Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:131, Did:0, useCase: 3

Valmieras dinamīts Ventspilī: Jānis Kaufmanis par sezonas sākumu

Māris Noviks
Māris Noviks @MarisNoviks

Valmieras dinamīts Ventspilī: Jānis Kaufmanis par sezonas sākumu
Jānis Kaufmanis 2019. gada 16. novembrī cīņā ar Ksavjeru Teimsu. Foto: Alekss Puškins

"Valmiera šad tad pietrūkst. Mājās aizbraucu diezgan bieži. Valmierieši – ģimene vai draugi – atbrauc uz Ventspili, lai gan attālums ir diezgan liels," pēc 16. novembra spēles pret VEF teica basketbola kluba "Ventspils" uzbrūkošais aizsargs Jānis Kaufmanis.

Kaufmaņu ģimene atstājusi nozīmīgas pēdas Latvijas basketbolā. Alvils Kaufmanis 20. gadsimta 90. gados bija viens no LBL labākajiem snaiperiem – 123 spēles, 1796 punkti. Vēlāk viņš kļuva par jaunatnes treneri. Augstākais lidojums – 2007. gadā Alvils, būdams Vara Krūmiņa palīgs, palīdzēja Latvijas U18 izlasei izcīnīt Eiropas bronzu.

Divi Alvila dēli kļuvuši par sekmīgiem basketbolistiem. Vecākais dēls Jānis nacionālajā čempionātā jau aizvadījis 310 spēles un pērn ielauzās LBL visu laiku rezultatīvāko spēlētāju “Top 40”. Edgars pirmo sezonu pārstāv NCAA pirmās divīzijas komandu “Texas A&M University at Corpus Christi”.

Jānis 2016. gadā kļuva par Latvijas čempionu “Valmiera/Ordo” rindās, bet šovasar pievienojās desmitkārtējai Latvijas meistarei “Ventspils”. No 9. oktobra līdz 13. novembrim viņš palīdzēja ventspilniekiem izcīnīt 10 uzvaras pēc kārtas, tai skaitā nopelnīt četrus panākumus FIBA Eiropas kausā.

Sestdien Kurzemes klubs 89. reizi tikās ar principiālo sāncensi VEF un šoreiz piedzīvoja neveiksmi. “Uzvaru sērijai nebija nekāda sakara ar mūsu zaudējumu. Neizpildījām spēles plānu. Treneris teica, ka visas uzvaras izcīnījām, spēlējot komandas spēli. Pirmajā puslaikā nepietiekami dalījāmies ar bumbu.

Kaufmanis domā, ka Ventspils pēdējās minūtēs nepietiekami labi nospēlēja savā laukuma pusē. “Aizsardzība līdz pārtraukumam nebija slikta – 36 punkti. Tā pievīla ceturtajā ceturtdaļā, kad ielaidām vairāk. VEF meta pustālos – Krajina sameta gan brīvus, gan pusbrīvus metienus. Īpašu norāžu pret viņu nebija. Paši uzlabojām spēli uzbrukumā, taču pietrūka.”

Pērn Jānis bija “Valmiera Glass/Vidzemes Augstskola” līderis. Divdesmit astoņās spēlēs viņš vidēji 32:07 minūtēs guva 19,8 punktus, izcīnīja 2,7 atlēkušās bumbas un izdarīja 2,9 rezultatīvas piespēles. Trenera Artūra Visocka-Rubeņa sistēmā viņš ir viens no komandas spēlētājiem un daudz dalās ar bumbu – vidēji 22:42 minūtēs 10,4 punkti un 2,6 piespēles.

Eiropas kausā spēlētājs uzbrukumā atvēries vairāk – četrās uzvarās vidēji 24,4 minūtēs samesti 13,3 punkti. Kaufmanis Eiropā trīspunktu metienus met ar 30,8% precizitāti un uzskata, ka var daudz labāk. “Nevarētu teikt, ka pašam iet baigi labi. Normāli. Neesmu vēl atradis savu trīspunktu metienu. Viss vēl priekšā, sezona gara. Domāju, ka viss būs kārtībā.

Kauča ir viens no bīstamākajiem snaiperiem Latvijā, taču pret VEF no distances nekrita ne viņam, ne komandai. “Pirmajā puslaikā netrāpījām nevienu trīspunktu metienu. Tas apliecina, ka nespēlējām komandas uzbrukumu. Katrs pats gribēja gūt punktus. Zinājām, kā viņi spēlē aizsardzība. Varējām tikt pie brīviem metieniem, bet nedevām piespēles, kur vajadzēja.”

Sestdien ventspilnieki atstāja ģērbtuvi klusējot, taču, kā teica galvenais treneris Artūrs Visockis-Rubenis, ar domu izsāpēt sāpi līdz nākamās dienas rītam. “Pirmajā mēnesī Eiropas kausā nesatikām pašas stiprākās komandas, taču uzvaras paliek uzvaras. Komandā izveidojās pozitīvs noskaņojums. Pret VEF gribējās turpināt, bet nebijām pietiekami koncentrējušies un neizpildījām spēles plānu. Vēl ir tikai sezonas sākums, cīnīsimies tālāk.”

  +1 [+] [-]

, 2019-11-19 17:29, pirms 4 gadiem
Abi Alvila dēli kļuvuši par sekmīgiem

Autors veiksmīgi noignorējis faktu, ka viņi ir 3 brāļi..

  +1 [+] [-]

, 2019-11-19 20:16, pirms 4 gadiem
Jā, Alvilam ir trīs dēli. Basketbolā palikt izvēlējušies divi.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja