Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:115, Did:0, useCase: 3

"Liepāja" ķers rokā valmieriešus, "Spartaks" lūkos bronzas virzienā Sportacentrs.com tiešraidē

Emils Ozerinskis

"Liepāja" ķers rokā valmieriešus, "Spartaks" lūkos bronzas virzienā Sportacentrs.com tiešraidē
Olaide Badums un Deniss Ivanovs. Foto: Jānis LĪgats

"Optibet" futbola Virslīgā svētdien, 20. oktobrī noritēs atlikušās divas 33. kārtas spēles. Pirms šīm spēlēm vēl trīs komandas saglabā teorētiskas cerības nogrūst "Ventspili" no bronzas pozīcijas.

Vakardien "Riga" sagrieztos rasolus un saceptās karbonādes nācās ietīt pārtikas plēvē un nolikt atpakaļ ledusskapī, jo čempionu svinības nācās atlikt. "Ventspilij" izraujot uzvaru pēdējās sekundēs ar 2:1, Virslīgas čempionu kauss palika nepasniegts, bet cīņā par bronzas medaļām un Eirokausu ceļazīmēm kurzemnieki var nedaudz uzelpot, jo par trīs punktiem palielināts handikaps pār sekotājiem.

Šodien gan laukumā dosies trīs komandas, kurām pirms šodienas spēles pastāv izredzes noķert un pat apsteigt "Ventspils" futbolistus. Kurzemnieku tuvākie sekotāji turnīra tabulas ceturtajā pozīcijā ir Jūrmalas "Spartaks" futbolisti. Spartakiešus no ventspilniekiem šķir septiņi punkti, taču jūrmalniekiem ir par divām spēlēm mazāk, kas pie veiksmīgiem iznākumiem ļaus Nuncio Zavatjeri komandai visai ātri panākt dzeltenzilos. Šobrīd ceturtā vieta Virslīgas turnīrā gan neko negarantē, jo Latvijas kausa rezultāti var noņemt Eirokausu ceļazīmi šīs vietas ieguvējai, tādēļ viss "Spartaka" fokuss ir uz trešās vietas panākšanu un bronzas iegūšanu.

Pretī "Spartaks" futbolistiem šodien stāsies "Metta". Virslīgas tabulā Andra Riherta trenētā komanda arī šogad atrodas pārspēļu zonā, kas gan šajā sezonā ir pēdējā vieta turnīrā. Zaļie labprāt šogad no pārspēļu aizvadīšanas izvairītos, taču lai tas notiktu nepieciešams apsteigt daugavpiliešus, kuri atrodas trīs punktu attālumā. Pret spartakiešiem "Metta" šosezon veicies visai labi. Pirmajā savstarpējā spēlē "Metta" pārliecinoši uzvarēja ar 3:0, pēcāk minimāli piekāpjoties, bet līdz šim pēdējā spēlē spēlējot neizšķirti 1:1.

Individuāla cīņa gaidāma par Virslīgas labāko bombardieru topā. "Spartaka" līderis Nemanja Belakovičs šosezon guvis deviņus vārtus un var mest izaicinājuma cimdu "Mettas" nozīmētajam pendeļu izpildītājam Tamirlanam Džamalutdinovam, kurš sešus no saviem desmit vārtiem guvis ar 11 metru sitieniem. Augstāk par šiem diviem spēlētājiem ir tika Virslīgas labākais bombardieris Darko Lemajičs un no jau turnīru atstājušais Tosins Aijegūns. Belakoviča un Džamalutdinova cīņu par Virslīgas otrā labākā vārtu guvēja godu šodien no pulksten 14:00 varēs vērot Sportacentrs.com tiešraidē.

Pārkārtojumus turnīra tabulā var ienest spēle Baltijas jūras krastā. "Liepāja" stadionā "Daugava" uzņems piekto pozīciju ieņemošo "Valmiera Glass/VIA". Ja liepājnieki tiks pie trešās uzvaras pēc kārtas, tad turnīra tabulā Kurzemes komanda var nobīdīt vidzemniekus no viņu iesildītās piektās pozīcijas. Matemātiski "Liepājai" pastāv iespēja turnīra tabulā noķert arī trešajā vietā esošo "Ventspili", bet lai tas notiktu no šīs spēlēs uz priekšu jāsakrīt pilnīgi viesiem spēļu iznākumiem liepājniekiem labvēlīgā gultnē.

