Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:2266, Did:0, useCase: 3

HK “Prizma” atriebjas HK “Zemgale/LLU”

HK Zemgale
HK Zemgale

HK “Prizma” atriebjas HK “Zemgale/LLU”
Foto: Ruslans Antropovs, rusantro.com

2015. gada 19. septembrī, Jelgavas ledus hallē norisinājās Latvijas Virslīgas hokeja čempionāta spēle starp HK “Zemgale/LLU” un HK “Prizma”. Pagājušā sezonā jelgavnieki bija tie, kas izslēgšanas spēļu sērijā neļāva toreizējiem Latvijas čempioniem turpināt cīņu par medaļām un atņēma viņiem valsts labākās komandas titulu. Šis apstāklis kļūs par to, kas noteiks emocionāla raksturu visām spēlēm jaunajā sezonā.

Pirmā trešdaļa sākas vidējā ātrumā, ko uzreiz pamana skatītāji, kuri iepriekšējās spēlēs pieraduši pie citiem ātrumiem. Iespējams to ietekmēja tas, ka abas komandas aizsardzībā darbojās teicami, spēlējot ļoti cieši pretiniekam un neļaujot izvērst bīstamas saspēles. Tāda veida cīņa parasti raksturojās ar daudziem noteikumu pārkāpumiem un noraidījumiem. Septiņās minūtēs komandas izpelnījās trīs noraidījumus. Tieši septītā minūtē abas komandas spēlē četri pret četri, kad Sandis Zolmanis aizslido aiz vārtiem un atdot negaidītu piespēli atpakaļ Jurim Ziemiņam, kurš to arī ieraida Edgara Lūsiņa sargātos vārtos – 1:0. Līdz trešdaļas beigām pārsvars ir vairāk HK “Zemgale/LLU” pusē, bet HK “Prizma” aizsardzība neļauj tuvoties saviem vārtiem un vārti vairs netiek gūti.

 

Redzot jelgavnieku pārsvaru pirmajā trešdaļā, varēja paredzēt, ka viņi lauzīs spēles gaitu sev par labu. Tomēr notika kaut kas pavisam negaidīts un pārsteidzošs. Pirmajā iemetiena pie saviem vārtiem HK “Zemgale/LLU” spēlētāji pieļauj kļūdu, jo izspēles vietā atrodas četri komandas spēlētāji, bet pretiniek izdara piespēli uz labo malu, kur netraucēts atrodas Renārs Undelis. Precīzs metiens Nikolaja Žurkova sargātos vārtos un spēles rezultāts ir izlīdzināts – 1:1. Zaudēti vārti nebūtu liela bēda, bet pārsteigumu sagādā tas, ka HK “Prizma” uz desmit minūtēm iesprosto HK “Zemgale/LLU” aizsardzības zonā. Veselas desmit minūtes jelgavnieki nespēja izkļūt no savas zonas vai arī izraidīt ripu no tās. Šī ir pirmā reize sezonā, kad notiek kaut kas neordinārs. Par laimi vīri neļauj ieraidīt ripu savos vārtos un grūtībām, bet tomēr izlīdzina spēles samēru uz laukuma. Vārtus vairs neviens otrā trešdaļā nespēj gūt.

 

Trešā trešdaļā HK “Zemgale/LLU” ar lielām grūtībām, bet iegūst nelielu pārsvaru par ripas kontroli, bet nespēj to pārvērst vārtu guvumā. Ripa vai nu slīd garām vārtiem, vai nu trāpa vārtu stabā, vai nu to atvaira Edgars Lūsiņš. HK “Prizma” savukārt pieturās pie tālo piespēles taktikas. Malējie uzbrucēji praktiski visu laiku atrodas pie jelgavnieku aizsardzības zonas zilās līnijas un gaida piespēli. Vairākkārt viņiem izdodas izrauties ātrā uzbrukumā, bet HK “Zemgale/LLU” aizsargi paspēj viņiem tikt līdzi un traucē mest ripu uz vārtiem. Saspīlētas cīņas rezultātā spēles pamatlaiks beidzās bez vārtu gūšanas un komandas gatavojas papildlaikam.

 

Papildlaikā komandas apmainās ar bīstamiem uzbrukumiem, bet vārtus negūst un spēles rezultāts tika izšķirts pēcspēles metienos. Pirmajā divās metienu sērijās neviens nespēj pārsteigt vārtsargus un viss izšķiras trešā sērijā. Pirmais mets Sandis Zolmanis. Viņam izdodas apspēlēt Edgaru Lūsiņu, bet viņa raidītā ripa trāpa augšējā vārtu pārliktni. Pienāk kārta HK “Prizma” izpildīt savu metienu un to dara Jurijs Kļujevskis, kurš raida ripu starp Nikolaja Žurkova kājsargiem. Ripa lido ātrāk, nekā Nikolajs sakļauj kajsargus un HK “Prizma” var svinēt “mazo atriebības” uzvaru ar rezultātu – 1:2.

 

Ruslans Antropovs