Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:269, Did:0, useCase: 3

Autors: Ritvars Raits

Līderu trio atraujas no sekotājiem

Līderu trio atraujas no sekotājiem
Talsinieki Artis Raitums (#21) un Adrians Spunde (#12). Foto: Anita Stukāne

Šovakar ELVI florbola līgā vīriešiem notika četras spēles. Pa trim punktiem turnīra tabulā sev ierakstīja visas trīs līderes (Kocēnu "Rubene", "Talsu NSS/Krauzers" un "FS Masters/Ulbroka"), kā arī "FBK Valmiera/Betsafe", kas cīnās par vietu labāko astotniekā.

Cīņā par 1. vietu "Talsu NSS/Krauzers" pieveic lielvārdiešus

Pirmā no četrām šovakar paredzētajām spēlēm norisinājās Talsos, kur vicelīdere "Talsu NSS/Krauzers" uzņēma čempioni "Lielvārde/Fat Pipe". Pēc pirmā perioda vadībā ar 2:1 atradās viesi, jo uz talsinieka Arta Raituma vārtu guvumu ar goliem atbildēja lielvārdieši Sandis Mihailovskis un Kārlis Degins. Otrās trešdaļas laikā vadībā jau izvirzījās laukuma saimnieki, kuru labā pa golam iemeta Jānis Ragovskis, Toms Akmeņlauks, Jānis Škutāns un Andrejs Šķerbergs, kamēr viesi atbildēja ar tikai vienu vārtu guvumu Markusa Nazarova izpildījumā (5:3). Punktu šim mačam pielika Talsu komandas debitants Adrians Spunde, kurš pamatlaika pēdējā minūtē ieraidīja bumbiņu Lielvārdes komandas tobrīd tukšajos vārtos. "Talsu NSS/Krauzers" svinēja uzvaru ar 6:3.

Rezultatīvākais starp uzvarētājiem ar 3 (1+2) punktiem bija spēlējošais treneris Artis Raitums, bet pa 2 (1+1) punktiem sakrāja Andrejs Šķerbergs un Jānis Ragovskis. Labākā spēlētāja balvu saņēma Adrians Spunde, kurš jau savā debijas spēlē izcēlās ar vārtu guvumu. Par labāko starp lielvārdiešiem atzina otro vārtu autoru Kārli Deginu. Pēc šīs uzvaras "Talsu NSS/Krauzers" ar 26 punktiem pakāpās uz turnīra tabulas pirmo vietu, bet tas tiešām bija tikai uz vienu stundu, jo arī Kocēnu "Rubene" tika pie savas kārtējās uzvaras. "Lielvārde/Fat Pipe" ar 16 punktiem joprojām 4. pozīcijā.

"Talsu NSS/Krauzers" - "Lielvārde/Fat Pipe" - 6:3 (1:2, 4:1, 1:0)
Metienu attiecība:
19:30 (9:10; 5:10; 5:10)
Rezultatīvākie:
"Talsu NSS/Krauzers" – Artis Raitums 3 (1+2), Andrejs Šķerbergs 2 (1+1), Jānis Ragovskis 2 (1+1), Adrians Spunde 1 (1+0), Toms Akmeņlauks 1 (1+0), Jānis Škutāns 1 (1+0).
"Lielvārde/Fat Pipe" – Sandis Mihailovskis 1 (1+0), Markuss Nazarovs 1 (1+0), Kārlis Degins 1 (1+0), Armands Savins 1 (0+1), Oskars Tūtāns 1 (0+1), Toms Emīls Jēkabsons 1 (0+1).

Kocēnu "Rubene" uzvar Bauskā un atkal ir 1. vietā

Pēc tam, kad Talsu komanda bija uzvarējusi lielvārdiešus, "Talsu NSS/Krauzers" kļuva par turnīra tabulas līderi, bet tikai uz vienu stundu, jo Kocēnu "Rubene" viesos pārliecinoši pārspēja "Bausku". Pirmā perioda laikā kocēnieši izvirzījās vadībā ar 3:0, pirmos un trešos vārtus guva Gustavs Siliņš, bet otros – Matīss Celms. Tikai 37. minūtē, kad rezultāts bija jau 4:0, pie vārtu guvuma tika baušķenieki Jāņa Akmentiņa personā – 1:4. Kā vēlāk izrādījās, tie šajā mačā bija mājinieku goda vārti. Pēdējā periodā Kocēnu "Rubene" guva vēl trīs vārtus un uzvarēja ar 7:1.

