Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:261, Did:0, useCase: 3

"Lev" Čehijas Hokeja federācijai spēlētāju kompensācijās maksās 1 miljonu eiro

Agris Suveizda

"Lev" Čehijas Hokeja federācijai spēlētāju kompensācijās maksās 1 miljonu eiro
"Lev" ģenerālmenedžeris Normunds Sējējs
Foto: levpraha.cz

Kontinentālās hokeja līgas klubs Prāgas "Lev" maksās Čehijas Hokeja federācijai vienu miljonu eiro, vēsta portāls Izvestia.ru. Tā ir paredzētā kompensācija par spēlētājiem, kas agrāk auguši un spēlējuši Čehijas čempionātā.

"Kad viens klubs maksā kompensāciju citam klubam, no kura nāk jaunais talantīgais spēlētājs vai spēlētājs ar esošu līgumu - tas ir dabiski un saprotami, tam nepiekrist ir grūti. Bet kādēļ ir jāatdod nauda par spēlētājiem bez līgumsaistībām, kuriem ne ar vienu nav darba attiecību? Tas ir netaisnīgi un, visdrīzāk, Eiropas Savienībā pat nelegāli," portālam sacīja anonīms "Lev" pārstāvis.

""Lev" Čehijas teritorijā bez KHL reglamenta jāievēro arī Ekstraklases relaments, kurā ir noteikti pāreju noteikumi un norādīts kompensācijas lielums par vietējiem hokejistiem. Tas [kompensācijas lielums] ir atkarīgs no tā, kad spēlētājs piedalījās nacionālajā čempionātā, viņa vecuma un citiem faktoriem. Pie tam, pateicoties tādiem punktiem kā līguma spēkā esamība, individuālā statistika, piedalīšanās izlasē, vērtība var pieaugt par 140%," viņš turpināja.

"Mūs apmierina visi nosacījumi. Protams, ir svarīgi, lai klubā spēlētu vietējie puiši, jo skatītājiem nepieciešami savi varoņi. Čehijā ir jāliek likme uz savējiem, tāpēc, ka tā ir liela valsts, kurā ir daudz profesionālu hokejistu. Vietējie grandi baidījās, ka pārmānīsim viņu zvaigznes, taču velti. Konflikti nav radušies," sacīja Normunds Sejējs.

"Klubs ir Čehijas Hokeja savienības biedrs, un tas nozīmē, ka uz to attiecas visi organizācijas noteikumi un likumi - jo īpaši par hokejistu pārejām un izmaksām par spēlētājiem, kuriem nav līguma," teica Čehijas Hokeja federācijas pārstāvis Zdeneks Zigmunds. "Tā kā tā nav kompensācija par vienošanos ar federāciju, bet gan noteikums, kas attiecas uz visiem vietejiem klubiem. Tas eksistēja vēl ilgi pirms KHL parādīšanās, un visus klubus tas apmierina. Izmaksas par pārejām visās mūsu līgās un čempionātos uzskata kā kompensāciju par ieguldītajiem līdzekļiem spēlētāja izglītībā un attīstībā."

Izmantotie resursi:
Известия