Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:261, Did:0, useCase: 3

Rīgas "Dinamo" audzē ūsas un aicina vīriešus pārbaudīt veselību

Andrejs Siliņš

Ūsu mēneša jeb “Movember” aktivitātēs aktīvi iesaistījies Kontinentālās hokeja līgas Latvijas klubs Rīgas “Dinamo”. Šodien, 19.novembrī, mēneša pēdējo spēli savā laukumā Arēnā Rīga hokejisti aizvadīs pret Krievijas Jekaterinburgas komandas “Avtomobilist” hokejistiem. Sadarbībā ar Latvijas Urologu asociāciju spēle tiks īpaši veltīta vīriešu veselības atbalstam, aicinot savlaicīgi pārbaudīt veselību.

Latvijas Urologu asociācijas prezidents, Paula Stradiņa Klīniskās universitātes slimnīcas Uroloģijas centra vadītājs asoc. prof. Egils Vjaters: “Nav noslēpums, ka vīrieši Latvijā dzīvo par 10 gadiem mazāk kā sievietes. Vīriešu bezrūpības dēļ sievietes ir spiestas uz teātriem iet vienas, bērni un mazbērni paliek bez tēva un vectēva. Pārāk daudz vīrieši Latvijā mirst no slimībām, kas šodien ir sekmīgi ārstējamas. Jautājums – kāpēc? Atbilde ir: jo lielākā daļa vīriešu pie ārsta atnāk novēloti ar ielaistu slimību.” Viņš uzsver: “Tāpēc pēc 45 gadiem profilaktiskās pārbaudes pie ārsta jāieplāno līdzīgi kā automašīnas tehniskā apskate ik gadu. Tas nozīmē nodot asins analīzes un atnākt uz sarunu ar ārstu – tik vienkārši.”

Par motivāciju atbalstīt Ūsu mēneša aktivitātes stāsta Kontinentālās hokeja līgas Latvijas kluba Rīgas "Dinamo" preses sekretārs Jānis Stepītis: „Liela daļa no hokeja komandas spēlētājiem jau vairākas sezonas pēc kārtas novembra mēnesī audzē ūsas, lai paustu savu atbalstu Ūsu mēnesim, kurš pasaulē vairāk ir pazīstams ar nosaukumu „Movember”. Profesionāliem sportistiem ir ļoti svarīga veselība, un tieši laicīga diagnostiska un izmeklēšana ir viens no svarīgākajiem faktoriem tam, lai savu veselību uzturētu pēc iespējas labākā kārtībā. Diemžēl mūsu sabiedrībā ir izplatījies uzskats, ka pie ārsta ir jāiet tikai tad, kad jau ir problēmas, taču bieži vien tas var izrādīties jau par vēlu vai var prasīt daudz lielāku ārstēšanu. Tādēļ hokeja komanda Rīgas “Dinamo” aicina visus vīriešus nebūt kūtriem un pārbaudīt savu veselību pat, ja liekas, ka viss ir kārtībā!”

Viens no aktīvākajiem “Movember” kustības atbalstītājiem un komandas biedru iedvesmotājiem ūsu audzēšanā ir Rīgas "Dinamo" komandas vārtsargs Mikaels Telkvists: “Mani satrauc, ka trešdaļu vīriešu dzīves laikā skar prostatas slimības. Līdzīgi kā oktobrī atzīmē krūts slimību mēnesi, novembris ir veltīts vīriešu veselībai. Komandā esmu tas, kurš iedvesmo puišus paust atbalstu “Movember” kustībai, audzējot ūsas. Es iesaku ikvienam pārbaudīt savu veselību laicīgi un regulāri, nevis gaidīt, kad ir jau par vēlu.”

Komandas biedram piekrīt arī kanādiešu izcelsmes centra uzbrucējs Pols Šehura: “Kanādā Ūsu mēneša jeb “Movember” laikā aktīvi tiek vākti ziedojumi cīņai ar prostatas vēzi. Manuprāt, svarīgi ir izrādīt atbalstu vīriešu veselībai jebkādā veidā – gan audzējot ūsas, gan informējot sabiedrību, gan vācot ziedojumus. Priecājos, ka pēdējos gados arī Latvijā “Movember” kustība ir ieguvusi popularitāti.”

Hokeja spēles starplaikos tiks dalīti informatīvi materiāli, notiks atrakcijas ar ūsu mērīšanu, klātesošos uzrunās Latvijas Urologu asociācijas prezidents, Paula Stradiņa Klīniskās universitātes slimnīcas Uroloģijas centra vadītājs asoc. prof. Egils Vjaters.

Prof. Egils Vjaters: “Aicinu vīriešus padomāt un, galvenais, uzsākt veselīgu dzīvesveidu, veikt regulāras veselības pārbaudes, tādējādi izcīnot sev uzvaru pēc uzvaras!”

Informāciju sagatavoja
Ieva Stibe
Latvijas Urologu asociācijas pārstāve

  -1 [+] [-]

, 2013-11-19 13:30, pirms 10 gadiem
Dinamo nīdējiem iesaku sākt audzēt šogad un lai nākamgad ir pūkas uz novembri !

  +1 [+] [-]

, 2013-11-19 15:44, pirms 10 gadiem
Dinamo sāks audzēt ūsas jau tagad,tad ko viņi darīs play-off sāks tīt bizītes ,es šito atbalstu + Cerams jums ūsas dos spēku un tiksiet 1.vieta!

     [+] [-]

, 2013-11-19 17:25, pirms 10 gadiem
premjiers17 rakstīja: Dinamo sāks audzēt ūsas jau tagad,tad ko viņi darīs play-off sāks tīt bizītes ,es šito atbalstu + Cerams jums ūsas dos spēku un tiksiet 1.vieta!
Ūsās ir spēks!
';