Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:276, Did:0, useCase: 3

ELVI līgas sievietēm līderes tiksies Tartu

Ritvars Raits
Ritvars Raits

ELVI līgas sievietēm līderes tiksies Tartu
FK "Ķekava". Foto: floorball.lv

Šodien ELVI florbola līgā sievietēm notiks tikai viena spēle, toties ļoti intriģējoša, jo nūjas krustos abas līderes. FK "Ķekava", kas sezonu sākusi ar trim uzvarām trijās spēles, jau devusies uz Tartu, lai tur mērotos spēkiem ar turnīra tabulas pirmās vietas īpašnieci – Igaunijas izlasi. Spēles sākums pulksten 15.30.

FK "Ķekava", kas pagājuša pavasarī palika ārpus godalgotā trijnieka, jauno turnīru sākusi vareni, izcīnot trīs panākumus trijos mačos. Ķekavietes viesos pieveica gan čempioni "Rubeni" (3:1), gan vicečempioni "NND Rīga" (4:2), bet savā laukumā ar 22:5 sakāva Cēsu "Lekringu". Par komandas uzbrukuma līderi ar 10 (8+2) punktiem kļuvusi Rita Rancāne, bet pa astiņiem rezultativitātes punktiem ir trim florbolistēm – Lindai Dadajevai, Paulai Metālai un Agnesei Brolišai. Viena no Ķekavas komandas panākumu atslēgām noteikti ir vārtsardze Kristīne Kirilova, kura tikusi atzīta par septembra mēneša labāko spēlētāju. Viņa atvairījusi 93,15 % pretinieču metienu.

Igaunijas sieviešu izlase Latvijas čempionātā spēlē jau otro sezonu, piedaloties tikai regulārajā turnīrā. Šoruden igaunietes sāka ar divām ļoti pārliecinošām uzvarām, savā laukumā ar 15:2 sakaujot "Lekringu", bet komandu "Ķekavas Bulldogs" – ar 20:3. Divās nākamajās spēlēs, kas tika aizvadītas Latvijā, Igaunijas izlasei klājās ievērojami smagāk – Kocēnos igaunietes tikai pamatlaika pēdējās desmit minūtēs spēja likvidēt triju vārtu deficītu, kā arī gūt uzvaras vārtus – 8:7. Arī mačā pret "NND Rīga" viņas bija iedzinēju lomā, bet paspēja atjaunot neizšķirtu un svinēt uzvaru pēcspēles metienos – 4:3. Pirmais punkts gan tika pazaudēts. Arī rezultatīvākā igauniete guvusi desmit punktus – tā ir Kate Kūtisāre. Vēl divām spēlētājām ir pa deviņiem punktiem. Igaunijas izlases vārtsardze Lotta Pēdimā tikusi galā ar 92,31 % pretinieču metienu.

Igaunijas sieviešu izlasei turnīra tabulā šobrīd ir 14 punktu un pirmā vieta, bet "Ķekavai" deviņi punkti un otrā pozīcija. Ķekavietes pagaidām aizvadījušas par vienu spēli mazāk, nekā viņu sāncenses.

Izmantotie resursi:
Latvijas Florbola savienība » LV »...