"Liepāja" šosezon ir viena no trīs komandām, kura divreiz atbrīvojusi galvenos trenerus. Tāpat kā "Riga" un "Ventspils" komandām arī liepājnieki nebija apmierināti ar iepriekšējo treneru darbu. Sezonas laikā durvis tika parādītas gan skotam Gordonam Jangam, gan vietējam vecmeistaram Aleksandram Starkovam. Ilggadējā Latvijas izlases galvenā trenera Starkova atbrīvošana uz emocionālā pacēluma ļāvusi "Liepājai" izcīnīt divas uzvaras pēc kārtas, atgriežot komandai nelielu cerību stariņu cīņā par Eirokausiem.

Tamaza Pertijas iepriekšējā darba vieta bija tieši "Liepāja", no kuras gruzīnu speciālists tika atbrīvots pagājušajā vasarā. Pirmā atgriešanās Liepājā Pertijam nebija sekmīga, piedzīvojot zaudējumu ar 0:1. Tagad trenerim un valmieriešiem jāmēģina par to reabilitēties, jo zaudējums var maksāt ne tikai ļoti dārgi Eirokausu sapņa sakarā, bet var arī atņemt piekto vietu turnīra tabulā. Savās mājās divas reizes valmierieši ir minimāli šo Kurzemes komandu uzvarējuši, taču dabīgais laukums pierastāks ir tieši Vēju pilsētas komandai.

Sezonas laikā abām komandā grūti gājis ar uzticama vārtu guvēja atrašanu. Tikai pēc Starkova atbrīvošanas atvēries Jānis Ikaunieks, kurš pēdējās divās spēlēs guva pa vārtiem, kopumā savu vārtu skaitu šajā sezonā palielinot līdz sešiem. Savukārt valmieriešiem neviens no spēlētājiem nav guvis vairāk par diviem vārtiem. Portugālis Žoržinju spoži ienāca komandā ar četriem precīziem sitieniem, bet visai ātri viņa zvaigzne nodzisa. Tāpat visu sezonu aktīvi spēlējošajam Ērikam Punculam izdevies gūt vien četrus vārtus. Valmieriešu spēles šajā sezonā ir visai mazrezultatīvas, tādēļ Liepājā uzvarētāju liktenis var izšķirties ar tikai vieniem vārtiem. Šo spēli translēs LTV7.

33. kārta

DatumsSākumsKomandasVietaTVRezultāts
19.1014:00Ventspils - RigaOC VentspilsBest4Sport TV2:1 (0:1)
19.1016:00RFS - DaugavpilsNSB „Arkādija”Best4Sport TV Extra2:0 (1:0)
20.1014:00Spartaks - MettaSlokas stadionsSportacentrs.com TV
20.1017:00Liepāja - Valmiera Glass/ViAStadions "Daugava" LiepājāLTV7

Turnīra tabula

VKomandaSUNZVārtiP
1.Riga28193652:1760
2.RFS30167752:3055
3.Ventspils301211746:4047
4.Spartaks281241244:5540
5.Valmiera Glass/ViA281081028:2938
6.Liepāja281051336:3735
7.Jelgava28881229:3632
8.Daugavpils29761624:4627
9.Metta29661730:5124

Labākie vārtu guvēji

VSpēlētājsKomandaVārti
1.Darko LemajičsRiga/RFS15 (1)
2.Tosins Aijeguns*Ventspils11 (2)
3.Tamirlans DžamalutdinovsMetta10 (6)
4.Nemaņa BelakovičsSpartaks9 (1)
5.Tomāšs ŠimkovičsRFS8 (1)
Vugars AskerovsDaugavpils/Liepāja8 (1)

*pametuši Virslīgu

  -1 [+] [-]

, 2019-10-20 10:54, pirms 4 gadiem
CIK zinu no vasaras sarunām , tad Liepāja šodien par 100% uzvarēs. Kādam bija info par nākotnes notikumiem un viņš ar tiem padalījās SC.

     [+] [-]

, 2019-10-20 11:28, pirms 4 gadiem
Funs meklē Nameju un velk uz kašķi?Nekas man šobrīd nav pret liepājniekiem,bet intrigas dēļ gribētos Valmieras uzvaru.Intriga no Eirokausu ceļazīmju sadalīšanas,vēl nezinot kausa īpašnieku.Liepāja jau varētu labi finišēt,bet sezonas pēdējā spēle Ventspilī,kur šosezon neviens nav spējis apspēlēt FK Ventspili.Nestrīdēšos ar viedokli,ka Ventspils ir neprognozējama komanda,tomēr es vairāk uzticos statistikaiTātad Ventspilij kā minimums var pieskaitīt tabulā vienu punktu.48 punkti orentiers 3-4 vietai.

