Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:119, Did:0, useCase: 3

UEFA oficiāli apstiprina neizšķirtu Beļģijas un Zviedrijas nepabeigtajā atlases spēlē

Agris Suveizda

UEFA oficiāli apstiprina neizšķirtu Beļģijas un Zviedrijas nepabeigtajā atlases spēlē
Izlīdzinājuma vārtu autors Romelu Lukaku. Foto: EPA/Scanpix

UEFA Izpildkomiteja šodien oficiāli apstiprināja Beļģijas un Zviedrijas vīriešu izlašu spēli "Euro 2024" atlasē par pamestu un kā galarezultātu noteica neizšķirtu 1:1, ar kādu beidzās pirmais puslaiks, pēc kura komandas laukumā vairs neatgriezās.

Briselē notikušajā teroraktā aptuveni piecu kilometru attālumā no stadiona tika nogalināti divi Zviedrijas izlases līdzjutēji, un pēc pirmā puslaika abas komandas vienojās laukumā vairs neatgriezties. Spēle netika turpināta arī nākamajā dienā. Tā kā vēlme nepabeigt spēli bija abpusēja, tā vairs neko neietekmē cīņā par "Euro 2024" ceļazīmēm un novembra logā Zviedrijai jau ir ieplānotas divas atlases spēles un nav iespējams kalendārā iekļaut trešo maču, UEFA lēma, ka mačs jāpasludina par pamestu un jāapstiprina pamešanas brīža rezultāts un arī pirmajā puslaikā piespriestās disciplinārās sankcijas.

Beļģija ceļazīmi uz finālturnīru bija garantējusi jau iepriekšējā kārtā, bet 16. oktobra agrajā spēlē otru ceļazīmi ieguva Austrija, kas ar 1:0 uzvarēja Azerbaidžānā un dzēsa pat teorētiskas zviedru cerības uz dalību Eiropas čempionātā. Zviedrija, kas novembrī dosies uz Azerbaidžānu un uzņems Igauniju, nevar pretendēt arī uz pārspēlēm, jo B līgā ar četriem punktiem sešās spēlēs palika pēdējā vietā aiz Serbijas (0:1, 1:4), Norvēģijas (1:2, 2:3) un Slovēnijas (1:1, 2:0) un izkrita uz C līgu, kur nākamajā rudenī spēlēs arī Latvijas valstsvienība. Tas būs Zviedrijas pirmais izlaistais Eiropas čempionāts kopš 1996. gada.

F grupa

VKomandaSUNZVārtiP
1.Beļģija752017:417
2.Austrija751115:716
3.Zviedrija621312:97
4.Azerbaidžāna61144:124
5.Igaunija60152:181

Tāpat UEFA Izpildkomiteja lēma uz nenoteiktu laiku pārtraukt UEFA spēļu aizvadīšanu Izraēlas teritorijā. Eiropas līgas dalībniecei Haifas "Maccabi" un Eiropas Konferences līgas dalībniecei Telavivas "Maccabi" jāpiedāvā neitrāli laukumi, kur aizvadīt savas mājas spēles, bet šo komandu nākamās grupu turnīra cīņas pret "Villarreal" (izbraukumā) un Luhanskas "Zorya" (mājās) ir pārceltas uz 6. decembri un 25. novembri. Savukārt Haifas "Maccabi" U19 komanda, kurai bija jāuzņem atbildes spēle, ir izstājusies no UEFA Jaunatnes līgas, tādējādi Prāgas "Sparta", kas mājās izglābās no zaudējuma (1:1), automātiski iekļuvusi čempionu zara otrajā kārtā.

Izmantotie resursi:
https://www.uefa.com/insideuefa/new...