Ulbrocieši uzvar "Lekringu"

Ulbrokā "FS Masters/Ulbroka" uzņēma Cēsu "Lekringu". Pēc pirmā perioda rezultāts bija neizšķirts – 2:2. Mājinieku labā vārtus guva Ralfs Edvards Grīnvalds un Valters Lapiņš, bet cēsniekiem – Olafs Zvīnis un Toms Rīsmanis. Otrās trešdaļas laikā ulbrocieši izvirzījās vadībā ar 6:2. bet visā spēlē "FS Masters/Ulbroka" bija pārāka ar 12:4.

Valmierieši svin panākumu Irlavā

"FBK Valmiera/Betsafe", kas bija piedzīvojusi trīs zaudējumus pēc kārtas, šovakar viesojās pie "Irlavas". Pirmajā trešdaļā katra no komandām guva pa trim vārtiem – 3:3. Laukuma saimnieku labā pa golam iemeta Renārs Stančiks, Kristers Tiltiņš un Ričards Riekstiņš, bet Valmieras komandā ar rezultatīviem metieniem izcēlās Matīss Salmiņš, Ričards Eglītis un Georgs Māziņš. Otrajā periodā izšķirošu pārsvaru ieguva viesi, kas iemeta piecus bezatbildes vārtus. Galarezultātā "FBK Valmiera/Betsafe" svinēja uzvaru ar 9:5.

Izmantotie resursi:
Latvijas Florbola savienība » LV »...


Liepājas FK "Kurši" šosezon ne tikai kļuva par 1. līgas čempioni, bet arī izcīnīja tiesības spēlēt ELVI līgā vīriešiem. Foto: Ritvars Raits, floorball.lv
2

"Kurši" uzvar "Bausku" bullīšos un spēlēs ELVI līgā

Ar Liepājas FK "Kurši" panākumu pēcspēles metienos (4:3) noslēdzās izslēgšanas spēļu sērija pret "Bausku" par tiesībām nākamajā sezonā spēlēt ELVI florbola līgā vīriešiem. Sērijā ar 2:0 pārāki izrādījās liepājnieku 1. līgas komanda, kas nu atgriezīsies augstākajā sabiedrībā, bet baušķeniekiem, kas Virslīgā bija kopš tās pirmsākumiem, nu jādodas uz vīriešu 1. līgu.
Liepājas FK "Kurši". Foto: Ritvars Raits, floorball.lv
3

Liepājas FK "Kurši" sper soli ELVI līgas virzienā

Šovakar Liepājas Olimpiskajā centrā startēja pārspēļu sērija par tiesībām nākamajā sezonā spēlēt ELVI florbola līgā vīriešiem starp 1. līgas čempioni FK "Kurši" un Virslīgas desmito spēcīgāko komandu "Bauska". Sērijā līdz vienas komandas divām uzvarām vadībā ar 1:0 izvirzījās liepājnieki, kas savā laukumā baušķeniekus pieveica ar 5:3. Divus vārtus uzvarētāju labā guva Patriks Bliska.
"Masters"/"Ulbroka" florbolisti. Foto: LFS
9

"Masters"/"Ulbroka" florbolisti trešo reizi kļūst par Latvijas čempioniem

LETA. "Masters"/"Ulbroka" florbolisti sestdien Rīgā kļuva par "Elvi Florbola līgas" vīriešu turnīra uzvarētājiem. "Masters"/"Ulbroka" finālā ar 6:2 (2:1, 1:1, 3:0) pieveica Talsu NSS/"Krauzers", trešo reizi izcīnot čempionu titulu. Finālspēli "Arēnā Rīga" vēroja 4517 skatītāju.