija. Abu komandu pirmajā tikšanās reizē, kas notika Ulbrokā, ar 8:5 uzvarēja cēsnieki. Šī vakara mača rezultātu jau 1.minūtē atklāja ulbrokietis Rolands Kovaļevskis (1:0), bet tad ar vārtu guvumiem atbildēja cēsnieki Jānis Rajeckis un Toms Rīksmanis – 2:1. Pēc pirmā perioda uz rezultātu tablo gan bija neizšķirts (2:2), jo viesu komandas uzbrucējs Lauris Zaicevs minūti pirms pārtraukuma realizēja soda metienu. Otro trešdaļu izvērojami labāk aizvadīja laukuma saimnieki, izvirzoties vadībā ar 8:3. Pēdējā perioda laikā ulbrokiešiem gandrīz izdevās atspēlēties, pamatlaika pēdējā minūtē panākot 7:8, tomēr "Lekrings" savu minimālo pārsvaru nosargāja, bet pēdējā sekundē guva vēl vienus vārtus un varēja svinēt svarīgu uzvaru ar 9:7.

Pa trim rezultativitātes punktiem uzvarētāju labā guva Andris Rajeckis un Toms Rīsmanis, divus golus iemeta Jānis Rajeckis, bet pa 2 (1+1) punktiem sakrāja Krišs Treimanis un Kevins Šmits. Labākā spēlētāja balva tika aizsargam Paulam Erenbotam, kurš ar rezultativitāti gan neizcēlās. Par labāko starp ulbrokiešiem atzina Rolandu Kovaļevski, kura kontā "hat-trick". Divus vārtus guva viņa komandas biedrs Lauris Zaicevs, bet 2 (1+1) punktus savāca Matīss Kristians Morozovs. Ulbrokas komandai pēc šīs spēles turnīra tabulā joprojām 31 punkts un pirmā vieta, bet "Lekrings" no ulbrokiešiem tagad atpaliek par tikai vienu punktu.

"Ķekava" sakauj "Bausku" un min uz papēžiem astotniekam

Turnīra pastarīte "Bauska", kas kā vienīgā līdz šim nav izcīnījusi ne punktu, šovakar savā laukumā uzņēma "Ķekavu", kas tabulā atrodas tikai pāris pozīcijas augstāk, toties ar krietnu punktu bagāžu – 13. Kad abas vienības pirmā apļa mačā spēkojās Ķekavā, mājinieki svinēja panākumu ar 6:3. Šī vakara spēles rezultātu 13.minūtē atklāja baušķenieks Jānis Akmentiņš – 1:0. Jau nākamajā minūtē ķekavietis Renāts Degins ar precīzu metienu atjaunoja neizšķirtu – 1:1. Neizšķirts uz rezultātu tablo bija arī pēc pirmā perioda – 3:3. Taču jau otrās trešdaļas laikā viesi ieguva vērā ņemamu pārsvaru (6:3), ko pēdējā periodā vēl pamatīgi palielināja. Galarezultātā "Ķekava" svinēja pārliecinošu uzvaru ar 10:4.

Labākā spēlētāja balvu uzvarētāju sastāvā saņēma vārtsargs Reinis Kirilko, kurš atvairīja 24 no 28 pretinieku metieniem. Rezultatīvākais viņa komandā ar 4 (2+2) punktiem bija Kristaps Laugalis, pa trim punktiem savāca Renāts Degins un Endijs Vilde, bet pa diviem vārtiem guva Edžus Bunka un Artūrs Narogs. Par labāko starp baušķeniekiem atzina Jāni Akmentiņu, kurš ar 3 (2+1) punktiem bija arī rezultatīvākais. 2 (1+1) punkti Nikitas Maksurova kontā. Bauskas komanda joprojām ir bez punktiem un attiecīgi pēdējā vietā. Toties "Ķekavai", kas arī pēc šīs uzvaras ieņem 10.vietu, tagad ir jau 16 punktu – tikpat, cik Kocēnu "Rubenei" un "Valmierai", kas ieņem attiecīgi 8. un 9.vietu.

Izmantotie resursi:
Latvijas Florbola savienība » LV »...