  -1 [+] [-]

, 2019-10-20 11:39, pirms 4 gadiem
alguns rakstīja: Funs meklē Nameju un velk uz kašķi?Nekas man šobrīd nav pret liepājniekiem,bet intrigas dēļ gribētos Valmieras uzvaru.Intriga no Eirokausu ceļazīmju sadalīšanas,vēl nezinot kausa īpašnieku.Liepāja jau varētu labi finišēt,bet sezonas pēdējā spēle Ventspilī,kur šosezon neviens nav spējis apspēlēt FK Ventspili.Nestrīdēšos ar viedokli,ka Ventspils ir neprognozējama komanda,tomēr es vairāk uzticos statistikaiTātad Ventspilij kā minimums var pieskaitīt tabulā vienu punktu.48 punkti orentiers 3-4 vietai.
kad ir kausa fināls?

     [+] [-]

, 2019-10-20 11:44, pirms 4 gadiem
Par saskābušu rosolu un Valmieru!

  +1 [+] [-]

, 2019-10-20 11:46, pirms 4 gadiem
Būšu kļūdījies,novēlot rīdziniekiem pacelt uzvarētāja kausu Rīgā,jo biju piemirsis par atcelto spēli ar FK Jelgavu,kura notiks 23.oktobrī.Lūk šeit gan maz ticams,ka nemotivētā Jelgava varētu atņemt FC Rīgai punktus.Vienīgais variants ir ,ja RFS nostimulē jelgavniekus.Šāda prakse piekopta ne reizi vien.Pat slavenais Skonto savulaik nostimulēja daugavpiliešus pēdējā kārtā spēlē pret FK Ventspili.Un savu panāca.Daugavpilieši uzvarēja ar 1-0 2001.gadā.Un Skonto apsteidza ventspilniekus tabulā par vienu punktu.Starp citu toreiz LFF pieņēma lēmumu,kāds nekad vairs nav atkārtojies.Atļāva daugavpiliešiem pieteikt divus spēlētājus pēdējā kārtas spēlē pret Ventspili Mihailu Ziziļevu un Aleksandru Isakovu,kuri tobrīd spēlēja Krievijas čempionātā,ja nemaldos Volgarj un Rubin komandās.Tie bija laiki,kad valdīja Skonto un Indriksona LFF.Neko neesmu aizmirsis Indriksona kungs.

     [+] [-]

, 2019-10-20 13:02, pirms 4 gadiem
zaipis rakstīja: kad ir kausa fināls?
Nākošo 6dien!

     [+] [-]

, 2019-10-20 13:51, pirms 4 gadiem
zaipis rakstīja: kad ir kausa fināls?
26.10.2019.g 14:20 Jelgavā. Velns un pat neiedomājos,jelgavnieki ar Riga FC točna nespirināsies pirm kausa Fināla.Tik liela stimulācija diez vai būs,kas varētu pārspļaut eirokausu naudu

  -1 [+] [-]

, 2019-10-20 15:09, pirms 4 gadiem
alguns rakstīja: Funs meklē Nameju un velk uz kašķi?Nekas man šobrīd nav pret liepājniekiem,bet intrigas dēļ gribētos Valmieras uzvaru.Intriga no Eirokausu ceļazīmju sadalīšanas,vēl nezinot kausa īpašnieku.Liepāja jau varētu labi finišēt,bet sezonas pēdējā spēle Ventspilī,kur šosezon neviens nav spējis apspēlēt FK Ventspili.Nestrīdēšos ar viedokli,ka Ventspils ir neprognozējama komanda,tomēr es vairāk uzticos statistikaiTātad Ventspilij kā minimums var pieskaitīt tabulā vienu punktu.48 punkti orentiers 3-4 vietai.
Ir jāmāca cilvēki, kuri naida dēļ ir gatavi pilnīgas muļķības rakstīt. Jāmāca ka nevar apgalvot kaut ko kā jau 100% notikušu. Domāju Liepāja šodien uzvarēs un panāks Valmieru tabulā.